prooptiki@msn.com

Επόμενη Μέρα : Τέλος στην ανοχή- Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη

Τέλος στην ανοχή απέναντι στα όποια χτυπήματα των πολιτικών αντιπάλων πρίν αρχίσουν και γίνονται κακή συνήθεια βάζει η παράταξη Επόμενη Μέρα του Δημήτρη Κωστούρου . Αποτελεί ειλημμένη απόφαση να μην υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής σε οτιδήποτε υπονομεύει βασικές αρχές της νομιμότητας και των δημοκρατικών διαδικασιών .Επειδή όπως φαίνεται ο Δημήτρης Κωστούρος δεν είναι διατεθειμένος έστω και αμυνόμενος να αναπαράγει το άρρωστο κλίμα που κάοιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν παραπέμπει πλέον στην Δικαιοσύνη κάθε υπόθεση που κρίνεται ότι έχει υπερβεί τις κόκκινες γραμές που επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός. Ξεκάθαρη είναι η τοποθέτηση της παράταξης στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα : Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες σε μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και απόπειρας χειραγώγησης της κοινής γνώμης απέναντι σε μέλη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπλιέων.
Ένα πολιτικό παιχνίδι αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης από «κάποιους» οι οποίοι χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο τρόπο και μέσο προσπαθούν να θίξουν υπολήψεις, μέσα από ανυπόστατες κατηγορίες , ανακρίβειες, ψεύδη και σεξιστικές επιθέσεις.
Καλλιεργούν ένα τοξικό κλίμα χωρίς ηθικούς φραγμούς. Αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό να χρησιμοποιούν στο δημόσιο διάλογο φθηνά επιχειρήματα, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και παραπλανητικές τοποθετήσεις για να μεθοδεύσουν και να κατευθύνουν.
Δεν αρμόζει στην ιστορία της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας κάτι τέτοιο.
Από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να ψεύδεται απέναντι στη Δημοτική Αρχή προκειμένου να καλύψει την πολιτική και κοινωνική ανυπαρξία του και τις δικές του γκρίζες δραστηριότητες.
Στη δημοτική μας παράταξη «Ναύπλιο: Επόμενη μέρα» η γυναικεία εκπροσώπηση στο πεδίο των δημοκρατικών θεσμών νοείται ως κάτι αυτονόητο.
Είναι κεκτημένο μέσα από μακροχρόνιους αγώνες και δεν αποτελεί μέρος μιας φυσικής εξέλιξης της πολιτικής κουλτούρας μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να εκφράζεται υποτιμητικά γι’ αυτές και να είναι υπόλογες για το… μακιγιάζ, τα ρούχα, τα μαλλιά τους.
Θα υπερασπιστούμε την αρχή της ισότητας για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες ώστε να ακουστούν ακόμα περισσότερο οι φωνές των γυναικών στα κοινά, να έχουν θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για να μπει ένα οριστικό τέλος στον σεξισμό και τον μισογυνισμό.
ΥΓ1: Για το τελευταίο άθλιο δημοσίευμα που θίγει αχαρακτήριστα την πρόεδρο , δημοτική σύμβουλο και μέλος της Επόμενης Μέρας κυρία Μαρία Ράλλη και τον αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Ρούτουλα (αν και κατέβηκε άρον άρον από το παραταξιακό προφίλ…) και ήταν η αφορμή για να εκφραστούν κατηγορηματικά για τους υποτιθέμενους «κυρίους» που το μεθόδευσαν πολλές Κυρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μη , είναι απολύτως βέβαιο ότι θα οδηγήσει τους «κυρίους» αυτούς (όπως και προηγούμενο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε μήνυση από το δήμαρχο) για μία ακόμη φορά να απολογηθούν στο δικαστήριο το οποίο θα τους «βάλει» στη θέση που τους ταιριάζει όπως και αυτούς που το διέδωσαν και το κοινοποίησαν.
ΥΓ2: Αυτοί που εξέθρεψαν και υποστήριξαν την τοξικότητα , τη συκοφαντία και τον διαδικτυακό εκφοβισμό με την καθημερινή τους γεμάτη προσβλητικούς χαρακτηρισμούς «κριτική» ας μην υποκρίνονται τους «πολιτικά πολιτισμένους».
Ο κόσμος τους γνωρίζει καλά.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1974: Ο πρόεδρος και αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Μακάριος Γ΄ διαφεύγει από την Κύπρο

622: Αρχή του Μουσουλμανικού ημερολογίου. 813: Βυζαντινή Αυτοκρατορία: Οι Βούλγαροι προ των τειχών της Κωνσταντινούπολης. 1054: Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Μιχαήλ Κηρουλάριος, επισημοποιεί το Σχίσμα των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »