prooptiki@msn.com

Επίσκεψη Τάκη Παπαϊωάννου στο ΚΔΑΠ Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας

Ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τάκης Παπαϊωάννου επισκέφτηκε τους χώρους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας στην Πυργέλλα.

Ο Τάκης Παπαϊωάννου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Σεχιώτη, την διευθύντρια του ΚΔΑΠ κ. Τζανέτου καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για την δράση του Συλλόγου και του Κέντρου, τα μελλοντικά σχέδια αλλά και τις ανάγκες του.

Ο υπ. Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, να συνομιλήσει με εξυπηρετούμενους και εργαζόμενους της δομής και να διαπιστώσει την ποιότητα της δουλειάς που λαμβάνει χώρα καθώς και το συγκινητικά θετικό αποτύπωμα που αυτή αφήνει στους εξυπηρετούμενους, τις οικογένειές τους καθώς και στην τοπική κοινωνία.

Η δημιουργία και η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής αποτελεί εξ’ ολοκλήρου αποτέλεσμα εθελοντικής δράσης από τα μέλη του συλλόγου και έρχεται να επιβεβαιώσει και να συμπληρώσει την απόλυτη απόσυρση του κράτους από τον κοινωνικό του ρόλο.

Παρόλη την προσπάθεια του Συλλόγου, η εντεινόμενη κρίση ακριβείας δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη τη λειτουργία της δομής. Τα λειτουργικά έξοδα που αφορούν ηλεκτρικό ρεύμα και τις μετακινήσεις των εξυπηρετούμενων έχουν εκτοξευτεί το τελευταίο διάστημα με τα μόνα έσοδα να προέρχονται από το κουπόνι επιχορήγησης ανά οφελούμενο στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος επιχορήγησης. Ο Σύλλογος αιτείται την αύξηση του ποσού ανά οφελούμενο κατά €1000 ανά έτος ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του καθώς και τη θέσπιση τακτικής κρατικής επιχορήγησης.

Το κύριο μελλοντικό σχέδιο του Συλλόγου είναι η δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία στην περιοχή. Μια τέτοια δομή θα μπορούσε να υποδεχτεί δεκάδες άτομα με αναπηρία ώστε να διαβιούν με αξιοπρέπεια σε ολόκληρη τη ζωή τους ακόμα κι όταν δεν διαθέτουν φροντιστές από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η19η χορωδιακή συνάντηση στο Λυγουριό με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Επιδαύρου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Επιδαύρου και της Κοινότητας Λυγουριού, για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας, η δημοτική χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στη 19η χορωδιακή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1997: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταθέτουν στη Βουλή τις προτάσεις τους για την αναθεώρηση του Συντάγματος

552: Ο Βυζαντινός Στρατός, υπό τον στρατηγό Ναρσή, ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη, την οποία κατείχαν οι Γότθοι. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός πραγματοποιεί έτσι το όραμα της αποκαταστάσεως

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αποστομωτική δήλωση Χρόνη πρός Γιάννη Σαρρή: ” Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο. Το να την ακολουθείς είναι δύσκολο”

Αποστομωτική είναι η απάντηση του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη απέναντι στους ισχυρισμούς του κατά δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Σαρρή που αποπειράθηκε να κερδίσει προεκλογικές εντυπώσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1941: Οι γερμανοί κατακτητές καταστρέφουν το χωριό Κάνδανος της Κρήτης και σκοτώνουν τους κατοίκους του

713: Τυφλώνεται ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Φιλιππικός, καθαιρείται και εξορίζεται στη Θράκη από συνωμότες του στρατού του Οψικίου. Τον διαδέχεται ο Αναστάσιος Β’, ο οποίος αρχίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »