prooptiki@msn.com

Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλιέων: Στάση εργασίας την Τετάρτη για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ-Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Οι Εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλιέων συμμετέχουν στη τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, για την Τετάρτη 20/12/2023 και από ώρα 11:00 μέχρι 15:00 μετά την απόφαση της Κυβέρνησης, να φέρει στην Βουλή το Νομοσχέδιο που αλλάζει οριστικά προς όφελος των ιδιωτών τον χαρακτήρα της διαχείρισης των νερών στην χώρα μας.

Παρά τη διαφωνία της ΕΔΕΥΑ και της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, η οποία εκφράστηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Σκυλακάκης επιμένει, με πρόσχημα κυρίως τα χρέη των ΔΕΥΑ να προχωρήσει σε κλείσιμο των ΔΕΥΑ και στη δημιουργία μεγάλων ακαθόριστων σχημάτων, χωρίς να δεσμεύεται για τον χαρακτήρα αυτών των επιχειρήσεων, τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο νέο σχήμα.

Εμείς του υπενθυμίσαμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων τον περασμένο Μάρτιο ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΡΑΑΕΥ και την δέσμευση της Κυβέρνησης τότε, ότι δεν πρόκειται να γίνει η ιδιωτικοποίηση των νερών γιατί βάσει και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικράτειας τα νερά δεν πωλούνται.

Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσει, η Κυβέρνηση με περισσή αλαζονεία και αυταρχισμό, επιχείρησε να περάσει πονηρά και με fast track διαδικασίες τον νόμο πριν τα Χριστούγεννα χωρίς ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση, ούτε καν με την ΕΔΕΥΑ και τους Δήμους που κατά κύριο λόγο αφορά το νομοσχέδιο, διότι απώτερος στόχος είναι να ξεπουληθούν τα νερά με συνοπτικές διαδικασίες.

Η αφερεγγυότητα της Κυβέρνησης στο μεγαλείο της.

Οι αντιδράσεις τόσο της Ομοσπονδίας μας όσο και της ΕΔΕΥΑ αλλά Δημάρχων στην ΚΕΔΕ υπήρξαν, όπως όλοι γνωρίζουμε, πολύ έντονες και έγινε αντιληπτή η διαφωνία με το συγκεκριμένο σχέδιο. Τίποτα, όμως, δεν τελείωσε.

Η Κυβέρνηση εάν ήθελε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις από τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά κύριο λόγο εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, θα τις βοηθούσε όπως υποσχέθηκε, πληρώνοντας μέρος του δυσβάστακτου κόστους ενέργειας που κόντεψε να τις χρεοκοπήσει.

Ο στόχος όμως δεν είναι αυτός, αλλά η συκοφάντηση των ΔΕΥΑ για να γίνει το έργο της ποιο εύκολο.

Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. έχουμε μαζί μας την ΕΔΕΥΑ η οποία στο σύνολό της στην γενική συνέλευση, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, απέρριψε τις όποιες σκέψεις και προθέσεις της Κυβέρνησης να καταργήσει ή να συγχωνεύσει τις υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τους αυτοδιοικητικούς, τονίζουμε ότι η οποιοδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των νερών μας βρίσκει αντίθετους και θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας να μην περάσει.

Συμβουλεύουμε την κυβέρνηση να μην φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή, διότι αυτό θα αποτελέσει αιτία ευρύτατων πανελλαδικών κινητοποιήσεων από το σύνολο των εργαζομένων αλλά και από το σύνολο των Δημάρχων, των Διοικητικών Συμβουλίων των επιχειρήσεων και αυτοδιοικητικών της όπως εκφράστηκαν με σαφήνεια και στην γενική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δράση ευαισθητοποίησης με θέμα «Με πανί, κλωστή, κορδέλα, κούκλες φτιάχνω έλα» στη Ν. Κίο

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου (21 Μαρτίου) υλοποίησε,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πουλάς: “Τριπλό χαστούκι από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην Αργολίδα μέσω του νέου δικαστικού χάρτη”

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά “Ένα ακόμα χαστούκι και μάλιστα τριπλό εισέπραξε η Αργολίδα από την κυβέρνηση της Ν.Δ, με βάσει τον σχεδιασμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1ο ΓΕΛ Ναυπλίου: Οι μαθητές συζήτησαν για τη Δημοκρατία με τον Πανεπιστημιακό καθηγητή Αρ. Χατζή

ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΑΤΖΗ Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, στον χώρο της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : Περιμένουμε από τον κ. Μαργέτα να καταδικάσει τη στάση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής του

Για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαργέτας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παρουσιάζει τα γεγονότα όπως τον βολεύουν, σε ανακοίνωσή του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »