Το μέλλον αυτού του τόπου δεν χαράζεται μέσα από γενικόλογες αναφορές και αφηρημένες εκθέσεις ιδεών που απλά εξυπηρετούν την ανυπαρξία σχεδίου και προγραμματισμού. Στην Επόμενη Μέρα όσα χρόνια έχουμε την διοίκηση του Δήμου πετύχαμε τους στόχους μας μέσα από στρατηγικές αξιόπιστες και σοβαρότητα .
Ενα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι όταν πρόσφατα ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρος αναφέρθηκε στην έναρξη της υλοποίησης του Γ.Π.Σ. Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης, για την εκπόνηση των μελετών πολεοδομικής εφαρμογής στις δύο υπό ένταξη περιοχές στο σχέδιο πόλης του Ναυπλίου Γλυκειάς και Προφήτη Ηλία.
Γεγονός που θα επιτρέψει στο δήμο σε ένα χρονικό ορίζοντα 3ετίας, να αποκτήσει μέσα από την εισφορά σε γη των εκεί ιδιοκτητών σημαντικούς οικοπεδικούς χώρους, που θα χρησιμεύσουν για σχολεία, αθλητισμό, πολιτισμό, κτήρια δημοτικών λειτουργιών, πράσινο, στάθμευση, κ.λ.π. Οικόπεδα που θα περιέλθουν στην κυριότητα του δήμου μας, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.
Ανέφερε επίσης ο δήμαρχος ότι, το ίδιο θα γίνει και στις εντασσόμενες στο σχέδιο πόλης Ναυπλίου περιοχές της Αγίας Κυριακής και της Άριας αμέσως μετά.
Τα οφέλη του δήμου είναι τεράστια, αφού με την εξασφάλιση αυτών των χώρων, μπορεί να υλοποιήσει πολλά έργα που προβλέπονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εφαρμογής του νέου Γ.Π.Σ. Ναυπλίου. Τα έργα αυτά μπορούν να γίνουν μέχρι το έτος 2028 και θα μεταμορφώσουν το Ναύπλιο σε μια σύγχρονη, λειτουργική και ποιοτική πόλη, την οποία θα απολαμβάνουν οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες.
Ορισμένα από τα έργα που προβλέπονται αναλυτικά στο νέο ΓΠΣ είναι :
Α. ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ και ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
1. Παραλιακό πάρκο Αθλητισμού, Εκπαίδευσης και Αναψυχής έκτασης 60 στρεμμάτων στο παραλιακό μέτωπο Γλυκειάς – Ραμαντάνι. Το πάρκο θα περιέλθει στο δήμο από την εισφορά σε γη και θα διαθέτει χώρους πρασίνου, γήπεδα αθλοπαιδιών, γήπεδα τένις, μίνι γήπεδα, διαδρομές περιπάτου – τρεξίματος, ποδηλατόδρομο, θεατράκι εκδηλώσεων, παιδικές χαρές, χώρους στάθμευσης
2. Ζώνη πρασίνου στον χείμαρρο Ραμαντάνι μήκους 1500 μ. στα βόρεια της πόλης. Θα ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του χειμάρρου και θα ακολουθήσουν τα έργα διευθέτησης της κοίτης του. Εκατέρωθεν της κοίτης στη ζώνη πρασίνου θα γίνει εκτεταμένη δενδροφύτευση και θα δημιουργηθούν χωμάτινες διαδρομές περιπάτου, τρεξίματος καθώς και ποδηλατόδρομου. Οι διαδρομές αυτές και ο ποδηλατόδρομος θα συνδέονται με τους αντίστοιχους τόσο του παραλιακού πάρκου, όσο και με αυτούς της οδού Αιγίου.
3. Ζώνη πρασίνου στα νότια του λόφου του Προφήτη Ηλία μήκους 800 μ. με δενδροφυτεύσεις, πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο. Ο μεν πεζόδρομος θα συνδεθεί με το παλιό μονοπάτι ανόδου στο λόφο, ο δε ποδηλατόδρομος θα συνδέσει την Αιγίου με την οδό Αγίου Αδριανού και την Αγία Κυριακή.
Β. ΝΕΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
Δημιουργία νέων και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων σε χώρους-οικόπεδα που θα προκύψουν από την εισφορά σε γη.
1. Ανοικτά γήπεδα εντός όλων των πολεοδομικών ενοτήτων Γλυκειάς, Προφ. Ηλία, Αγ. Κυριακής και Άριας.
2. Ανοικτά γήπεδα αθλοπαιδιών, γήπεδα μίνι, γήπεδα τένις στο χώρο του παραλιακού πάρκου Γλυκειάς.
3. Σχολικά κλειστά γυμναστήρια στη Γλυκειά και στον Προφήτη Ηλία.
4. Αθλητικό Κέντρο Πόλης στην Αγία Κυριακή ανατολικά του ΚΕΜΧ που θα περιλαμβάνει σύγχρονο στάδιο με στίβο και γήπεδο ποδοσφαίρου – εξέδρα φιλάθλων – κλειστό γυμναστήριο μεσαίου τύπου – ανοικτά γήπεδα αθλοπαιδιών, γήπεδα τένις , προπονητήριο ρίψεων και αποδυτήρια.
Με αυτόν τον σχεδιασμό που συμπεριλάβαμε στο Γ.Π.Σ. το Ναύπλιο θα έχει επάρκεια αθλητικών χώρων και θα μπορεί να φιλοξενήσει πολλές αθλητικές διοργανώσεις. Θα καλύπτονται όλα τα αθλήματα και θα αποσυμφορεθεί το σημερινό κλειστό γυμναστήριο.
Έχουμε αποδείξει την ικανότητα μας να υλοποιούμε τέτοια έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Η εμπιστοσύνη σας την Κυριακή 8/10 θα μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε να παραμείνουμε σε αναπτυξιακή τροχιά.
Καχριμάνης Γιώργος Οικονομολόγος Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ναυπλιέων