prooptiki@msn.com

Υπερψήφιση Πρότασης Κουτσούλη για τη μη εφαρμογή των προωθούμενων αλλαγών στο δικαστικό χάρτη.

Στην επικαιρότητα και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο, έρχεται και πάλι το θέμα του νέου δικαστικού χάρτη, ο οποίος τείνει να συμβάλει σημαντικά στην ερημοποίηση περιοχών. Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» Δημήτρη Κουτσούλη, και μετά από την συγκέντρωση υπογραφών, το Πε.Συ Πελοποννήσου, στην τελευταία του συνεδρίαση στις 20 Μαρτίου, εξέδωσε απόφαση, με ευρεία πλειοψηφία, ώστε να μην εφαρμοστούν οι προωθούμενες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη. Ειδικότερα, την πρόταση Κουτσούλη, υπερψήφισαν οι 43 εκ των 45 μελών του συμβουλίου. Μειοψήφισαν οι 2 σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η απόφαση αυτή, έρχεται να συνδράμει και να ενισχύσει τις αντίστοιχα ομόφωνες αποφάσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, των Δικηγορικών Συλλόγων οι οποίοι μάλιστα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Πάγιο αίτημα η αλλαγές με άξονα τους θεσμικούς όρους και όχι με τους οικονομικούς όπως αυτή πηγάζουν από την καθοδήγηση της παγκόσμιας τράπεζας.
Κατά την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούλης επικεντρώθηκε στα γεγονότα όπως αυτά έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα. Ειδικότερα αναφέρθηκε:
Έκανε μία αναδρομή σημειώνοντας πως ούτε στην προεκλογική περίοδο, τόσο των βουλευτικών όσο και τον δημοτικών – περιφερειακών εκλογών, ασχολήθηκε κανείς με το θέμα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το έθετε συνεχώς χωρίς κανείς από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές αλλά και τους παλαιότερους να παίρνει θέση.
Σημείωσε όπως «ότι κλείνει δεν ανοίγει», θυμίζοντας στο σώμα την περίπτωση των αστυνομικών τμημάτων ,ειδικότερα τον εμπαιγμό των κατοίκων των Φιλιατρών από τους κυβερνώντες οι οποίοι έταζαν πως όταν αναλάβουν την κυβέρνηση θα ξανανοίξουν το αστυνομικό τμήμα και φυσικά δεν το έκαναν ποτέ.
Μίλησε με λόγια ψυχής για την Τριφυλία τονίζοντας χαρακτηριστικά: «προέρχομαι από μία περιοχή που εγκαταλείπεται.Στην Κυπαρισσία όπου μεγάλωσα, υποβαθμίστηκαν υπηρεσίες, έκλεισε η εφορία και ο ΟΣΕ, υπολειτουργεί το τελωνείο ενώ το νοσοκομείο είναι επίσης σε δύσκολη κατάσταση. Τώρα έρχονται να μετατρέψουν το Πρωτοδικείο σε δήθεν Περιφερειακό, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι μετακινώντας τις οργανικές θέσεις των υπαλλήλων στην Καλαμάτα φλερτάρουμε με το οριστικό λουκέτο.»
Απευθυνόμενος στον κ. Περιφερειάρχη σημείωσε: «Αναγνωρίζετε το δημογραφικό πρόβλημα σαν το μεγαλύτερο αυτή την στιγμή αλλά αλήθεια αναρωτηθήκατε πως θα δουλέψουν οι 25 και πλέον δικηγόροι της Τριφυλίας; Πώς θα έρθουν νέοι άνθρωποι να εγκατασταθούν στον τόπο, όταν τελικά ο σχεδιασμός οδηγεί τα πάντα στις πρωτεύουσες των νομών αγνοώντας ότι οι πολίτες π.χ. των Φιλιατρών, χρειάζεται να διανύσουν 100 χλμ. για να φτάσουν στην Καλαμάτα; Πώς οι πολίτες της Νεάπολης Λακωνίας και της Ελαφονήσου θα φτάσουν στη Σπάρτη, όταν χρειάζονται 2 ώρες;»
Στη συνέχεια,απευθυνόμενος στους περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας τους ζήτησε να φανταστούν πόλεις όπως το Κιάτο, το Ξυλόκαστρο, το Άργος, χωρίς υπηρεσίες και τράπεζες, λέγοντάς τους πως ήδη στη Τριφυλία και δη στα Φιλιατρά, αυτό συμβαίνει ήδη.Επίσης, προσέθεσε, ότι «πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερψηφίσουν την πρόταση του.»

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νίκος Ανδρουλάκης: «Επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό με την ΕΕ σε πρωταγωνιστικό ρόλο»

«Γνωρίζω την ποιότητά σου ως ευρωβουλευτής από τα χρόνια της θητείας σου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τη συνεργασία που ανέπτυξες με τους Κύπριους συναδέλφους σου και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο-Εθνική Πινακοθήκη: Θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος», της Σοφίας Καψούρου

Ιούλιος στην Εθνική Πινακοθήκη -Παράρτημα Ναυπλίου Θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος», της Σοφίας Καψούρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά Η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί τη βραβευμένη με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αλλαγή Πορείας-Δημήτρης Καμπόσος: «Άλλο ένα έργο Καμπόσου ολοκληρώθηκε στους Μύλους»

Δελτίο Τύπου της παράταξης «Αλλαγή Πορείας-Δημήτρης Καμπόσος» “Άλλο ένα έργο της δημοτικής αρχής Καμπόσου ολοκληρώθηκε στους Μύλους, αυτό της αστικής οδοποιίας. Μετά τους δρόμους στο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »