Δεν αρκούν οι εκδηλώσεις , χρειάζονται απαντήσεις-Της Έλενας Λεζέ

Λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η δημόσια συζήτηση στο Ναύπλιο δεν περιστρέφεται γύρω από την πρόοδο, την ισότητα και τον σεβασμό που οφείλουμε στις γυναίκες. Αντίθετα, σκιάζεται από ένα περιστατικό που αφορά εργαζόμενη και αιρετό στον Δήμο Ναυπλιέων και το οποίο έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η στάση των θεσμών είναι καθοριστική. Και η αλήθεια είναι μία: οι διευκρινίσεις έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί.

Όταν προκύπτει ένα ζήτημα που αγγίζει την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια μιας εργαζόμενης, δεν χωρούν καθυστερήσεις, υπεκφυγές ή αμήχανη σιωπή. Οφείλει να υπάρχει άμεση, ξεκάθαρη και θεσμική τοποθέτηση. Όχι για να ικανοποιηθεί η περιέργεια της κοινής γνώμης, αλλά για να προστατευτεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν λειτουργεί στο σκοτάδι. Οφείλει να λειτουργεί με διαφάνεια.

Η σιωπή δεν προστατεύει κανέναν. Αντίθετα, γεννά περισσότερες σκιές και περισσότερη καχυποψία.

Σε μια περίοδο που οι γυναίκες διεκδικούν δικαίως ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες σε κάθε χώρο εργασίας, κάθε θεσμός οφείλει να αποδεικνύει στην πράξη ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Γιατί διαφορετικά, κάθε εκδήλωση, κάθε λόγος και κάθε δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κινδυνεύει να ακουστεί κενός.

Και αυτό είναι κάτι που ο Δήμος Ναυπλιέων όφειλε ήδη να έχει προλάβει.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Φαντασμαγορικές οι Εκδηλώσεις για το “Κάψιμο του Ιούδα” σε Πορτοχέλι και Ερμιόνη

Με εξαιρετική επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκαν τα πασχαλινά δρώμενα του Δήμου Ερμιονίδας, με επίκεντρο τα δύο εντυπωσιακά έθιμα με το Κάψιμο του Ιούδα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Δημόσιες δομές ψυχικής υγείας στην Πελοπόννησο

Πρόσφατα στη Νεάπολη Λακωνίας, μια 30χρονη γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ, βρέθηκε να περιπλανιέται δεμένη πισθάγκωνα από την οικογένειά της. Σύμφωνα με όσα έχουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »