prooptiki@msn.com

Δημήτρης Πτωχός από την Κορινθία: “Ταχύτατη, άμεση και δίκαιη αποζημίωση για όλες τις καταστροφές που έχουν γίνει”

Για «ταχύτατη, άμεση και δίκαιη αποζημίωση για όλες τις καταστροφές που έχουν γίνει, ακόμα και τις καταστροφές της υλικοτεχνικής υποδομής» δεσμεύτηκε από το Κρυονέρι ο Δημήτρης Πτωχός. Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πρόεδρος του ΕΛΓΑ βρέθηκαν σε αμπελώνα ο οποίος υπέστη μεγάλες ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τον Σεπτέμβριο και συνομίλησαν με πολίτες για την επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων.

Ο Δημήτρης Πτωχός διευκρίνισε ότι «στο μοντέλο μας ο πρωτογενής τομέας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο» και έκανε λόγο για «πολλούς περισσότερους πόρους» που θα εισρεύσουν στην Πελοπόννησο και «που πρέπει να τους διαχειριστούμε με ορθολογικό τρόπο, με διαφάνεια και λογοδοσία». Όπως σημείωσε, «από την πλευρά μας, είμαστε εδώ για να πάμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο πιο μπροστά γίνεται».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» ευχαρίστησε, τέλος, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για την άμεση ανταπόκριση ώστε οι αγρότες του Κρυονερίου να έχουν την πλήρη στήριξη της Περιφέρειας τόσο σε επίπεδο αποζημιώσεων, όσο και σε επίπεδο υποστήριξης για την αναβάθμιση των καλλιεργειών τους. Σε συνέχεια της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού ότι η ελληνική πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των παραγωγών που δοκιμάστηκαν για ακόμα μία χρονιά από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, ο Δημήτρης Πτωχός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση υλοποίηση ενός σχεδιασμού που λαμβάνει υπόψη του τα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης. Όπως τόνισε, «γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Πολλά από αυτά είναι ίδια, όπως η διαχείριση των φυσικών πόρων και κυρίως του νερού, τόσο για την άρδευση, όσο και για την ύδρευση και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα χάνεται ούτε σταγόνα βρόχινου νερού».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η ελληνική Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των παραγωγών που δοκιμάστηκαν για ακόμα μία χρονιά από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι ως προς τις βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ταχύτατη εκταμίευση των σχετικών αποζημιώσεων».

«Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν, και θα καταβληθούν επειδή η κυβέρνηση στηρίζει τον ΕΛΓΑ πέρα και πάνω από τις δικές του οικονομικές δυνατότητες. Είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό ακριβώς επειδή η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι πήγαινε πριν από τέσσερα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο βλέπετε πώς συνδέεται η απόδοση της οικονομίας, η επενδυτική βαθμίδα την οποία ακούτε και λέτε τώρα “πολύ ωραία, εμένα τι διαφορά κάνει αυτό στη δική μου καθημερινότητα;”. Η διαφορά την οποία κάνει είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει σήμερα τη δυνατότητα, τις δημοσιονομικές αντοχές, να στηρίζει τον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να μπορούμε να αποζημιώνουμε τους παραγωγούς μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη προσαρμογής της αγροτικής δραστηριότητας στις νέες συνθήκες που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. «Κάτι έχει αλλάξει στο κλίμα. Και αυτό το οποίο έχει αλλάξει πρέπει να είναι αντικείμενο μελέτης και πρέπει να είναι αντικείμενο και ενδεχομένως πιο δραστικών παρεμβάσεων, που φτάνουν μέχρι και τις αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών για να μπορούν οι ειδικοί να μας υποδείξουν, στις νέες κλιματολογικές συνθήκες, ποιες είναι εκείνες οι παραγωγές οι οποίες θα ευδοκιμούν και θα σας δώσουν το καλύτερο δυνατό εισόδημα», είπε.

«Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει πολύ στον πρωτογενή τομέα, πιστεύει στη δύναμη του Έλληνα αγρότη, πιστεύει κυρίως στα νέα παιδιά τα οποία θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους, στη γη τους να καλλιεργούν, να παράγουν τα εξαιρετικά προϊόντα τα οποία πάντα παρήγαγε η Κορινθιακή γη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι «μας συνδέει μια ακλόνητη σχέση εμπιστοσύνης, την οποία οικοδομήσαμε μαζί, απέναντι στη διαχείριση των κρίσεων που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια». Εξήγησε, περαιτέρω, ότι «αν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες σας, οφείλεται στο ότι ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του, στήριξαν τον ΕΛΓΑ καθοριστικά». Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι «αυτή την ακλόνητη σχέση εμπιστοσύνης θα την τιμήσουμε κα τώρα. Με ακρίβεια, με δικαιοσύνη, με υπευθυνότητα και με ταχύτητα. Τα συνέργεια μας ενισχύονται με γεωπόνους, θα ενισχυθούν και άλλο εάν χρειαστεί και θα είμαστε κοντά σας ώστε όταν ολοκληρωθεί το εκτιμητικό έργο, αμέσως μετά να λάβετε τις αποζημιώσεις».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τρείς συλλήψεις την Παρασκευή και αναζήτηση μητέρας για παραμέληση εποπτείας

Με τρείς συλλήψεις συνοδεύτηκε η δράση της Αστυνομίας στην Αργολίδα την Παρασκευή Το απόγευμα της Παρασκευής 1/12 συνελήφθη στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Γαβρήλος: Υποβάθμιση και «στο βάθος» κλείσιμο για τα Περιφερειακά Κέντρα Πρόληψης, ετοιμάζει η Κυβέρνηση. Κατάθεση Ερώτησης

Ερώτηση κατέθεσαν ο Γιώργος Γαβρήλος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, και ο Τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος σχετικά με ρυθμίσεις που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: «Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις της PEOPLECERT»

  Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζομένους της πολυεθνικής PEOPLECERT που έρχονται αντιμέτωποι με την τρομοκρατία της εργοδοσίας που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Γαβρήλος: «Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν βελτιώνει τη θέση των ασφαλισμένων. Η Κυβέρνηση στοχοποιεί την μεσαία τάξη»

Δήλωση του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σχετικά με το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που βρίσκεται στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εννέα σημεία από το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων

Στις προτάσεις και τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων επικεντρώθηκε, κατά την τοποθέτησή του στην 4η συνεδρίαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »