prooptiki@msn.com

Εισβολές εξωσχολικών με σεξιστική φρασεολογία και άλλες χυδαιότητες καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Αργολίδας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της παιδείας είναι η νέα ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΛΜΕ Αργολίδας που αποκαλύπτει παρεμβάσεις εξωσχολικών κατά την διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με σεξιστική φρασεολογία και άλλες χυδαιότητες
Αναλυτικότερα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση : «Με αφορμή πρόσφατα δυσάρεστα περιστατικά σε σχολεία της περιοχής μας, η ΕΛΜΕ Αργολίδας καταγγέλλει την κάθε είδους παρενόχληση συναδέλφων εκπαιδευτικών όταν αυτοί πραγματοποιούν εξ αποστάσεως μαθήματα μέσω της επίσημης διαδικτυακής πλατφόρμας Webex και ζητεί τη λήψη ριζικών μέτρων για την προστασία της επαγγελματικής και ηθικής αξιοπρέπειας των συναδέλφων, κυρίως όμως της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων και της απρόσκοπτης παροχής του δημόσιου αγαθού της παιδείας σε όλα τα παιδιά.
Ήδη από την εποχή της πανδημίας όταν εφαρμόστηκε ο θεσμός της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο, ορισμένοι μαθητές να στέλνουν τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών αιθουσών εκπαιδευτικών σε εξωσχολικά συνήθως στοιχεία και εκείνοι να εισβάλουν στο μάθημα διακόπτοντας και παρενοχλώντας τη διαδικασία κατά κανόνα με σεξιστική φρασεολογία και άλλες χυδαιότητες.
Είναι σοβαρή η ευθύνη του Υπουργείου που επιτρέπει στους μαθητές να εισέρχονται χωρίς καμία ταυτοποίηση.
Ζητάμε από το Υπουργείο να θεσπίσει την υποχρεωτική ταυτοποίηση των μαθητών που εισέρχονται στις ηλεκτρονικές τάξεις με πλήρη στοιχεία και αυθεντικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή εναλλακτικά να επιτρέπεται στον διδάσκοντα να ζητά από τους μαθητές να έχουν ανοιχτές κάμερες προκειμένου να μπορεί, όπως εξάλλου συμβαίνει και στη φυσική τάξη, να ελέγχει ποιος εισέρχεται στο μάθημα.
Ζητάμε επίσης από τους γονείς τη συνεργασία τους προκειμένου να εξαλειφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της παρενόχλησης καθηγητριών και καθηγητών όταν αυτοί ασκούν το καθήκον τους, συχνά με μεγάλο προσωπικό και οικογενειακό κόστος. Η ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας ορισμένων εφήβων έχει οδηγήσει στα νοσηρά φαινόμενα που παρακολουθούμε καθημερινά σχεδόν στις ειδήσεις. Η παράνομη είσοδος σε πραγματική ή ηλεκτρονική τάξη, η παραχώρηση σε τρίτους ηλεκτρονικών διευθύνσεων ηλεκτρονικής τάξης, η παρενόχληση και ο σεξισμός σε χώρο εργασίας, οι προσβολές και απειλές και μάλιστα δημόσια και τέλος, η επαγγελματική απαξίωση των εκπαιδευτικών συνιστούν σοβαρά αδικήματα.
Η ΕΛΜΕ Αργολίδας προσφέρει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους θύματα ανάλογων επιθέσεων και θα στηρίξει κάθε νόμιμη ενέργειά τους προκειμένου να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και το δημόσιο αγαθό της Παιδείας.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ»: Εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία στο Βουλευτικό

Εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία με το μουσικό Σχήμα«ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» σε διδασκαλία και υπό τη διεύθυνση του κ. Κων.Ρούτουλα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ερμιονίδας” στο Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”

Την έγκριση 3.200.000 ευρώ για την αγροτική οδοποιία της Ερμιονίδας ανακοίνωσε ο Γιάννης Γεωργόπουλος. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »