prooptiki@msn.com

Γενική συνέλευση της Ενωσης Γονέων του Δήμου Ναυπλίου

Την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ναυπλίου πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δήμου και έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν τους συλλόγους γονέων σε σχέση με τις κτηριακές υποδομές και τις υλικοτεχνικές ελλείψεις των σχολικών μονάδων. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση :
« Προτεραιότητα όλων μας είναι τα σύγχρονα ασφαλή σχολεία που θα καλύπτουν πλήρως τις σύγχρονες μορφωτικές απαιτήσεις των παιδιών μας, σχολεία που θα κάνουν τη σχολική ζωή ευχάριστη και δημιουργική. Σχολεία που θα εξασφαλίζουν με τις υποδομές τους όλα όσα χρειάζεται ένα μαθητής για ολοκληρωμένη μόρφωση (πχ αθλητική δραστηριότητα, καλλιτεχνική δραστηριότητα, σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής – χημείας-φυσικής, κ.α.).
Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα των σχολικών μονάδων είναι μακριά από αυτό που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη.
Η συντήρηση και ο εξοπλισμός των σχολείων είναι ευθύνη του Δήμου, η χρόνια υποχρηματοδότηση των σχολικών επίτροπων έχει υποβαθμίσει τα σχολικά κτήρια. Ζητήσαμε από την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής να αναλάβει η Δημοτική Αρχή τις ευθύνες που της αναλογούν, και να πάρει τα αντίστοιχα μέτρα ώστε οι σχολικές μονάδες του Δήμου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.
Αναφέραμε συγκεκριμένα προβλήματα σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε παλιά και κακοσυντηρημένα κτίρια με διαλυμένα προαύλια, χωρίς εξόδους κινδύνου, με σχολικές αίθουσες σε κοντέινερ. Προβλήματα που χρονίζουν και οι σύλλογοι γονέων τακτικά μεταφέρουν στο Δημοτική Αρχή και ζητούν την επίλυση τους, αλλά δυστυχώς δεν λύνονται, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος η ικανοποίηση αιτημάτων των σχολικών μονάδων είναι ζήτημα προτεραιοτήτων.
Ζητήσαμε επιπλέον να γίνει πλήρης έλεγχος και συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων του δήμου (αντισεισμική θωράκιση, στατικότητα κτιρίων, ηλεκτρολογικός έλεγχος, έλεγχος συστήματος θέρμανσης, πυρασφάλεια κ.α.) και να δοθούν πιστοποιήσεις στατικότητας κτηρίων, πυρασφάλειας, όπως οφείλει κάθε σχολική μονάδα να έχει.
Τέλος μεταφέραμε το πάγιο αίτημα των γονέων για τη λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών με ευθύνη του Δήμου, με ενιαίο, επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ηλικιακές ανάγκες των παιδιών, με δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μαθητές, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οπού οι εργαζόμενοι γονείς βρίσκονται σε αδιέξοδο και το κόστος των ιδιωτικών κάμπ είναι δυσβάσταχτο. Για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνει ακόμα μία συνάντηση, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυσή του.
Εμείς οι γονείς θέλουμε να στηρίζουμε τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση πρέπει να στηρίζεται και να ενισχύεται διαρκώς από το κράτος.
Καλούμε όλα τα μέλη της Ένωσης και γονείς και κηδεμόνες σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 7μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου για να συζητήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία μας και να οργανώσουμε τις δράσεις μας.»

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1941: Οι γερμανοί κατακτητές καταστρέφουν το χωριό Κάνδανος της Κρήτης και σκοτώνουν τους κατοίκους του

713: Τυφλώνεται ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Φιλιππικός, καθαιρείται και εξορίζεται στη Θράκη από συνωμότες του στρατού του Οψικίου. Τον διαδέχεται ο Αναστάσιος Β’, ο οποίος αρχίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανακοίνωση ΔΕΕΠ Αργολίδας για το πάγωμα μισθών, τις συντάξεις και τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές

Τον τελευταίο καιρό, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται μεταξύ άλλων διά των στελεχών του στη Νέα Δημοκρατία στον τομέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Ανδριανός για την έναρξη των εισαγωγικών εξετάσεων: «Αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αισιοδοξία, η καλύτερη συνταγή μπροστά στις δοκιμασίες της ζωής»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την έναρξη των εισαγωγικών εξετάσεων: «Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »