prooptiki@msn.com

Ευχαριστήριο στη Χαρά Μαρή – Γρύλου για την προσφορά της στο Γηροκομείο Ναυπλίου

Η τέχνη αποτελεί την προσπάθεια αποτύπωσης και δημιουργίας του ωραίου, του εκφραστικού και του αισθητικού κριτηρίου ενός καλλιτέχνη. Αποτελεί αναπαράσταση προσωπική, βγαλμένη από την ψυχή του δημιουργού, αλλά και κοινωνική, συνυφασμένη με την πραγματολογική κατάσταση του κόσμου.

Όπως και να ’χει, στόχος της τέχνης είναι ο άνθρωπος και οι αξίες του, οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί του, η ίδια η ύπαρξή του μέσα στο ταξίδι της ζωής.

Αυτήν ακριβώς την ιδιαίτερη διαδρομή μας χαρίζει με τα έργα της η κυρία Χαρά Μαρή – Γρύλου. Έργα που καλούν το κοινό να κατανοήσει, να συνδέσει τη σημασία τους με τη δική του υπόσταση, να εκφραστεί με τα προσωπικά του συναισθήματα μέσα από τα χρώματα και τις μορφές.

Η καλλιτεχνική ευαισθησία της κυρίας Χαράς Μαρή – Γρύλου δεν σταματάει όμως στην ομορφιά των έργων της και στο ιδιαίτερο ταλέντο που η ίδια διαθέτει, αλλά δίνει το χώρο της στην αγάπη προς το συνάνθρωπο, μέγιστη έκφραση τέχνης!

Με την έκθεσή της με θέματα «Αποτυπώματα» αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην ανθρώπινη ύπαρξη και τις ιδιαίτερες ανάγκες της, καθώς προσφέρει τις εισπράξεις από τις πωλήσεις έργων της υπέρ του γηροκομείου Ναυπλίου.

Η προσφορά της είναι πραγματικά σημαντική γιατί μας βοηθάει να διασφαλίσουμε βασικά ζητήματα υγείας, σωματικής και ψυχικής, των ηλικιωμένων μας αλλά και καθημερινής επιβίωσης ώστε να τους εξασφαλίσουμε ένα άνετο περιβάλλον. Ένα ασφαλές σπίτι με φροντίδα και ζεστασιά που να μετριάζει το αίσθημα μοναξιάς και να παρέχει ευχαρίστηση και εσωτερική ικανοποίηση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Μαρία Ράλλη, Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ, που ενήργησε προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενίσχυσης του Ιδρύματος μέσω της δωρεάς αυτής αποτελώντας ένα ακόμη κομμάτι επίτευξης του στόχου μας.

Η εύθραυστη ζωή των ηλικιωμένων έγκειται στην κατάσταση της υγείας τους, στην αδυναμία τους πολλές φορές να εκτελέσουν βασικές σωματικές ή πνευματικές λειτουργίες και στην εγκατάλειψη που τους επιβαρύνει καθημερινά.

Γι’ αυτούς τους λόγους ευχαριστούμε θερμά την κυρία Χαρά Μαρή – Γρύλου που με την κίνησή της θα δώσει πνοή ζωής στο Ίδρυμα και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των ηλικιωμένων μας.

Τέτοιες πρωτοβουλίες καταδεικνύουν την ευαισθησία της για το ανθρώπινο καλό και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Ας γίνουν λοιπόν οι πράξεις της φωτεινό παράδειγμα ώστε και άλλοι να δείξουν τον ίδιο σεβασμό και αγάπη προς τους ηλικιωμένους για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες διαβίωσης που πραγματικά τους αξίζουν.

Για ακόμα μια φορά λοιπόν την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και σας προσκαλούμε όλους να παρευρεθείτε στην έκθεση της με θέμα «Αποτυπώματα» που θα διαρκέσει από το Σάββατο 13 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022.

Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην γκαλερί της Βασιλικής Ξυλινά, «Vasiliki galerie d’art», την οποία επίσης θερμά ευχαριστούμε στην οδό Σταϊκοπούλου 50 και Φαβιέρου 1, στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου. Την ευχαριστούμε για τις άμεσες ενέργειές της με όλη την άψογη επικοινωνία που είχαμε αυτό το διάστημα και την πολύτιμη βοήθειά της προς το Ίδρυμα.

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Ζέρβας
Αντιδήμαρχος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα Δημοκρατία, η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών-άρθρο της Σόνιας Τάνταρου-Κρίγγου

Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, συμπλήρωσε σήμερα 48 χρόνια ζωής. Η μεγαλύτερη παράταξη της σύγχρονης ιστορίας, όπως αποδεικνύει η μακροημέρευσή της,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παρουσίαση του ονόματος του συνδυασμού και των συνεργατών του Δ. Ορφανού για το Δήμο Ναυπλιέων

«Όραμα δημιουργίας» αποκαλείται η δημοτική παράταξη του δικηγόρου, Δημήτρη Ορφανού που παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους συμβούλους και συνεργάτες του, σήμερα στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ στο Ναύπλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εγγραφές στη Δημοτική Φιλαρμονική Ερμιονίδας, για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023

Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »