prooptiki@msn.com

Γιώργος Γαβρήλος: «Όχι στη διάλυση των Νοσοκομείων»

Το σχέδιο νόμου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και βάζει οριστική ταφόπλακα στη δημόσια περίθαλψη. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αποκλειστικά υπεύθυνη για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, αντί της σοβαρής ενίσχυσης των δημόσιων δαπανών για την υγεία, αντί για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και σημαντική αναβάθμιση των αποδοχών των γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών, επιλέγει να εφαρμόσει το ακραίο νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Το υπό συζήτηση στη Βουλή σχέδιο νόμου, θεσμοθετεί τη δυνατότητα των ιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο. Ταυτόχρονα, ιδιώτες γιατροί μπορούν να εργάζονται με μερική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία. Κατά συνέπεια, καταργείται νομοθετικά η -κομβικής σημασίας για το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ- εργασιακή σχέση των γιατρών, που αποτελούσε δομικό χαρακτηριστικό του ιδρυτικού νόμου του ΕΣΥ. Δηλαδή ακυρώνεται στην πράξη το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, προωθείται η δημιουργία πελατειακού μηχανισμού στις δημόσιες δομές υγείας, με ευνοιοκρατικές ρυθμίσεις για την ανάληψη θέσεων ευθύνης και με καθοριστικό το ρόλο της προφορικής συνέντευξης για την πρόσληψη γιατρών στο ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει το σχέδιό της για άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας και υπαγωγή της υγείας στους νόμους της αγοράς. Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς που θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί, που εξωθούνται στο «κυνήγι» του ασθενή-πελάτη για να αυξήσουν τα εισοδήματα τους. Αλλά και οι ιδιώτες γιατροί, που θα βρεθούν σε μειονεκτικό ανταγωνιστικό περιβάλλον και επιπλέον θα καλούνται να προσφέρουν αποσπασματικά υπηρεσίες στις δημόσιες δομές, όποτε υπάρχει ανάγκη. Τέλος, χαμένοι είναι και οι νέοι γιατροί, που βλέπουν να απαξιώνεται το ιατρικό έργο και να εξανεμίζεται κάθε προοπτική αξιοπρεπούς επιστημονικής και επαγγελματικής εξέλιξης στη χώρα. Μόνοι κερδισμένοι προφανώς είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας και οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Απέναντι, στα νεοφιλελεύθερα σχέδιά τους θα βρουν το κοινό μέτωπο των συνδικάτων και των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας, των ασθενών και των προοδευτικών πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πολεμήσει με κάθε τρόπο το νομοσχέδιο έκτρωμα που διαλύει τα Νοσοκομεία.

Γιώργος Γαβρήλος
Υποψήφιος Βουλευτής Αργολίδας
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Βύθισε το Διαβολίτσι και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη ο Παναργειακός- Βαθμολογία-Αποτελέσματα-Επόμενη αγωνιστική

Ο ΑΟΔ ηττήθηκε στο γήπεδο Ασπροχώματος από τον σαφώς ανώτερο Παναργεικό με 3-1 και πλέον η υπόθεση παραμονή έγινε πολύ δύσκολη για την ομάδα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1930: Η Ελληνίδα καλλονή Αλίκη Διπλαράκου στέφεται «Μις Ευρώπη» στο διαγωνισμό που διεξάγεται στο Παρίσι

1778: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Αμερικής και η Γαλλία υπογράφουν στο Παρίσι τη Συνθήκη Συμμαχίας και τη Συνθήκη Φιλίας και Εμπορίου, σηματοδοτώντας την επίσημη αναγνώριση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Καυγάς” Επιμελητηρίου Αργολίδας και ΟΕΒΕΑ για… την κοπή της πίτας-Η απάντηση Δαμούλου στον Μακρή

Την απάντηση του Φώτη Δαμούλου, προκάλεσε η επιστολή του προέδρου της ΟΕΒΕ Αργολίδας, Τάκη Μακρή, προς το Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αργολίδας, αναφορικά με την κοπή της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »