prooptiki@msn.com

Διακοπή συνεργασίας Βασίλη Βασιλόπουλου με την Επόμενη μέρα του Δ. Κωστούρου

Την αποχώρησή του από την παράταξη Ναύπλιο Επόμενη Μέρα ανακοίνωσε ο Ιατρός Βασίλης Βασιλόπουλος με επιστολή παραίτησης προς τον Δημήτρη Κωστούρο γραμμένη στον ενικό .Στην σχετική ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αναφέροντας τα ακόλουθα : «Θεωρώ αναγκαίο να αναφέρω ότι, παραμένω πάντοτε στην διάθεση των συνδημοτών μου για κάθε τι που θα μπορώ να φανώ χρήσιμος και ότι η διακοπή κάθε συνεργασίας με την παρούσα δημοτική αρχή δεν συνεπάγεται και την διακοπή της εθελοντικής μου προσφοράς στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.» Παράλληλα ανακοίνωσε και την παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου στο οποίο ήταν μέλος
Προς τον επικεφαλής της παράταξης “Ναύπλιο επόμενη μέρα”
Επιστολή παραίτησης
Ναύπλιο 29 Αυγούστου 2022
Αγαπητέ Δημήτρη
Με λύπη μου σε ενημερώνω για την οριστική μου απόφαση αποχώρησης, από τη δημοτική παράταξη της οποίας ηγείσαι.
Είναι μια απόφαση που την έλαβα μετά από πολύ σκέψη.
Σου θυμίζω ότι εντάχθηκα στην παράταξή σου κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις με στόχο να προσφέρουμε τα μέγιστα στον Δήμο και τους συμπολίτες μας, δίνοντας συγχρόνως καθημερινές εξετάσεις ήθους και ανιδιοτέλειας.
Δυστυχώς,
Τίποτε από όσα είχαμε συμφωνήσει δεν υλοποιήθηκε και προσωπικά στάθηκες ιδιαίτερα αδιάφορος σε κάθε προσπάθειά μου αλλαγής των αρνητικών συμπεριφορών και ελλειμματικών αποφάσεων.
Δεν είδα να συγκαλέσεις έστω και μία φορά την Δημοτική Παράταξη για να συζητήσουμε την πορεία μας και τα προβλήματα του κόσμου που εμείς όλοι γινόμασταν αποδέκτες (Εκτός και αν πραγματοποιούσες συγκεντρώσεις μιας κάποιας “ομάδας εκλεκτών” και προχωρούσες αποκλείοντας τους άλλους).
Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που προέκυψαν θέματα ηθικής τάξεως και νομιμότητας, η στάση σου ως υπεύθυνου δημόσιου παράγοντος υπήρξε απογοητευτική. Απέφυγες να
απαντήσεις στις δημόσιες κατηγορίες που σου απηύθυναν για διασπάθιση δημοτικού χρήματος, αναλυτικά και με στοιχεία. Επέτρεψες έτσι να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα κατηγορίες κακοδιαχείρισης, παράνομης διάθεσης δημοσίου χρήματος και αυθαιρεσίας ως προς την άσκηση της εξουσίας, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να αποδίδει και στα μέλη της παράταξης την κατηγορία «όλοι ίδιοι είσαστε».
Επειδή λοιπόν «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και επειδή, προσωπικά δεν ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση για να αποκομίσω οφέλη, σου γνωστοποιώ την αμετάκλητη απόφασή μου να διακόψω κάθε σχέση με την δημοτική παράταξη της οποίας ηγείσαι, αποδοκιμάζοντας έτσι – γενικότερα- την έλλειψη πολιτικής ηθικής, τον ετσιθελισμό- αυταρχισμό και την παράτυπη ή παράνομη διαχείριση δομών της εξουσίας και δημοτικού χρήματος.
Σου γνωρίζω επίσης ότι, επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, θα υποβάλλω σήμερα κι όλας την παραίτησή μου από μέλους του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, θέση στην οποία διορίστηκα ως μέλος της παράταξης, στην οποία δεν επιθυμώ πλέον να ανήκω.
Βασίλης Βασιλόπουλος Ιατρός
Προς του Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου
Επιστολή παραίτησης
Ναύπλιο 29 Αυγούστου 2022
κ. Πρόεδρε
Με την παρούσα επιστολή μου σας υποβάλω την ανέκκλητη παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και παρακαλώ όπως φροντίσετε για τα δέοντα.
Ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι, την θέση αυτή κατείχα υπό την ιδιότητά μου ως μέλους του δημοτικού συνδυασμού που διοικεί τον Δήμο Ναυπλιέων, από τον οποίο και
παραιτήθηκα σήμερα το πρωί για λόγους τους οποίους αναφέρω σε σχετική επιστολή μου προς τον επί κεφαλής του Δημήτρη Κωστούρο.
Θεωρώ λοιπόν ότι, για λόγους πολιτικής ηθικής, οφείλω να παραιτηθώ διευκολύνοντας τη δημοτική αρχή να προτείνει για τη θέση μου κάποιον ή κάποια άλλη.
Βασίλης Βασιλόπουλος
Ιατρός

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ημέρα Βιολογικής Παραγωγής της ΕΕ: η Επιτροπή τιμά τους νικητές των πρώτων ευρωπαϊκών βραβείων βιολογικής παραγωγής

Η Ευρωπαική Επιτροπή αποκάλυψε τους οκτώ νικητές /-ριες, από τον γεωργό έως τον εστιάτορα, των πρώτων ευρωπαϊκών βραβείων βιολογικής παραγωγής. Έρχονται από την Αυστρία, το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανδριανός: «Η Ελλάδα αναβαθμίζει τον ρόλο της στους νέους δρόμους και τα δίκτυα εμπορίου» (βίντεο)

Ανδριανός στη Βουλή: Σε μία κρίσιμη συγκυρία, η Ελλάδα αναβαθμίζει τον ρόλο της στους νέους δρόμους και τα δίκτυα εμπορίου, ασφάλειας και μετακινήσεων που ήδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Προχωρά η επικαιροποίηση της μελέτης για την Αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου

  Δυο σημαντικές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αριστείδης Μπίμπας με την ακόλουθη δήλωση Την προηγούμενη εβδομάδα κατά την 21η

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »