prooptiki@msn.com

Γ. Γαβρήλος στην ΕΡΤ: «Η διαχείριση των πυρκαγιών δεν είναι επικοινωνία. Χρειάζεται σχέδιο και πρόληψη»

Στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου ήταν σήμερα καλεσμένος ο Γιώργος Γαβρήλος.
Ο βουλευτής Αργολίδας, μια μέρα σαν τη σημερινή, στην έναρξη της τοποθέτησής του εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για τον χαμό όπως είπε των δυο νέων, στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, που επέβαιναν στο Canadair, αλλά και για τους δυο συμπολίτες μας που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις φλόγες.

Ο ένας Υπουργός δίνει συγχαρητήρια στον άλλον, όταν φυσικό περιβάλλον και περιουσίες καταστρέφονται

«Η διαχείριση των πυρκαγιών δεν είναι επικοινωνία. Όταν στις 7 Ιουλίου ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, μας έλεγε ότι όλα είναι έτοιμα, ωστόσο αποδείχθηκε ότι το «επιτελικό» κράτος ήταν αναποτελεσματικό με αποτέλεσμα να βλέπουμε να καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον, οι περιουσίες και τα νοικοκυριά. Είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός, ούτε πρόληψη. Τέσσερα χρόνια τώρα η Κυβέρνηση κινήθηκε με το δόγμα της εκκένωσης και τις όποιες μικρές αποζημιώσεις σε αυτούς που καταστρέφονται».

«Το 112 σαφώς είναι σωτήριο εργαλείο, άλλωστε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το είχε παραδώσει στην ΝΔ. Όμως οι ενέργειες της Κυβέρνησης έμειναν μόνο σε αυτό. Δεν έκαναν τίποτα άλλο». «Για την περίπτωση της Ρόδου, η ΝΔ συνεχώς επαίρεται ότι εκκένωσε τις περιοχές και ο ένας Υπουργός δίνει συγχαρητήρια στον άλλον. Για ποια εκκένωση μιλάνε; Τι θεωρούν επιτυχία δηλαδή; Ότι είδαμε τουρίστες να φεύγουν μόνοι τους μέσα σε μια κατάσταση τραγική και διασυρθήκαμε σε όλη την υφήλιο;»

«Σε κάθε περίπτωση, αν η Κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια λάμβανε υπόψη την έκθεση που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 για την προστασία των δασών και για την διαχείριση των πυρκαγιών (έκθεση Goldammer), συνέχιζε το κοινωνικό πρόγραμμα προσλήψεων για τη δασοπυρόσβεση και αντί να μιλάει για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, είχε κάνει 3.500 προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, δεν θα βρισκόμασταν εδώ που είμαστε σήμερα».

Για το Νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών

«Πολύ αργά, πολύ λίγα είναι η κριτική στο νομοσχέδιο της ΝΔ. Η Κυβέρνηση είχε στα χέρια της τέσσερα χρόνια, έναν δημοσιονομικό χώρο ικανό για να κάνει θετικές παρεμβάσεις. Όμως αυτή έχει εκτοξεύσει το δημόσιο χρέος σε επιπλέον 50δις, το ιδιωτικό ανέρχεται σε 40δις, το πληθωρισμός στα αγαθά πρώτης ανάγκης- διατροφής έχει φτάσει στο 12% και το έλλειμμα της χώρας είναι στο 10% του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Η ακρίβεια παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και σίγουρα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με αυξήσεις ύψους 40-43 ευρώ τον μήνα στους δημοσίους υπαλλήλους, παρόλο που και αυτά χρειάζονται».

«Παράλληλα, το νομοσχέδιο της ΝΔ προβλέπει τις μεγαλύτερες αυξήσεις να τις παίρνουν όσοι υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης. Δηλαδή οι ημέτεροι της ΝΔ που θα καταλαμβάνουν τις θέσεις, θα παίρνουν χρήματα, ενώ ο απλός δημόσιος υπάλληλος θα αρκεστεί στα 40€. Αυτή είναι μια συνταγή που εφαρμόστηκε και στον ΕΦΚΑ όταν τις διευθυντικές θέσεις κατέλαβαν στελέχη του ιδιωτικού τομέα με μεγάλα bonus- πρακτική που το ΣτΕ απέρριψε βέβαια». «Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει προτείνει αύξηση στους μισθούς του Δημοσίου 10%, με εφαρμογή από τον Ιούλιο 2023 και όχι από τον Ιανουάριο 2024, όπως ψήφισε η ΝΔ».

«Από αυτό το πρώτο κιόλας Νομοσχέδιο η ΝΔ έδειξε την κοινοβουλευτική της πρακτική: Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής έφερε μια πολύ σοβαρή διάταξη για το μεγαλύτερο Αεροδρόμιο της χώρας με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την πώληση των μετοχών. Εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτές τις πρακτικές».

Δείτε εδώ το βίντεο

https://www.facebook.com/story.php?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 3ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠαΠελ

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα ΠΜΣ «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική» και «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμορφωτική Δράση με θέμα «Διαχείριση κρίσεων στο χώρο του σχολείου» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Έθνους των Ρομά,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »