prooptiki@msn.com

ΕΡΏΤΗΣΗ ΓΚΙΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ

ΑΝΑΒΑΛΟΣ

Ερώτηση κατέθεσε προχτές Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή τις μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων μεταφοράς και διανομής νερού από τον Ανάβαλο προς τις αγροτικές περιοχές του νομού.
Έχουν περάσει ακριβώς τρία χρόνια από την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας και ένα μείζον πρόβλημα, μέσα στα τόσα άλλα που επέφερε η πολιτική της για τους αγρότες της Αργολίδας, παραμένει προκλητικά στάσιμο και άλυτο. Τα έργα μεταφοράς και διανομής νερού Αναβάλου προς τις περιοχές Φιχτύων, Μυκηνών, Κουτσοποδίου και πρώην δήμο Μιδέας καθώς και προς Επιδαυρίαόπως και Ερμιονίδα έχουν κυριολεκτικά βαλτώσει.
Είναι αναγκαίο να θυμηθεί ο αγροτικός κόσμος, που κυριολεκτικά κινδυνεύει με αφανισμό από την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, τι έκανε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την τετραετία 2015- 19 κάτω από εξαιρετικά δύσκολες έως ασφυκτικές συνθήκες, αφού η χώρα είχε περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εξ αιτίας των Μνημονίων και τι ακριβώς γίνεται τρία χρόνια μετά, με τη Νέα Δημοκρατία να κυβερνά με τη χώρα έξω από τα Μνημόνια και με ρυθμισμένες τις δόσεις αποπληρωμής του χρέους για τουλάχιστον δέκα ακόμη χρόνια. Να μην ξεχνάμε και το αποθεματικό – μαξιλάρι των 37 δις που άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καλύπτονται τυχόν εξαιρετικές και έκτακτες ανάγκες π.χ. πανδημία αλλά και ως εχέγγυο και εξασφάλιση για τη δυνατότητα προσφυγής της χώρας στις αγορές με ευνοϊκούς όρους.
Παρά την ασφυκτική πίεση της Τρόϊκας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε το ποσό ρεκόρ των 68 εκατομ. για την ολοκλήρωση των έργων μεταφοράς του νερού για την Ερμιονίδα. Ποτέ άλλοτε δεν δόθηκαν τόσα χρήματα αφού από τα 32 αρδευτικά έργα που εξαγγέλθηκαν για το σύνολο της Επικράτειας, αυτό της Ερμιονίδας είχε απορροφήσει το 15% του συνολικού προυπολογισμού! Σήμερα, το έργο έχει σχεδόν σταματήσει και παρουσιάζει ουσιαστικά μηδενική πρόοδο.
Από την 1η Απριλίου 2019, το Υποέργο που αφορούσε στις βελτιώσεις έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτυα και πρώην δήμου Μιδέας νομού Αργολίδας όδευε προς την ολοκλήρωσή του. Σήμερα, έχει βαλτώσει και οι πιστώσεις έχουν εξοφληθεί μόνο στο 20%..
Η ολοκλήρωση των έργων για τη μεταφορά του νερού προς την Επιδαυρία, συναντά τεράστιες δυσκολίες, έχει εξοφληθεί μόνο το 60% των προϋπολογισθεισών πληρωμών (ότι δηλαδή είχε εκτελεστεί κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), οι ρυθμοί είναι απογοητευτικά αργοί αφού μετά τρία ολόκληρα χρόνια δεν έχει εξευρεθεί ούτε λύση για την παράκαμψη των χωριών Νέας Τίρυνθας και Αγίου Ανδριανού, ούτε έχει κάν αρχίσει η κατασκευή της τρίτης δεξαμενής στη Δήμαινα.
Οι δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις έχουν από καιρό εκλείψει! Η Κυβέρνηση των «αρίστων» απέδειξε ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να ανακτήσει την εξουσία με κάθε τρόπο, για να διανείμει το δημόσιο χρήμα σε «φίλους» και γνωστούς μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες. Αδιαφορεί παντελώς για τα πραγματικά προβλήματα των παραγωγικών τάξεων και εν προκειμένω αγνοεί παντελώς τα προβλήματα των αγροτών του νομού μας. Το λεφτόδεντρο της Κυβέρνησης έχει καρπούς μόνο για τα φιλικά ΜΜΕ, για τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και για τα goldenboys των πρώην Δημοσίων επιχειρήσεων με τους προκλητικούς μισθούς των 4 έως 8 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως.
Οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην παραγωγή των προιόντων τους. Το κόστος παραγωγής στα ύψη και οι τιμές πώλησης στα τάρταρα. Οι καιρικές συνθήκες είναι πλέον «εχθρός» τους και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ιδεοληπτική της εμμονή, το μόνο που μπορεί να προσφέρει στους αγρότες, είναι η φτωχοποίηση.
Έχουν ζήσει ήδη πολλά χρόνια με στερήσεις και περιμένουν ουσιαστική κρατική συνδρομή στο κόστος παραγωγής των προϊόντων τους, δηλαδή γενναία ελάφρυνση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και του αγροτικού πετρελαίου, μείωση στις τιμές των αγροεφοδίων, εξασφάλιση εργασίας νόμιμων αλλοδαπών εργατών γης και πλήρεις αποζημιώσεις από τον Ασφαλιστικό φορέα για την κάλυψη ζημιών.
Όσα δηλαδή δεν έκανε στα τρία χρόνια που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία για τους αγρότες.
Εκλογές το συντομότερο, με απλή αναλογική για να ανασάνει η χώρα.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΑΑΔΕ: «Μπλόκο» στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων-Διασταυρώσεις για απλήρωτα τέλη

«Μπλόκο» στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Με βάση την ισχύουσα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα

Κατεπείγουσα ερώτηση Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν για την αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά Με αφορμή τη νέα απόπειρα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »