prooptiki@msn.com

Ελένη Ηλιού : Οι γυναίκες είμαστε προικισμένες από τη φύση μας να δημιουργούμε την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο

Οι γυναίκες είμαστε προικισμένες από τη φύση μας να δημιουργούμε την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο τόνισε η επιχειρηματίας Ελένη Ηλιού κατά την διάρκεια της τοποθέτησής της στην διημερίδα αφιέρωμα στην γυναικεία επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2022 στο Άργος, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος Η Ελένη Ηλιού γνωστή από την επιτυχημένη επιχειρηματική δράση της στον χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων προσέγγισε το θέμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας με σαφήνεια και ρεαλισμό δίνοντας στο κοινό την δυνατότητα να κατανοήσει την πορεία της μέσα από τις υποχρεώσεις που γενούν οι ιδιότητες της μητέρας, της συζύγου ,της γυναίκας και της επιχειρηματίας
Αναλυτικότερα στην ομιλία της ανέφερε τα ακόλουθα :
«Είμαι η Ελένη Ηλιού και διατηρώ κατάστημα στο Ναύπλιο με γαλακτοκομικά προιόντα, κρέμες και ρυζόγαλα. Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1980 από τον πατέρα μου ο οποίος πήγαινε το γάλα από πόρτα σε πόρτα με το ποδήλατο. Στη συνέχεια έφτιαξε ένα παραδοσιακό εργαστήριο γιαουρτιού ενώ η λιανική πώληση βρισκόταν σε διαφορετικό χώρο.
….Η δική μου ιστορία αρχίζει, λοιπόν, το 2014 , στα 24 μου χρόνια, όπου αναλαμβάνω την επιχείρηση με ένα ισχυρό brand name και την ασφάλεια ένος δοκιμασμένου, ποιοτικού προϊόντος που έχει αντέξει στο χρόνο. Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός που επέδειξε ο πατέρας μου στους πειραματισμούς μου και η ανάληψη των ευθυνών μου ήταν το εφαλτήριο των αλλάγων που προέκυψαν στη συνέχεια!

Πως εκσυγχρόνισα και εξέλιξα το παραδοσιακό εργαστήριο χωρίς να αλυώσω την ταυτότητά του;

1. Συστεγάζω το εργαστήριο χοντρικής και τη λιανική πώλησης σε ένα χώρο με σκοπό τη διευκόλυνση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων και της άμεσης επαφής της παραγωγικής διαδικασίας με τον πελάτη.
2. Δεν επαναπαύομαι στην εμπειροτεχνική μου γνώση σχετικά με την παραγωγή γιαουρτιού αλλά φοιτώ και αποφοιτώ από τη Σχολή Γαλακτοκομίας κερδισμένη στο μέγιστο βαθμό.
3.Δημιουργώ το νέο προϊόν της επιχείρησης τη χρωματιστή κρέμα βανίλια που αποτελεί πια το πιο υγιεινό, δροσιστικό, γευστικό γλυκό σε βαφτίσεις και γάμους!!!Έτσι νέος κόσμος γνωρίζει τα παραδοσιακά προϊόντα της επιχείρησης και το πελατολόγιο αυξάνεται!
4. Αλλάζω τη συσκευασία του προϊόντος με σκοπό να γίνει πιο ανταγωνιστική.
5. Διαφημίζω την επιχείρηση μέσα από τα social media (δωρεάν) με αποτέλεσμα το 80%των παραγγελιών να πραγματοποιείται από αυτά.
6. Το εργαστήριο χρησιμοποιείται ως χώρος διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος “ Από το γάλα στο γιαούρτι” για σχολεία που παρακολουθούν κ συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία του γιαουρτιού.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισα;

Ο χώρος που δραστηριοποιούμε είναι ένας παντελώς ανδροκρατούμενος χώρος (κτηνοτρόφοι, έμποροι, προμηθευτές) που με αντιμετώπισαν στην αρχή με μεγάλη δυσπιστία λόγω του φύλου μου αλλά και της ηλικίας μου. Πως μπορεί μια γυναίκα να οδηγεί φορτηγό, να συλλέγει το γάλα από τα μαντριά, να διαπραγματεύεται με τους εμπόρους; Με μεγάλη προσπάθεια και συνεχή δουλειά όμως κέρδισα την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση όσων με αμφισβήτησαν και το συναίσθημα αυτό είναι πιο σημαντικό από μια de facto αποδοχή που μπορεί να σου προσφέρει το φύλο, η ιδιότητα, η θέση.

Ο πολύπλευρος ρόλος της γυναίκας επιχειρηματία.

Η ιδιότητα της μητέρας, της συζύγου ,της γυναίκας και της επιχειρηματίας είναι η μεγαλύτερη και η πιο δύσκολη πρόκληση που αντιμετωπίζω! Ο απαιτητικός ρόλος της μητέρας δύο μικρών παιδιών πολλές φορές αποτέλεσε τροχοπέδη στην επαγγελματική μου συνέπεια και αποτελεσματικότητα όμως με οικογενειακό προγραμματισμό, ξεπερνιούνται οι δυσκολίες και οι ισορροπίες κερδίζονται.

Ποιο είναι το μήνυμα μου στις νέες γυναίκες;

Ναι τολμήστε το! Λειτουργήστε με κριτήρια την προσπάθεια, την πίστη, την ψυχή που καταθέτουμε κάθε μέρα χωρίς διαλείμματα ! Βρείτε το κενό που υπάρχει στην αγορά και καλύψτε το, μην ανοίξετε μια επιχείρηση για να ονομαστείτε ιδιοκτήτριες ή σαν διαφυγή από το σπίτι!

Οι γυναίκες είμαστε προικισμένες από τη φύση μας να δημιουργούμε την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εισβολές εξωσχολικών με σεξιστική φρασεολογία και άλλες χυδαιότητες καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Αργολίδας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της παιδείας είναι η νέα ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΛΜΕ Αργολίδας που αποκαλύπτει παρεμβάσεις εξωσχολικών κατά την διάρκεια της εξ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Μαραθώνιος Ναυπλίου – Nafplio Marathon 2023» Συμμετοχή της Σχολικής Κοινότητας – Ομάδες Κοινωνικής Προσφοράς

Μια ακόμα πρωτοβουλία της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Ναυπλίου είναι η Δωρεάν Συμμετοχή της τοπικής Εκπαιδευτικής Κοινότητας αλλά και όλων των ομάδων κοινωνικής προσφοράς του Δήμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οδηγίες από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου για την κυκλοφορία οχημάτων λόγω χιονοπτώσεων σε περιοχές της Περιφέρειας-Ποιοι Νομοί είναι στο κόκκινο

Χιονοπτώσεις έχουν αρχίσει να σημειώνονται σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ήδη πλήττονται από την κακοκαιρία Barbara, λόγω της οποίας έχει τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »