prooptiki@msn.com

Ερμιονίδα: Απογραφή πληθυσμού και αναγκαιότητα μεγάλων έργων-υποδομών – Γράφει ο Τάσος Λάμπρου

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Αφήσαμε πίσω τις Άγιες ημέρες, ανταλλάξαμε ωραίες και καλές ευχές και σιγά-σιγά μπήκαμε για τα καλά στις επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Τις τελευταίες ημέρες ανοίγονται αρκετά θέματα που θα απασχολήσουν τον δημόσιο διάλογο στην τοπική μας κοινωνία .
Η σημερινή μου παρέμβαση σχετίζεται με τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού, που έδειξε ότι ο Δήμος Ερμιονίδας έχει αυξητική τάση. Είναι από τούς Δήμους που δεν είχε αριθμητικές απώλειες και όλα τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για μια μεγαλύτερη δυνατή αύξηση του πληθυσμού, η οποία οφείλεται στις μεγάλες Ιδιωτικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Ερμιονίδα.
Άρα έχουμε άφιξη στον τόπο μας, τον τόπο των Ελλήνων και αλλοδαπών που επιθυμούν να εργαστούν στις παραγωγικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται και στους τρεις παραγωγικούς τομείς της τοπική μας οικονομίας.
Με την απογραφή του πληθυσμού 2021 ,ο Δήμος Ερμιονίδας έχει 13.600 μόνιμους κατοίκους και αυτό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να διεκδικήσουμε με δυναμικότητα αλλά και αποφασιστικότητα τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση των απαραίτητων αλλά και αναγκαίων υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τόσο των μόνιμων κατοίκων αλλά και των παραθεριστών, των επισκεπτών ,των τουριστών που τριπλασιάζουν τον πληθυσμό κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Τα ψέματα τελείωσαν για όλους, αυτό που χρειάζεται είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεγάλων αλλαγών που σχετίζονται με τις δημοτικές και δημόσιες υποδομές . Χωρίς την έναρξη και ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής δεν μπορούμε να μιλάμε για συνέχιση της αναπτυξιακής διαδικασίας .
Το έργο της ολοκλήρωσης του έργου της Αποχέτευσης στο Κρανίδι – Πόρτο Χέλι , αποτελεί το μέγα ζητούμενο για την επόμενη χρονική περίοδο. Το θέμα της επάρκειας ποιοτικού νερού και ευρύτερα η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι το κρισιμότερο θέμα που μας απασχολεί όλους και σχετίζεται με την ίδια την ζωή μας. Είναι θέμα επιβίωσης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Ακολουθούν επίσης οι υποδομές που απαιτούνται στο δημοτικό οδικό δίκτυο αλλά και οι υποδομές που χρειάζονται στο τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής πολιτικής και στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας.
Η αύξηση του πληθυσμού δείχνει ότι το φυσικό περιβάλλον, οι κλιματολογικές συνθήκες, οι φυσικές ομορφιές η παραγωγική μας φυσιογνωμία, η θέση μας στο χάρτη της Αργολίδας και του Αργοσαρωνικού ήταν και είναι τα πιο σημαντικά μας πλεονεκτήματα, για να υπάρχει αυτή η αναπτυξιακή στρατηγική στον όμορφο τόπο μας, που όμως αυτό δεν συνοδεύτηκε με τις απαραίτητες και αναγκαίες υποδομές .
Χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες ,έγιναν σοβαρά λάθη και πολλές φορές δεν αξιοποιήθηκαν, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία -προγράμματα για να γίνουν έγκαιρα και έγκυρα όλες οι ζητούμενες υποδομές .
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτείται Αιρετοί και Δημότες ,να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική χρονιά, προσκαλώ σε δημόσιο διάλογο να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα του τόπου μας.
Είναι καλό και θεμιτό, σε αυτό το δημοκρατικό και δημόσιο διάλογο να μην λείψει κανένας. Χρειάζονται όλοι, δηλαδή και οι βουλευτές, τα στελέχη των κομμάτων, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης ,οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων και των συλλόγων καθώς και oι ενεργοί πολίτες . Θεμιτές και αποδεκτές οι φιλοδοξίες των πολιτικών και των αιρετών, αλλά το σημαντικότερο είναι οι ιδέες, οι πολιτικές απόψεις αλλά και η αποφασιστικότητα στην επίλυση των προβλημάτων .
Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα πάρω όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να έρθουν στο προσκήνιο, όλα τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με δημοτικές και δημόσιες υποδομές που χρειάζονται να υλοποιηθούν στην Ερμιονίδα.
Για να είμαστε χρήσιμοι στην τοπική μας κοινωνία , δεν πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να είμαστε μόνο διαχειριστές μιας τοπικής εξουσίας, αλλά να υπηρετούμε τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που θα αλλάξουν ριζικά την ποιότητα της ζωής μας.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Κλείδωσαν» οι αποφάσεις για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα-Ο εντοπισμός, η τιμωρία και η εξάλειψή τους

Το πράσινο φως άναψε για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων. Σε ευρεία σύσκεψη αρμοδίων υπουργών της κυβέρνησης στην οποία μετείχε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αποκαλυπτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για τους απινιδωτές -Στο κενό οι επιθέσεις εναντίον του Κωστούρου

Στο κενό φαίνεται να πέφτει η προσπάθεια των πολιτικών αντιπάλων του Δημήτρη Κωστούρου να του μεταφέρουν ευθύνες για τον θάνατο του Σάκη Σαράντη λόγω έλλειψης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με Δημήτρη Κρίγγο ο Δήμος Άργους Μυκηνών στην εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030

Ο δήμος Άργους Μυκηνών εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο συμμετείχε σήμερα σε εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που είχε στόχο τη συνεργασία φορέων για το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαραθώνιος Ναυπλίου: Αντίγραφο του μεταλλίου του Σπύρου Λούη στους νικητές- Οι παροχές συμμετοχής και οι εκδηλώσεις

Στους νικητές των αγωνιστικών διαδρομών του Μαραθωνίου και Ημιμαραθώνιου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα δοθεί αναμνηστικό, το πρώτο μετάλλιο Ολυμπιακών αγώνων σε Μαραθώνιο δρόμο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »