prooptiki@msn.com

Γεωργόπουλος: «Δεν θίγει την επιθυμία του Κώστα Δημότση «Έλληνα» η κατασκευή των 2 δημοτικών γηπέδων»

Στη δημοσιότητα έβγαλε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, τη διαθήκη του Κώστα Δημότση «Έλληνα», που όπως αναφέρει «αποδεικνύει ότι η κατασκευή των 2 δημοτικών γηπέδων τένις ουδόλως θίγει την επιθυμία του».

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ερμιονίδας έχει ως εξής:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για την επιθυμία και την βούληση του δωρητή – ευεργέτη Κώστα Δημότση «Έλληνα», λόγω της κατασκευής 2 δημοτικών γηπέδων τένις στο κτήμα των 8 στρεμμάτων στη θέση Γκολέμι Κρανιδίου, το οποίο δώρισε στον Δήμο Ερμιονίδας.

Για να σταματήσει οριστικά αυτή η κουβέντα δημοσιοποιώ την διαθήκη του δωρητή, η οποία συνετάχθη στις 10/02/2012 και δημοσιεύθηκε πενήντα μέρες μετά τον θάνατό του, στις 25/7/2012 και για το επίμαχο κτήμα επί λέξει αναφέρει “….αφήνω επίσης τον αγρό μου στη θέση Γκολέμι – Αγ. Θεοδώρα της κτηματικής περιφέρειας Κρανιδίου, έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας για την ανέγερση γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομα ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ Ή ΕΛΛΗΝΑΣ”:

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι δεν αναφέρει τίποτα για την μορφή του Γυμναστηρίου, για το εάν θα είναι Κλειστό ή Ανοιχτό, για την χρήση του, για τα αθλήματα που θα διεξάγονται σε αυτό, για την έκτασή του και για τις κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο του.

Μετά από δύο χρόνια απραξίας και πέντε ημέρες πριν την λήξη της θητείας του στις 26/08/2014, ο τότε Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Καμιζής Δημήτρης, ερμηνεύοντας προφανώς με τον δικό του τρόπο τις προθέσεις του εκλιπόντος, δωρητή Κώστα Έλληνα, υπογράφει σύμβαση με την αρχιτέκτονα κ. Παλυβού Μαίρη με αντικείμενο την σύνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης για Κλειστό Γυμναστήριο στο εν λόγω κτήμα, το οποίο θα περιλαμβάνει και θα προβλέπει αγωνιστικό χώρο στον οποίο θα μπορούν να διεξάγονται εναλλακτικά τα αθλήματα Τζούντο, Καράτε και Ταεκβοντό, με τις κερκίδες των θεατών και τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους τους, ενώ τμήμα του θα μπορεί να διατεθεί στο χορευτικό τμήμα του Δήμου Ερμιονίδας καθώς και στην ομάδα σκάκι του Δήμου.

Με μεταγενέστερη απόφασή της το 2017 και επί δημαρχίας Σφυρή, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, ακύρωσε τη σύμβαση της κ. Παλυβού και έγινε επιλογή Κλειστού Γυμναστηρίου, από τα τυποποιημένα γυμναστήρια της Γ.Γ.Α. με τον κωδικό Κ.Γ. – 182 το περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ – βόλλευ με κερκίδες, δηλαδή κάτι αντίστοιχο με το κλειστό γυμναστήριο της Ερμιόνης.

Και αναρωτιέμαι, ο δωρητής Κώστας Έλληνας είχε εκφράσει ποτέ την επιθυμία και την βούλησή του για κατασκευή γηπέδων Τζούντο, Καράτε και Ταεκβοντό;

Για χορούς και σκάκι; Για μπάσκετ και βόλλευ, αλλά όχι για τένις;

Είναι λοιπόν πασιφανές ότι όσοι αντιδρούν, το κάνουν μόνο και μόνο για να μην υλοποιηθεί το έργο της κατασκευής των 2 γηπέδων τένις.

Αυτά τα γήπεδα θα κατασκευαστούν δωρεάν μέσω χορηγιών, σε περιβάλλοντα χώρο εκτός του Κλειστού Γυμναστηρίου και σε σημείο που έχει χαρακτηριστεί από την τελευταία εγκεκριμένη μελέτη της ΓΓΑ σαν “ΑΙΘΡΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ”.

Άρα σε καμία περίπτωση δεν θίγεται ο χώρος που προορίζεται για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, όπως βλέπουμε και από το σχεδιάγραμμα αυτής της μελέτης:

Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε διεξοδικά εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου 2022, όπου για την κατασκευή των 2 γηπέδων τένις στο κτήμα δωρεάς Κώστα Έλληνα, συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκτός των κ.κ. Αποστόλου Παναγιώτη και Τόκα Τάσου.

Η κατασκευή των 2 γηπέδων τένις είναι απαραίτητη, αφού είναι ένα άθλημα με ραγδαία διάδοση τα τελευταία χρόνια λόγω Τσιτσιπά και Σάκκαρη, όπως κάποτε ήταν το μπάσκετ λόγω Γκάλη.

Είναι ένα άθλημα που δεν έχει ηλικιακό όριο και παίζεται από όλες τις ηλικίες, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει τεράστια ζήτηση δημοτικών γηπέδων τένις στον άκρως τουριστικό Δήμο μας.

Έτσι η ανάγκη για την κατασκευή των εν λόγω γηπέδων καθίσταται επιτακτική, δεδομένου ότι αυτή την στιγμή διαθέτουμε μόνο 2 δημοτικά γήπεδα τένις στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης και κανένα στην Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου.

Το εν λόγω έργο θα ολοκληρωθεί, όσο και αν αντιδρούν οι πολέμιοι κάθε έργου στον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος,
Γιάννης Γεωργόπουλος

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τα αποτελέσματα του Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής για τα 200 χρόνια απελευθέρωσης του Ναυπλίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) Ναυπλίου, αποφάσισε φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση στις 30 Νοεμβρίου, των 200ων χρόνων από την απελευθέρωση της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γκιόλας-Σκούφα: « Να ληφθεί άμεσα μέριμνα για τις συνθήκες εργασίας των λογιστών που σηκώνουν όλο το βάρος της πανδημίας»

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ερώτηση κατέθεσαν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »