prooptiki@msn.com

Γανώσης: Πρόβλεψη για νίκη από την πρώτη Κυριακή και πίστη για δημιουργική πενταετία

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης που δηλώνει ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα κερδίσει την μάχη των εκλογών από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 45-46% ενώ δεν διστάζει να μιλήσει για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας από τον Δημήτρη Πτωχό.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ :Μία αποτίμηση της προεκλογικής περιόδου και των χαρακτηριστικών της

ΓΑΝΩΣΗΣ : Είναι μια αρκετά σκληρή προεκλογική περίοδος για όλους μας. Αυτό έχει προκύψει από τις διατάξεις του νέου εκλογικού νόμου που πολλαπλασίασε τους υποψηφίους σε Δήμους και Περιφέρειες , ενώ η προοπτική του 43% δημιουργεί και αυτή τεράστιο ανταγωνισμό . Οι περισσότεροι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τοξικό περιβάλλον και να παραπλανήσουν τον ψηφοφόρο, αλλά χαίρομαι γιατί ο ίδιος ο Δημήτρης Πτωχός προχωρά με χαμόγελο και αισιοδοξία προβάλλοντας το πρόγραμμα και τις θέσεις του για την διακυβέρνηση της Πελοποννήσου.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Ποια πλεονεκτήματα στην παράταξη Πτωχού μπορούν να δώσουν τη νίκη ;

ΓΑΝΩΣΗΣ :Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα στην προσπάθεια αυτή, όμως 2-3 είναι που ξεχωρίζουν. Σίγουρα ο ίδιος προσωπικά και η ευγενική του φυσιογνωμία εμπνέουν τον κόσμο που στο πρόσωπο του βλέπει ένα νέο πολιτικό τεχνοκράτη έτοιμο να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που απασχολούν την Περιφέρεια μας. Δεύτερον, τα πολύ δυνατά στελέχη της νέας γενιάς που έχουν συστρατευθεί μαζί του , προσδίδουν μια ξεχωριστή δυναμική στην πορεία αυτή , δυναμική που επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας και την εξέλιξη του πλαισίου διοίκησης συνολικά. Τρίτον, το να επιλέγεται από τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτόματα μεγιστοποιεί την δυναμική της νίκης αφού ο κόσμος έχει δείξει εμπιστοσύνη στο πλάνο του και τις επιλογές του.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Υπάρχει φόβος για μια πιθανή μάχη στον δεύτερο γύρο

ΓΑΝΩΣΗΣ :Προσωπικά, βλέπω ευρεία νίκη από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό άνω του 45-46%. Οι υπόλοιπες προτάσεις για την διοίκηση της Περιφέρειας δεν δείχνουν να μπορούν να αγγίξουν μεγάλα ποσοστά και η παράταξη Τατούλη έχει ήδη κριθεί για τα έργα και τις ημέρες της.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Κάνοντας την αυτοκριτική σου για την χρονιά που πέρασε είσαι ικανοποιημένος η υπάρχουν ζητήματα ανοικτά .

ΓΑΝΩΣΗΣ :Από την φύση μου ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος σε απόλυτο βαθμό. Καταφέραμε πολλά τα τελευταία χρόνια και έργα όπως η Μαρίνα Ναυπλίου, η διασύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο μέσω Δερβενακίων, το κλειστό Γυμναστήριο Κρανιδίου θα τα ξεχωρίσω για την Αργολίδα μας. Στην θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος καταβάλαμε προσπάθεια για εναρμονιστούν οι επιχειρήσεις δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου με τις νέες περιβαλλοντικές διατάξεις. Παρόλα αυτά έχουμε μείνει πίσω σε θέματα αρδευτικών υποδομών και στον εκσυγχρονισμό του επαρχιακού οδικού μας δικτύου. Η προσπάθεια συνεχίζεται που λέει και ένας φίλος..!

ΕΡΩΤΗΣΗ :Πόσο δύσκολο είναι για έναν υποψήφιο από την Ερμιονίδα να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους στην υπόλοιπη Αργολίδα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους ;

ΓΑΝΩΣΗΣ : Η Ερμιονίδα είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη Αργολίδα και για να μπορείς να διεκδικείς θέση περιφερειακού συμβούλου πρέπει να κινείσαι έντονα στις κοινωνίες του Άργους και του Ναυπλίου. Τίποτα δεν σου χαρίζεται εύκολα, στην ζωή και στην πολιτική. Απαιτείται φυσικά παρουσία και σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια, γνώση των προβλημάτων κάθε τόπου και συμμετοχή στην επίλυση τους. Ο πολίτης πρέπει να νιώθει ότι σε ψηφίζει γιατί είσαι ικανός και δίπλα του συνεχώς . Ζω καθημερινά και από κοντά την αγωνία όλων των Αργολιδέων και αυτό είναι που θα συνεχίσω να κάνω, όση δυσκολία και αν έχει αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιες είναι οι προτεραιότητες για την επόμενη θητεία ;

ΓΑΝΩΣΗΣ :Αυτές θα οριστούν από τον Δημήτρη Πτωχό την 1η Ιανουαρίου 2024. Εγώ βλέπω ότι πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψουμε για να προλάβουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ώστε να μην χρειαστεί να ζήσουμε κάποια μεγάλη καταστροφή στον τόπο μας όπως πρόσφατα είδαμε σε άλλες περιφέρειες. Στους 7 άξονες του προγράμματος μας βρίσκονται η προσέλκυση επενδύσεων, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας , η ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας, η ανάδειξη του πολιτισμού και των μνημείων , η βελτίωση των υποδομών μας, η δημιουργία ενός ενιαίου brand για την Πελοπόννησο.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους-Μυκηνών-Τα θέματα

Στο Δημαρχιακό Κατάστημα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο) στις 12

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συλλήψεις στο Ναύπλιο για κατοχή δενδρυλλίου κάνναβης και χαρτονομισμάτων αμφιβόλου γνησιότητας

Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου 13/7 σε χωριό του Δήμου Ναυπλιέων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, τρεις ημεδαποί, 25χρονος, 58χρονη και 66χρονος. Σε έρευνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στο παρεκκλήσι της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Για πρώτη φορά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στο Δήμο Άργους-Μυκηνών ρίχνει το “μπαλάκι” το Υπουργείο για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Απάντηση σε Αντρέα Πουλά: «Στην ευχέρεια του οικείου Δήμου η βελτίωση της κτιριακής υποδομής του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για τη φιλοξενία περισσότερων μαθητών» Σε απάντηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »