prooptiki@msn.com

Εντυπωσίασε ο Ηρακλής του Αθηναίου γλύπτη Γλύκωνα

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Άργους.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία και πολλοί ήταν εκείνοι που φωτογράφιζαν το άγαλμα του Ηρακλή και το σιντριβάνι στην βόρεια πλευρά του ιερού ναού του Αγίου Πέτρου.
Τα σχόλια ήταν θετικά και από τα τοπικά μέσα που χαρακτήρισαν ως «εντυπωσιακά» τα νέα εκθέματα.
Ο Ηρακλής του αθηναίου γλύπτη Γλύκωνα είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα αγάλματα που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης και σήμερα το πρωτότυπο αντίγραφο του κοσμεί την πλατεία του Άργους φιλοτεχνημένο από την Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Αθηνών σε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής Καμπόσου να αναδείξει και να διαφημίσει την σχέση του Ηρακλή με την πόλη του Άργους ώστε να αυξήσει την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό στον Δήμο.
Ο Ηρακλής ήταν Αργείος, γιος του Αμφιτρύωνα και της Αλκμήνης και η καταγωγή του δεν είχε αναδειχθεί ποτέ από άλλη δημοτική αρχή.
Ο Ηρακλής είναι το μεγαλύτερο brand παγκοσμίως και η δημοτική αρχή με την τοποθέτηση αυτού του εκθέματος αλλά και των πολεμιστών του Ριάτσε και του Δορυφόρου του Πολύκλειτου που θα γίνει το επόμενο διάστημα δημιουργεί ένα «ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο» με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας .
Η δημιουργία του αγάλματος του Ηρακλέους ήταν εξ ολοκλήρου υπό την επίβλεψη της Σχολής Καλών Τεχνών σε εργαστήρια της Αθήνας και δεν αποτελεί «κινεζουριά» όπως κάποιοι (αδαείς; ψεύτες; κακοήθεις; ) επιθυμούν να διαδίδουν.
Όσο για το σιντριβάνι στην βόρεια πλευρά της πλατείας είναι κι εκείνο μέρος της ιστορίας της πόλης του Άργους. Τα λιοντάρια του Ηρακλή στην βάση του σιντριβανιού στηρίζουν τις πασίγνωστες «υδροφορούσες» Δαναΐδες (κόρες του Βασιλιά Δαναού).
Μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες στον τομέα της υδροδιακόσμησης η «Εταιρεία Αγρογιάννης» ανέλαβε την κατασκευή των συστημάτων νερού του σιντριβανιού, η εταιρεία επαγγελματικού φωτισμού «Δεδούσης» φώτισε το έργο και η εταιρεία επεξεργασίας μαρμάρων «Αφοί Παντώτη» έκανε την τοποθέτηση.
Πραγματοποιήθηκε μια ολοκληρωμένη μελέτη και εργασία από ειδικούς επαγγελματίες που αναβάθμισε το σιντριβάνι. Τώρα για εκείνα τα «παράσιτα» που δεν αισθάνονται δημότες αυτού του τόπου και επιθυμούν μόνο την δυσφήμιση του, θα τους κρίνει ο κόσμος αλλά και τα δικαστήρια στα οποία είναι κατηγορούμενοι για αντίστοιχες δυσφημιστικές πράξεις!
Οι υπόδικοι συκοφάντες , οι γνωστοί από το βρώμικο 2019(όλοι θυμούνται τα αίσχη που έκαναν για να κερδίσουν τις εκλογές) αναθάρρησαν εσχάτως βλέποντας τον λαό να δίνει συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Καμπόσο και εμφανίστηκαν πάλι με συκοφαντίες (η τακτική τους γνωστή γι αυτό και θα καταδικαστούν στα δικαστήρια που εκκρεμούν εις βάρος τους). Αντί ως δημότες να παραδεχθούν την επιτυχία και να πουν συγχαρητήρια και μπράβο όπως λέει όλος ο κόσμος για τα δυο μεγάλα έργα, τον Ηρακλή και το πανέμορφο σιντριβάνι, ενεργούν ως εχθροί του τόπου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

2010: Συγκαλείται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την οικονομική κρίση, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια

1267: Η Εκκλησία της Βιέννης διατάζει όλους τους Εβραίους να φορούν ένα διακριτικό σήμα, που ήταν για τους άνδρες κίτρινος σκούφος και για τις γυναίκες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χρηματοδοτείται με 10,8 εκ. ευρώ η κατασκευή από τον ΦοΔΣΑ για 7 ΣΜΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η κατασκευή σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020”, με σχετική απόφαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζομένους του Δήμου Άργους Μυκηνών

Συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στους εργαζόμενους του Δήμου Άργους Μυκηνών, από το περιφερειακό τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρόσφατη εκπαίδευση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1962: Ο Χουάν Κάρλος Α’ της Ισπανίας παντρεύεται στην Αθήνα, την Πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας

1610: Δολοφονείται στο Παρίσι ο Ερρίκος Δ’ της Γαλλίας. Νέος βασιλιάς της Γαλλίας γίνεται ο Λουδοβίκος ΙΓ’. 1643: Ο Λουδοβίκος ΙΔ’ της Γαλλίας ανακηρύσσεται βασιλιάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η σταυροδοσία στις συντονιστικές Ναυπλίου και Άργους-Ποιοι εκλέγονται σύνεδροι

Οι νέοι αλλά και οι πρωτιές των γυναικών κέρδισαν τις εντυπώσεις στις εκλογές-Εντυπωσιακή η δυναμική νέων γυναικών στο ΚΙΝΑΛ Απόλυτη κυριαρχία γυναικών κατέγραψαν τα αποτελέσματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
No more posts to show