prooptiki@msn.com

Δημοτική αρχή Καμπόσου: «Θα σας το ξαναπούμε κ.Μαλτέζο: Δεν έχετε την τεχνογνωσία να διοικήσετε τον Δήμο! Δεν μπορείτε!»

Η επιτομή του πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είναι η σημερινή ανακοίνωση του του κ. Μαλτέζου για τα σχολεία, ο οποίος για ακόμα μια φορά αποδεικνύει πόσο χαμένα πήγαν τα χρόνια που πέρασε σε θέσεις που του δόθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς να καταφέρει να μάθει τίποτα!

Δεν γνωρίζει βασικά ζητήματα και άκρως σοβαρά!

Πάμε λοιπόν!

Ο φορέας που ήταν υπεύθυνος για την μελέτη και κατασκευή των σχολείων, ήταν ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ΑΕ – ΟΣΚ κατασκευαστικός φορέας του Δημοσίου αρμόδιος για την ανέγερση δημόσιων εκπαιδευτικών υποδομών και τον εξοπλισμό τους. Το 2013 συγχωνεύθηκε με άλλους δημόσιους κατασκευαστικούς οργανισμούς. Συχνά κατασκεύαζε επίσης σχολικά κτίρια στην επικράτεια με προγραμματικές συμβάσεις ή ανάλογες υπουργικές αποφάσεις. Εποπτεύουσα αρχή ήταν αρχικά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενώ αργότερα υπήρχε συνδυαστική εποπτεία και από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και έπειτα η ευθύνη μετατέθηκε στους εκάστοτε Δήμους. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αφορά όλους τους Δήμους της Ελλάδας!

Δεν παραδόθηκε στον Δήμο ποτέ αρχείο με τις μελέτες κατασκευής, τα αρχεία που κατασκευάστηκαν η ακόμα και οι οικοδομικές άδειες που θα έπρεπε να συνοδεύουν κάθε σχολικό συγκρότημα με την ευθύνη για αυτό να βαραίνει το κεντρικό κράτος και συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας που παρέδωσε την αρμοδιότητα για κτήρια χωρίς κανένα αρχείο και καμιά οικοδομική άδεια! Το ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αυτό δεν σημαίνει πως τα κτίρια είναι επικίνδυνα. Τα σχολικά κτίρια κατασκευάστηκαν με μελέτες και σχέδια του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων με συγκεκριμένες προδιαγραφές και με τους όρους της τέχνης και της επιστήμης.

Εδώ και μερικά χρόνια γίνεται μια τεραστία προσπάθεια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας να συγκεντρωθεί όποιο υλικό υπάρχει (συχνά πεταμένο σε παλιές αποθήκες του αρχείου του κράτους, με ποντίκια κ.λ.π. όπως π.χ. η αποθήκη του Ναυπλίου) για να ανασυσταθούν οι φάκελοι των σχολείων.

Σε κάθε αίτημα, απαντάμε υπεύθυνα με επίσκεψη από ομάδα έμπειρων στατικών μηχανικών ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εμφανή πιθανά στατικά προβλήματα τα οποία θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας και φυσικά προχωράμε για να ενταχθούν τα κτήρια σε μια διαδικασία όπου θα εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες.

Φυσικά κατανοούμε πως όταν κάποιος δεν έχει εργαστεί στη ζωή του σε βαθμό να παραγάγει έργο, δεν μπορεί να γνωρίζει και τις διαδικασίες, τους χρόνους και την ευθύνη των όσων υπόσχεται! Όμως στην προκειμένη περίπτωση ο συγκεκριμένος, χρησιμοποιεί ένα τόσο σοβαρό θέμα για την δική του προβολή για προεκλογικούς λόγους και αυτό είναι τουλάχιστον επαίσχυντο!

Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κ. Μαλτέζος, αφού πρώτα ενημερωθεί για την πραγματικότητα:

Τι εννοεί όταν λέει, θα εκδοθούν άμεσα οι οικοδομικές άδειες;

Με ποιο προσωπικό θα κάνει τους ελέγχους στατικής επάρκειας;

Ποιος θα εκπονήσει τις στατικές μελέτες επάρκειας;

Με ποια υλικοτεχνική υποδομή θα κάνει όλα τα παραπάνω ο Δήμος, όταν ΚΑΝΕΝΑΣ Δήμος σε όλη την Ελλάδα δεν υλοποιεί αντίστοιχες μελέτες;

Τέλος σε περίπτωση που δοθεί η υλοποίηση των μελετών σε εξειδικευμένο προσωπικό εκτός της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, να μας απαντήσει το κόστος που έχει υπολογίσει για αυτές(;)

Η δημοτική μας αρχή αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα θέματα και δεν αντιμετωπίζει ως ψηφοφόρους τους πολίτες να τους λέει προεκλογικά όσα θέλουν να ακούσουν!

Θα σας το ξαναπούμε δεν έχετε την τεχνογνωσία να διοικήσετε τον Δήμο! Δεν μπορείτε!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συνάντηση Επιμελητηρίου Αργολίδας και ΟΕΒΕ Άργους με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών

Το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Μαλτέζο Ιωάννη όπως και πλήθος νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει ο Πρόεδρος κ. Δαμούλος Φώτιος στο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αλλαγή στην εκλογοαπολογιστική της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: Καλεσμένος ο Παναγιώτης Δουδωνής

Λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας της κας Νάντιας Γιαννακοπούλου η ολομέλεια της Νομαρχιακής Επιτροπής θα διεξαχθεί παρουσία του Βουλευτή Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Δουδωνή. Η ολομέλεια της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Προβλήθηκε στη Λεμεσό η βραβευμένη ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άργους

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στην φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλης Λεμεσού εκδήλωση τιμής αφιερωμένης στον Asa Kent Jennings με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους-Μυκηνών

Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου Δημητρίου Κώνστα, συνταξιούχου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΙΣΑ: Ποινή φυλάκισης 2 ετών για όσους βιαιοπραγούν στα Νοσοκομεία προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει αναδείξει την τελευταία διετία τη «βία κατά της λευκής μπλούζας» με δύο εκστρατείες ενημέρωσης της κοινωνίας και με επανειλημμένες επαφές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »