Ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών σας ενημερώνει ότι:

Εν’ όψει της αντιπυρικής περιόδου 2023 οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται έως 30 Απριλίου 2023, να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους , στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, όπως και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται εντός αυτών των χώρων, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου, που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς.

Κυρώσεις:
Υπογραμμίζουμε ότι με βάσει ΦΕΚ προηγούμενων ετών «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον δήμο, επιβάλλεται στους υπόχρεους το πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α’ 114). Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα», προστίθεται στο συγκεκριμένο άρθρο του Ν. 3463/2006.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες να προβούν άμεσα σε καθαρισμό των οικοπέδων και άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Απρόκλητη επίθεση της Νέας Αριστεράς κατά Μαλτέζου – Ενόχλησαν τα επιχειρήματα χωρίς κραυγές

Σε μια ξεκάθαρα απρόκλητη πολιτική επίθεση προχώρησε η Νέα Αριστερά, βάζοντας στο στόχαστρό της τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζο. Με μια ανακοίνωση υψηλών τόνων,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με τα οχήματά τους στην Π.Ε. Αργολίδας: Μεγάλη μηχανοκίνητη διαμαρτυρία την Τρίτη για το νερό

“Καλούμε τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής να συμμετέχουν σε συγκέντρωση για το Νερό την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 10πμ, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανακοινώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο με Δημήτρη Παπαδημόπουλο αλλά και Αγγελίνα Χατζοπούλου-Όλα τα ονόματα

Ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος αλλά και η Αγγελίνα Χατζοπούλου είναι τα στελέχη που θα εκπροσωπήσουν την Αργολίδα στο νεοσύστατο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Λελέκιος Φιέστα επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στη Νέα Κίο, στις 7 και 8 Αυγούστου

Η Λελέκιος Φιέστα επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στη Νέα Κίο, στις 7 και 8 Αυγούστου, παρουσιάζοντας ένα από τα πιο πολυσυλλεκτικά προγράμματα της μέχρι σήμερα πορείας της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »