prooptiki@msn.com

Ερμιονίδα: Αντίστροφη μέτρηση για την ίδρυση και λειτουργία του 1ου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία – Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ

Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, αναγνωρίζοντας ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ίση μεταχείριση, στην αυτόνομη διαβίωση και στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία και θέτοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία και λειτουργία δράσεων και δομών κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη αυτών και των οικογενειών τους, αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία του πρώτου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία – Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μέξης
Τα Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ., αποτελούν μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και εντάσσονται στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολιτικών προστασίας, κοινωνικής ενσωμάτωσης και ισότητας ευκαιριών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Ειδικότερα αποσκοπούν:
α)Στη Δημιουργική απασχόληση των παιδιών- εφήβων/ατόμων με αναπηρίες β) Στην Κοινωνική τους ένταξη
γ) Στη Στήριξη των οικογενειών τους ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.
δ) Στη Βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών – εφήβων/ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.
Οι δραστηριότητες που θα μπορούσαν να περιληφθούν στο Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ• του Δήμου μας (ενδεικτικά) είναι οι ακόλουθες:
ο Γυμναστική (Μυϊκή Ενδυνάμωση) ο Μουσικοκινητική ο Εργαστήρι Εικαστικών & Κατασκευών ο Εργαστήρι Κεραμικής ο Εργαστήρι Κηπουρικής ο Κουκλοθέατρο ο Καραγκιόζης ο Εργαστήρι Χορού ο Θεατρικό Εργαστήρι ο Παραμυθογνωσία
Επίσης θα διαθέτει τμήματα:
ο Προγραφής – προανάγνωσης, ο Εργοθεραπείας,
ο Ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ο Αυτόνομης Διαβίωσης
Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας , Αλληλεγγύης , Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Ερμιονίδας ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας είναι κατά σειρά προτεραιότητας:
Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να υπάρχει συμμετοχή που να δικαιολογεί την ίδρυση Κ.Δ.Α.Π.με.Α στον Δήμο Ερμιονίδας.
Αναμονή του ΦΕΚ για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προδιαγραφών και λειτουργίας των ΚΔΑΠ.με.Α. που στεγάζονται σε σχολικά κτήρια. ( Δεν έχει δημοσιευτεί μέχρι στιγμής)
Έγκριση συστέγασης στο κτήριο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Ερμιονίδας όπου στεγάζεται στο Λύκειο Κρανιδίου.
Αδεια λειτουργίας και ίδρυσης του ΚΔΑΠ.με.Α
Επάνδρωση και εξοπλισμός για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΔΑΠ.με.Α.
Προκήρυξη – Πρόσληψη του απαιτούμενου εξειδικευμένου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες των ΚΔΑΠ.με.Α.
Ξεκινάμε το πρώτο βήμα κάνοντας πράξη το όνειρο και τους αγώνες συνδημοτών μας που χρόνια πασχίζουν για να ένα καλύτερο μέλλον των δικών τους και δικών μας παιδιών.
Για να συμμετάσχετε στο Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. του Δήμου Ερμιονίδας, πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (προσοχή τα στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν με ακρίβεια) και να την φέρετε -μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά- στις 22 και 23 Ιουνίου, από τις 10.00 έως τις 18.00, στα γραφεία του Νομικού Προσώπου, Μελίνας Μερκούρη 11, στο Κρανίδι, για να υποβάλουμε μαζί την αίτηση σας στην πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να υποβληθεί η αίτηση σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας τους κωδικούς TAXIS της μητέρας και του πατέρα.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 27543 60030 & 6948 117 246.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Για την εγγραφή παιδιού, εφήβου ή ενήλικα στο Κέντρο, υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Γνωμάτευση Πιστοποίησης Αναπηρίας σε ισχύ από ΚΕΠΑ, ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ ή άλλη αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή σε ισχύ (αν έχει λήξει αντίγραφο της αίτησης ανανέωσης του).
Δικαστική Συμπαράσταση (εφόσον υπάρχει).
Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
4 Οι αλλοδαποί γονείς ή συμπαραστάτες που η οικογενειακή τους μερίδα είναι στην χώρα καταγωγής τους, πρέπει να έχουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το οποίο να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου έτους, το οποίο θα πρέπει να είναι μεταφρασμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα πρέπει να έχετε υποβάλλει πριν την ημερομηνία έναρξης κατάθεσης των αιτήσεων, την φορολογική σας δήλωση για το έτος 2022.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΞΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αναφορά Ανδριανού για την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Άργους περί επιστροφής επιδοτήσεων ρεύματος

Αναφορά Ανδριανού στη Βουλή για την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Άργους για την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Αργολίδα την Τρίτη 16/7-Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πελοπόννησος-Αφετηρία Ζωής: Ερώτηση για τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Λακωνίας

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ – Ε. ΚΙΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ Τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »