prooptiki@msn.com

Επίσκεψη του υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Γαβρήλου, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Συνάντηση του υπ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Γαβρήλου, με τον Διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ναυπλίου πραγματοποίησε ο υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Γαβρήλος, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή, κ. Βασιλόπουλο, και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, κ. Μπαβέλα.

Ο κ. Γαβρήλος ενημερώθηκε για τα θέματα του Νοσοκομείου και για τα προβλήματα, που ακόμη συνεχίζουν να υπάρχουν στη Νοσηλευτική Μονάδα.

Ο κ. Γαβρήλος, αναγνωρίζοντας τις όποιες προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων από τη διοίκηση, διατύπωσε την άποψη ότι αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, αφού η πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης είναι η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μια άλλη πολιτική για την Υγεία είναι αναγκαία και εφικτή:

-Αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία στο 7% ΑΕΠ σε βάθος τετραετίας.

-Αποκαθιστώντας με τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, με ακύρωση των νόμων της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.

-Προχωρώντας, άμεσα, σε γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ. Με εισαγωγικό μισθό 2.000 ευρώ στους γιατρούς, με ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με νέα δέσμη κινήτρων (εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικής εξέλιξης) για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ, με ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες/νησιωτικές περιοχές αλλά και για τις ειδικότητες σε έλλειψη και τα άγονα τμήματα και κλινικές σε όλη τη χώρα.

-Μονιμοποιώντας όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και προχωρώντας σε 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας, με παράλληλη θεσμοθέτηση μηχανισμού αυτόματης κάλυψης κενών συνταξιοδότησης.

-Επαναφέροντας τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου σε καθαριότητα-φύλαξη-σίτιση των νοσοκομείων.

-Ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με στόχο τη λειτουργία 380 ΤΟ.Μ.Υ. σε όλη τη χώρα, σε βάθος τετραετίας.

-Ενισχύοντας το θεσμό του οικογενειακού γιατρού με την αξιοποίηση ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1916: Παραδίδεται αμαχητί η Ανατολική Μακεδονία στις γερμανοβουλγαρικές δυνάμεις, με απόφαση της κυβέρνησης (Β’ Βουλγαρική Κατοχή)

946: Ο βασιλιάς Εδμόνδος Α’ της Αγγλίας δολοφονείται από έναν ληστή. 961: Ο βασιλιάς Όθων Α’ της Γερμανίας αναδεικνύει τον 6χρονο γιο του, Όθωνα Β’,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σε τεχνητή νοημοσύνη και γάτες στράφηκε η Βιέννη για να προσελκύσει επισκέπτες στα μουσεία της

Περισσότερα από 100 μουσεία έχει η Βιέννη. Το Vienna Tourist Board χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει παράγωγα με τα αγαπημένα αιλουροειδή – τις γάτες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εισέβαλε στο Δορυφορικό Σταθμό Νεμέας και πυροβόλησε τις… κεραίες-Τραυματίστηκε η φύλακας (βίντεο)

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Μαΐου, στο Δορυφορικό Σταθμό της Νεμέας, όταν 41χρονος άνδρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »