Δήλωση του Βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά για την χθεσινή σύσκεψη στο Κοινοτικό Κατάστημα Ιρίων με θέμα τους εργάτες γης

«Οξύ το πρόβλημα με τους εργάτες γης στα Ίρια . Η έλλειψη εργατών γης ταλαιπωρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρωτογενή τομέα όλης της χώρας και παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις των αγροτών για εύρεση λύσης δυστυχώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί. Όπως είναι γνωστό εκτός από την έλλειψη εργατικών χεριών μεγάλες αγκυλώσεις και καθυστερήσεις προκαλεί η έντονη γραφειοκρατία που επικρατεί στις διαδικασίες πρόσληψης αλλοδαπών ή και ημεδαπών εργατών γης. Ο «Γολγοθάς» της εύρεσης και πρόσληψης εργατών γης απαιτεί από τους αγρότες το ξόδεμα χρόνου και χρήματος για την ολοκλήρωση των πολυδαίδαλων διαδικασιών που απαιτούνται.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και στον νομό μας έχει γίνει ιδιαίτερα οξύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ειδικά στην περιοχή των Ιρίων όπου η παραγωγική δραστηριότητα είναι έντονη και οι απαιτήσεις σε εργατικά χέρια μεγάλες.
Την κατάσταση δυσχεραίνει η ύπαρξη παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών που εργάζονται ως εργάτες γης αλλά λόγω της γραφειοκρατίας δεν διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να απελαθούν ως παράνομοι μετανάστες.
Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς και συνεχίζουμε να ζητούμε να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την επίσπευση και την απλοποίηση των διαδικασιών μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης και της άμεσης καταγραφής και νομιμοποίησης των υπαρχόντων παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών. Δυστυχώς η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των εργατών γης κάνει τη ζωή των αγροτών πιο δύσκολη.»

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συγχαρητήρια Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στη μαθήτρια που επιλέχθηκε στα θερινά μαθήματα του Χάρβαρντ

Η Διευθύντρια και το Διδακτικό προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας συγχαίρει τη μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Ξυλινά Αγγελική- Σοφία, η οποία επιλέχθηκε φέτος, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο λόγος στους πολίτες της Ν. Κίου: Το κτήριο του Μορφωτικού Συλλόγου κρίθηκε το μόνο κατάλληλο για Α.Τ.

Σε συνέχεια επίσημου εγγράφου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών ότι, έπειτα από έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου σε κτήρια της Κοινότητας Νέας Κίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εκδήλωση με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο μας με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, την Τετάρτη , 14 Μαΐου 2025 και ώρα 18:00, στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »