prooptiki@msn.com

Ερώτηση Πουλά για τη μετατροπή εποχικού κλιμακίου Επιδαύρου σε μόνιμο πυροσβεστικό κλιμάκιο

Την μετατροπή του εποχικού κλιμακίου Επιδαύρου σε μόνιμο πυροσβεστικό κλιμάκιο ζητά ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Πουλάς κατέθεσε την ερώτηση σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε την προηγούμενη Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας, κ. Λαφατζή Ευάγγελο κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων στον Νομό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Στυλιανίδη Χρήστο
ΘΕΜΑ: «Μετατροπή εποχικού κλιμακίου Επιδαύρου σε μόνιμο πυροσβεστικό κλιμάκιο»

Η μετατροπή του εποχικού κλιμακίου Επιδαύρου σε πυροσβεστικό κλιμάκιο που θα λειτουργεί όλο το χρόνο αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, της Δημοτικής Αρχής και της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος του Ν. Αργολίδας.

Η λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου σε ετήσια βάση στην Επίδαυρο αποτελεί μεγάλη αναγκαιότητα καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά ιστορικά μνημεία, μονές, σημεία φυσικού κάλλους & αρχαιολογικοί χώροι με κορυφαίο σε επισκεψιμότητα το μοναδικής ακουστικής Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, που λειτουργούν ως πόλος έλξης για πλήθος τουριστών και ως εκ τούτου η άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση πυρκαγιάς (αστικής, αγροτοδασικής), παροχής βοηθείας (τροχαία, απεγκλωβισμοί) κ.λ.π. κρίνεται απολύτως επιβεβλημένη.

Επιπλέον, η απόσταση των σαράντα (40) περίπου χιλιομέτρων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, δεδομένου μάλιστα ότι πρέπει να διανυθεί από “βαριά” υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, καθιστά την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων χρονοβόρα με πιθανές δυσάρεστες επιπτώσεις στην πυρασφάλεια και στο γενικότερο επίπεδο ασφάλειας της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Επιδαύρου είναι ο μοναδικός Δήμος του Νομού Αργολίδας που δεν διαθέτει είτε Πυροσβεστική Υπηρεσία είτε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο (με ετήσια λειτουργία), εξοπλισμένο με ειδικό διασωστικό και όχι μόνο εξοπλισμό και στελεχωμένο από έμπειρους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους ικανούς να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του λειτουργήματός τους.

Τέλος, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι στην Επίδαυρο υπάρχουν ήδη κτιριακές υποδομές σε πολύ καλή κατάσταση αφού λειτουργεί σε αυτές Εποχικό Κλιμάκιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να μην απαιτούνται ιδιαίτερα κοστοβόρες παρεμβάσεις για τη στέγαση μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Είναι στις προθέσεις σας η μετατροπή του Εποχικού Κλιμακίου Επιδαύρου σε Μόνιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Ο ερωτών βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την Γ.Γ. Υποδομών

Στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντάσσεται το προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια –

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Συλλήψεις για απόπειρα διάρρηξης σπιτιού-Δυο ακόμα συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθη, σήμερα (26.3.2023) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας ένας 22χρονος ημεδαπός. Ο συλληφθείς κατείχε ποσότητα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μετακομίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου- Επίσκεψη Ανδριανού στις νέες εγκαταστάσεις

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε τα έργα των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου παρουσία του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ομιλία Γιάννη Ανδριανού στη Βουλή για την αναδιοργάνωση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (βίντεο)

Ανδριανός: «Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στον αγρότη, δίπλα στον κτηνοτρόφο, δίπλα στην πρωτογενή παραγωγή» Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »