prooptiki@msn.com

Επειδή πατώντας στις σακούλες κανένας δεν ψήλωσε τελικά, μάλλον ο ένας θέλει να γίνει Δήμαρχος και οι άλλοι να διοικήσουν

Ώρα να μιλήσουμε για εκλογές με όσους καθορίζουν την ψήφο τους με αξιοκρατικά κριτήρια και κυρίως με βάση τις προτάσεις και το έργο που έχει παραχθεί.
Κάποιοι πατώντας πάνω σε μία σακούλα προσπάθησαν να ψηλώσουν και να γλυτώσουν από την διαδικασία αυτή. Φορώντας την σακούλα να κρύψουν τις αδυναμίες τους και να πάνε έτσι μέχρι το τέλος της διαδρομής ποντάροντας στις αρνητικές συνέπειες της σακούλας. Είπαμε όμως. Όση σακούλα και αν φας δεν είναι αρκετό για να πείσεις ότι είσαι ικανός να διοικήσεις. Ώρα λοιπόν να βγάλουμε τις σακούλες και να δούμε την ουσία των πραγμάτων. Ο Δημήτρης Ορφανός που διεκδικεί την Δημαρχία η μόνη εμπειρία που έχει στα αυτοδιοικητικά προέρχεται από την σχέση του ως Νομικός σύμβουλος της παράταξης του παλιόφιλου Δημήτρη Κωστούρου αλλά και από τις έμμισθες υπηρεσίες που έδινε στην ΔΕΥΑΝ, τουλάχιστον την εποχή που είναι Δήμαρχος Ναυπλίου όπως είπαμε ο παιδικός φίλος του Δημήτρης Κωστούρος. Αντιλαμβανόμενος ότι δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ψηφοδέλτιο που θα αποτελούσαν πολίτες που θα ταυτίζονταν αναγκάσθηκε να προχωρήσει σε μία άτυπη συμμαχία με την δημοτική παράταξη “Ανάπλι Εμπρός” όπου δεσπόζει η πολιτική φυσιογνωμία του Κώστα Καράπαυλου. Η παράταξη “Ανάπλι Εμπρός” όμως και οι θέσεις της, οι προτάσεις της για το Δήμο Ναυπλίου δεν αποτελούν κάτι το νέο. Έχουν κατατεθεί στην κοινωνία είτε μέσα από την μορφή της “Απόπειρας”, είτε της “Άλλης Πρότασης”, είτε σαν “Πρωτοβουλία”, είτε τελευταία σαν “Ανάπλι Εμπρός”, αλλά δεν βρήκαν ποτέ θετική ανταπόκριση από τους πολίτες ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν τη δυνατότητα να τις εφαρμόσουν. Με αυτή τη φιλοσοφία και τις θέσεις που έχουν δεν μπόρεσαν να κερδίσουν ποτέ ούτε την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Κώστας Καράπαυλος μέσα από το πέρασμα όλων αυτών των χρόνων, φυσικά δεν πτοείται από τα εκλογικά αποτελέσματα και συνεχίζει την προσπάθεια να διοικήσει ή να συνδιοικήσει τον Δήμο Ναυπλιέων.
Αυτή την φορά λένε κάποιοι, βρήκε το καλύτερο εργαλείο για να έχει πιθανότητες να ξεκλειδώσει τον Δήμο Ναυπλίου. Μπροστά ο άφωνος, συνήθως, Ορφανός και λίγο πιο δίπλα ο ασταμάτητος Καράπαυλος και παραδίπλα ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και ακόμα πιο πέρα ο Βαλέριος Τσούρνος που εκφράζει την οικογένεια Τσούρνου και την Άννα Μαντά και μάλλον σε ρόλο παρατηρητή ο Μπάμπης Αντωνιάδης.
Ο Κώστας Καράπαυλος είχε προαναγγείλει στις 16 Ιουλίου, αν δεν κάνω λάθος, ότι :
«Το κοινό πρόγραμμα των συνεργαζόμενων παρατάξεων που σε λίγες μέρες θα βγει στον αέρα θα βουλώσει στόματα», χωρίς φυσικά μέχρι σήμερα να έχει ανακοινωθεί.
Το ότι περιμένουν τον Σεπτέμβρη για να πουν ό,τι είναι να πουν και να πάνε στην κάλπη με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες, μάλλον είναι το πιθανότερο σενάριο. Το πιο βολικό .
Σε αυτή την παράταξη με τις τρομερές πολιτικές αντιθέσεις σαν πολιτικές πρακτικές και σκέψεις,το ζητούμενο είναι ένα: Τι πραγματικά σκέφτονται να κάνουν στο Ναύπλιο ;
Ο Κώστας Καράπαυλος λίγο πολύ έχει πει τις απόψεις του .
Ο Δημήτρης Ορφανός από την πρώτη συνέντευξη έδειξε ότι δεν θέλει να μιλά πολύ, εκτός από τις περιπτώσεις που είναι αυτός και η κάμερα. Στην πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσε δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και ήταν ίσως το πιο χαρακτηριστικό μήνυμα που έστειλε. Η δήλωση Καράπαυλου είναι ξεκάθαρη : «Δύο αυτόνομες δημοτικές παρατάξεις θα δώσουν μαζί τον αγώνα για έναν σπουδαίο Δήμο Ναυπλιέων με επικεφαλής τον Δημήτρη Ορφανό». Έχουμε λοιπόν, δύο αυτόνομες αλλά συνεργαζόμενες παρατάξεις που φυσικά μέχρι τώρα δεν δείχνουν την συνεργασία τους ούτε στον τίτλο του συνδυασμού.
Μαζί με τις παρατάξεις υπάρχουν και φυσικά πρόσωπα που κουβαλάνε την δικιά τους ιστορία και απόψεις, όπως η οικογένεια Τσούρνου που θα εκπροσωπήσει ο Βαλέριος Τσούρνος ή ο Γιάννης Τζαρίμας που περιβάλλεται από τους δικούς του ανθρώπους.
Όλα αυτά τα κομμάτια πρέπει να συνεννοηθούν και να καταλήξουν ποιο Δήμο Ναυπλίου θέλουν. Προφανώς είναι αδύνατον και αν προσθέσεις και την παντελή έλλειψη εμπειρίας του Δημήτρη Ορφανού που δεν θέλησε να ανέβει τα σκαλοπάτια ένα-ένα, τότε έχουμε εκτός από το ανέφικτο και το επικίνδυνο. Η πενταετής « φοίτηση» του Δημήτρη Ορφανού στα «έδρανα» της αυτοδιοίκησης μπορεί να αποβεί μοιραία για το Ναύπλιο και οι συνέπειες να είναι ολέθριες για τον επαγγελματικό κόσμο σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή.
Ο Δημήτρης Ορφανός δείχνει να πορεύεται με δανεικό Όραμα και πρόγραμμα Δημιουργίας, αδυνατώντας να καταθέσει την δική του άποψη.
Δανεικοί σύμβουλοι, δανεικό όραμα και όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα της συνεργασίας, μάλλον δεν προϊδεάζουν για κάτι καλό. Οι συμφωνίες των παρατάξεων και τα συμβόλαια που υπογράφουν πρέπει να είναι ξεκάθαρα και να γίνονται κάτω από το άπλετο φως της δημοσιοποίησης των κανόνων που θα διέπουν την συμφωνία και την συνεργασία.
Όροι και προϋποθέσεις. Αλλά είπαμε, όλα αυτά μπορεί να είναι «ψιλά γράμματα» για τον Δημήτρη Ορφανό εάν το μοναδικό όραμα που έχει είναι να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” θα συμμετάσχει σε 2ήμερη εκδρομή στα Κύθηρα

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” ενημερώνει ότι θα συμμετάσχει σε 2ήμερη εκδρομή στα Κύθηρα το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής»: Η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Κουτσούλη στο Ναύπλιο τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, η κεντρική ομιλία του Δημητρίου Κουτσούλη, υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον συνδυασμό ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ καθώς και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δημήτρης Πτωχός στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Πάμε όλοι μαζί την Πελοπόννησο μπροστά, με σύγχρονες ιδέες και σχέδιο, ή γυρίζουμε πίσω με αποτυχημένες πολιτικές του χθες»

«Με όραμα, σχέδιο, γνώση και όρεξη για δουλειά, σχεδιάζουμε τον οδικό χάρτη πλοήγησης σε ένα περιβάλλον ρευστότητας, με τη βεβαιότητα ότι μπορούμε «να αλλάξουμε πίστα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αθανάσιος Δέμης :Για ένα δήμο με ταυτότητα και πορεία ουσιαστικής και μακροπρόθεσμης προόδου

“Ονομάζομαι Αθανάσιος Δέμης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μοναστηράκι Αργολίδος. Σε όλη την επαγγελματική μου πορεία δραστηριοποιούμαι στον πρωτογενή τομέα. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αλέξανδρος Λυκομήτρος: «Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις με μέτρα που υιοθέτησαν και άλλοι δήμοι πανελλαδικά»

Τη δύσκολη περίοδο των lockdown, που επιβλήθηκαν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην Ελλάδα, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων, Αλέξανδρος Λυκομήτρος και ο Δήμαρχος, Δημήτρης Κωστούρος,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »