prooptiki@msn.com

ΔΕΥΑ Ναυπλίου : Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ –Μας δικαιώνει η απάντηση του Υπουργείου

Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ στην ΔΕΥΑ ΑΡΓΟΥΣ –ΜΥΚΗΝΩΝ δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Ναυπλίου που έδωσαν στην δημοσιότητα την απάντηση από την ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΑΝΑΠΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ Τ.Α που δηλώνει ότι η οφειλή έχει εξοφληθεί από πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών
Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ αναμένεται να προκαλέσει νέα απάντηση από την διοίκηση της ΔΕΥΑΑΡ-Μ και να δώσει ενδιαφέρουσα τροπή στην δικαστική διαμάχη .
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα :
Η ΔΕΥΑΝ τα τελευταία δύο έτη σύρεται αναίτια σε μία δικαστική διαμάχη με την Δ.Ε.Υ.Α. ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ απόρροια μία εξοφλημένης απαίτησης της δεύτερης που καταχρηστικά προσπαθεί να εισπράξει δις από την δημοτική μας επιχείρηση.
Από την πρώτη μέρα που συνέβη αυτό με αίσθημα ευθύνης διατυμπανίζαμε με κάθε τρόπο ότι αυτή η απαίτηση έχει ήδη εξοφληθεί.
Επιλέξαμε τον δρόμο των τεκμηριωμένων απαντήσεων και την ορθή διαδικασία και όχι το δρόμο των εντυπώσεων .
Την Τρίτη 03/05/2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 27972 ήρθε η απάντηση από την ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ & ΑΝΑΠΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ Τ.Α στο ερώτημά μας :
ΘΕΜΑ: Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την αναλογούσα επιχορήγηση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου από το πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Σας παραθέτουμε την απάντηση αυτούσια όπως την προσκομίσαμε και στο αρμόδιο δικαστήριο.
« Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας αναφορικά με την αναλογούσα επιχορήγηση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου από το πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
Με τις διατάξεις όπως παρατίθενται στις παρακάτω φωτογραφίες πληρώθηκε στη ΔΕΗ Α.Ε. ποσό ύψους 6.992.163,20€.
Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει ότι εφόσον μέρος της οφειλής προς τη ΔΕΗ ΑΕ που απορρέει από την αριθμ. 129/29-10-2020 διαταγή πληρωμής αφορά σε υποχρέωση της ΔΕΥΑ Ναυπλίου λόγω συν διαχείρισης της Βιολογικής Μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, αυτή έχει εξοφληθεί από το εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών. »
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Μ. ΝΙΚΟΥ
Η απάντηση αυτή από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου σε συνδυασμό με την γνωμοδότηση του δικηγορικού γραφείου του Κου Ζυγούρη (Δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί όλες τίς Δ.Ε.Υ.Α.) η οποία γνωμοδοτεί στο ίδιο ακριβώς πνεύμα όπως επίσης και η εταιρία ορκωτών λογιστών UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Α.Ε. στην έκθεση της, η οποία και αυτή έχει κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο, γνωμοδοτεί για το αυτονόητο και υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μας καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκαμε την υπόθεση, σοβαρά και τεκμηριωμένα.
Σκοπός μας από την πρώτη στιγμή ήταν να διαφυλάξουμε την δημόσια περιουσία και τα χρήματα των δημοτών μας κλείνοντας τα αυτιά μας στις προτροπές των λίγων που ζητούσαν να πληρώσουμε πάλι.
Τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί αρμοδίως από την Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. να πράξει τα δέοντα όσον αφορά την λογιστική τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που έχει ως διαχειρίστρια του κοινού βιολογικού και να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για αυτή την αχαρακτήριστη πράξη της.
Δήμος Ναυπλιέων

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Απίστευτες δηλώσεις Νίκα κατά Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη και Πολιτικών Παραγόντων της Αργολίδας –Πανίσχυρος ο Σχοινοχωρίτης μετά την κρίση

Ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό της Αργολίδας για τα προβλήματα που υπάρχουν καταλόγισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τη σημερινή επίσκεψή του στην Αργολίδα, αφήνοντας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λαϊκή Συσπείρωση: «Νίπτω τας χείρας μου..» η απάντηση Νίκα για τη διάβρωση στην “Κάντια” Ναυπλίου

Καμία απολύτως δέσμευση από την Περιφερειακή αρχή Νίκα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος διάβρωσης της «Ακτής Κάντια», στην περιοχή του Ναυπλίου, δεν προέκυψε από την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1821: Ο Έλληνας οπλαρχηγός Νικηταράς, με 300 περίπου άνδρες, τρέπει σε φυγή 6.000 Τούρκους στα Δολιανά Κυνουρίας

32: Ο Κωνσταντίνος Α’ ανακοινώνει τη δωρεάν διανομή τροφίμων στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης. 1593: Εκδίδεται ένταλμα σύλληψης για τον θεατρικό συγγραφέα, Κρίστοφερ Μάρλοου, ύστερα από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
No more posts to show