prooptiki@msn.com

ΕΛΑΣ: Mετακινήσεις «βόμβα» 3 έμπειρων αξιωματικών – Οι τεράστιες υποθέσεις που χειρίστηκαν

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τρεις από τους πιο έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με πληθώρα επιτυχιών στο βιογραφικό τους και μάλιστα σε δύο από τα πιο δύσκολα πόστα πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες να μετακινηθούν σε υπηρεσίες που επί της ουσίας τους αδρανοποιούν.

Πολλά ερωτηματικά – Το βιογραφικό των αξιωματικών που μετακινούνται

Η απόφαση φαίνεται να χρεώνεται αποκλειστικά στο νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, και προκαλεί μεγάλη εντύπωση αλλά και πολλά ερωτηματικά για την κίνησή του να απογυμνώσει επί της ουσίας το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών με την μετακίνηση του Νίκου Νταβαρίνου, του Κώστα Χασιώτη και του Θοδωρή Θεοδώρου.

Ο Νίκος Νταβαρίνος στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών έχει καταφέρει πολλές επιτυχίες τα τελευταία πολλά χρόνια όπου βρίσκεται σε αυτήν την τόσο δύσκολη και νευραλγική θέση. Πιστώνεται στο βιογραφικό του η χαρτογράφηση της νύχτας, αλλά και η μεγαλύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε ποτέ με τις συλλήψεις κορυφαίων ονομάτων της λεγόμενης Greek mafia το 2002, ενώ έσπασε και τη μαφία των λαϊκών αγορών που επηρέαζε χιλιάδες μικροπωλητές σε όλη την Αθήνα και με την έρευνά του οδήγησε στην ανακούφιση εκατοντάδων οικογενειών που ζούσαν μέσα στον τρόμο.

Από την άλλη ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης μαζί με τον στενό του συνεργάτη Θοδωρή Θεοδώρου βρίσκονται πίσω από τις εξιχνιάσεις εγκλημάτων που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, αλλά και κορυφαίων υποθέσεων απαγωγών όπως αυτές του Μιχάλη Λεμπιδάκη και του Γιάννη Κυπαρίσση. Είναι οι άνδρες που πέρασαν χειροπέδες στη Ρούλα Πισπιρίγκου, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και σε δεκάδες άλλους εγκληματίες.

Πού μετακινούνται οι τρεις αξιωματικοί

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Νταβαρίνος μετακινείται στο Μεταγωγών, ο Κώστας Χασιώτης στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας και ο Θοδωρής Θεοδώρου στη διεύθυνση Εκπαίδευσης Κλάδου Ανθρωπίνου Δυναμικού και Πόρων.

Μια «εκδικητική» παρέμβαση που ουδείς μπορεί να κατανοήσει καθότι πέραν από το χειροπιαστό τους έργο και την εμπειρία πρόκειται για σοβαρούς αξιωματικούς που πάντοτε κρατούσαν σε απόσταση τα ΜΜΕ και έκαναν αθόρυβα και άκρως αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

«Πρόκειται για γελοιότητες. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο που επί της ουσίας ξεγυμνώνονται δύο από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες και τρεις αξιωματικοί με πολλά χιλιόμετρα μεταφέρονται για να βάζουν σφραγίδες. Προφανώς, δεν θέλουν αξιωματικούς που κάνουν την δουλειά, αλλά άτομα του χεριού τους», τονίζουν στο ethnos.gr αξιωματικοί της Ασφαλείας.

Πηγή: ethnos.gr
Ευλαμπία Ρέβη
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αδιανόητο: Με λουκέτο απειλείται το Χαμόγελο του Παιδιού λόγω υπουργικής απόφασης (βίντεο)

Τις αδυναμίες και τα αδιέξοδα που θα προκαλέσουν στον φορέα πρόσφατα νομοθετήματα, αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων δομών για παιδιά,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άργους στην “Γιορτή της Μητέρας”

Ο Ε.Ε.Σ, την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, γιορτάζει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Διαγραμμίσεις και οριοθέτηση χώρων στη Λαϊκή Αγορά Ερμιόνης (βίντεο)

Από το Γραφείο Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα διαγραμμίσεων για την οριοθέτηση των χώρων της λαϊκής αγοράς και των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
No more posts to show