prooptiki@msn.com

Δήμος Ερμιονίδας: Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου

Από το Δήμο Ερμιονίδας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας στη συνεδρίαση της 9ης Απριλίου 2024, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου, η οποία προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου “Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης”, όπως αυτό αναρτήθηκε στις 4 Απριλίου 2024 για δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το ψήφισμα διαμαρτυρίας τονίζει ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και άδικη πρόταση, η οποία συνιστά σοβαρή υποβάθμιση του Δήμου Ερμιονίδας και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτή από τους κατοίκους της περιοχής μας, από την στιγμή που αποτελεί σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι οποίες στηριζόμενες σε ουσιαστικά τεχνοκρατικά και οικονομικά κριτήρια, προέβλεπαν την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Δηλαδή, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας αριθμεί 13.567 μόνιμους κατοίκους, πληθυσμός που κατά την καλοκαιρινή περίοδο τετραπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης, ενώ αποτελεί επαγγελματική έδρα 20 δικηγόρων και 5 συμβολαιογράφων.

Επίσης, ότι είναι ένας Δήμος απομονωμένος και απομακρυσμένος από τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αφού απέχει 75 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 85 χιλιόμετρα από το Άργος, μια χιλιομετρική απόσταση η οποία για να διανυθεί με όχημα απαιτείται πάνω από μία ώρα οδήγησης σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο, στο οποίο κατά τους χειμερινούς μήνες διακόπτεται συχνά η κυκλοφορία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ακόμα τονίζεται η ιστορικότητα και η λειτουργικότητα του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και λειτουργεί αδιαλείπτως μέχρι σήμερα, κάνοντας και χρέη Πταισματοδικείου, εκδικάζοντας τις ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας.

Εκδίδει ανά έτος πλήθος αποφάσεων και περαιώνει καθημερινά πολύ μεγάλο όγκο πράξεων και υποθέσεων, όπως προσημειώσεις, προσωρινές διαταγές, κληρονομητήρια, αποποιήσεις, πιστοποιητικά, διαθήκες, διαταγές πληρωμής και απόδοσης μισθίου, εκθέσεις κ.λπ..

Τέλος, ζητείται η αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο και επισημαίνεται η κοινωνική αναγκαιότητα μιας τέτοιας απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεχίσει προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και προς κάθε υπεύθυνο για το ζήτημα Κυβερνητικό αξιωματούχο, τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν στόχο την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Η Επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη:

3043 Κατάργηση Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ «ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ» 3-1-Δεύτερη θέση στην Ελλάδα τα κορίτσια από την Αργολίδα

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΥΚΕΙΩΝ Οι δύο καλύτερες σχολικές ομάδες κοριτσιών στην Ελλάδα του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ Λυκείου Θεσσαλονίκης και τουΛυκείου «ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ» Άργους, συναντήθηκαν στον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιορτη της μητέρας και παραδοσιακοί χωροί από τον Εξωραϊστικό, Πολιτιστικό και Μορφωτικό σύλλογο Κεφαλαρίου “Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ”

Την Κυριακή 12/5/2024 ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος Κεφαλαρίου “Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ” διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στη γιορτή της Μητέρας. Ομιλήτρια ήταν η εκπαιδευτικός κα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επισκέπτεται το Άργος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη 23 Μαΐου-Βορίδης και Θεοχάρης σε Ναύπλιο, Ερμιονίδα και Επίδαυρο

Το Άργος θα επισκεφτεί την Πέμπτη 23 Μαΐου ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και θα μιλήσει στον πεζόδρομο μπροστά από το καφενείο Γιαννάτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Συνάντηση Ορφανού με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου

Θέματα που έχουν σχέση με την προσβασιμότητα των τυφλών στους δημόσιους χώρους και στα κτίρια καθώς και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών και συμμετοχής τους σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »