prooptiki@msn.com

Άργος : Αυτή είναι η αλήθεια για την αντικατάσταση των λαμπτήρων-«Λαϊκιστές και γραφικοί τύποι δεν μπορούν να πείσουν κανέναν»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Άργους-Μυκηνών για όσα ειπώθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό TV Super, από τους δημοτικούς συμβούλους Παπαϊωάννου και Διολίτση για το έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων του δήμου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα :

“Κάποτε πρέπει τα σοβαρά θέματα του δήμου να τα αντιμετωπίζουμε με αλήθειες και υπευθυνότητα και όχι με κλαψουρίσματα που απορρέουν από την απογοήτευση ορισμένων λόγω του ότι δεν τοποθετήθηκαν σε έμμισθες θέσεις…
Το έργο αντικατάστασης των λαμπτήρων σε όλο το δήμο Άργους Μυκηνών, από άκρη σε άκρη του δήμου μας, προσφέρει εξοικονόμηση χρημάτων στο Δήμο. Το έργο υλοποιείται μετά από λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων και όχι από κάποια ιδιωτική τράπεζα. Να υπενθυμίσουμε σε εκείνους που ψήφιζαν ότι με βάση τα δεδομένα κατά την λήψη των αποφάσεων ότι, η ετήσια δαπάνη ρεύματος και συντήρησης με τα παλαιά φωτιστικά ήταν 2.630.000 ευρώ . Η αντίστοιχη ετήσια δαπάνη με τα νέα φωτιστικά όπως παρουσιαζόταν και στην μελέτη ήταν 1.015.000ευρώ. Συνεπώς το ετήσιο όφελος ανερχόταν σε 1.615.000ευρώ.Την ίδια στιγμή η αποπληρωμή του δανείου από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων με το τότε ισχύον euriborανερχόταν σε 1.420.000 ευρώ και άρα το τελικό ετήσιο όφελος για τον Δήμο με ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ το δάνειο θα ανερχόταν σε 195.000ευρώ.
Μάλιστα τα απλά μαθηματικά λένε, ότι τώρα που αντιμετωπίζουμε την αύξηση του ενεργειακού κόστους,τα αντίστοιχα νούμερα έχουν ως εξής:
Η ετήσια δαπάνη ρεύματος και συντήρησης με τα παλαιά φωτιστικά,ανέρχεται σε 4.180,000ευρώ. Η αντίστοιχη ετήσια δαπάνη με τα νέα φωτιστικά ανέρχεται σε 1.550.000ευρώ. Συνεπώς, το ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 2.630.000ευρώ.Την ίδια στιγμή η αποπληρωμή του δανείου από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων με το τωρινό ισχύον euribor,ανέρχεται σε 1.750.000ευρώ και άρα το τελικό ετήσιο όφελος για τον Δήμο με ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ το δάνειο θα είναι 880.000ευρώ!!!
Συνεπώς με τα δεδομένα της ενεργειακής κρίσης ο Δήμος πολλαπλασιάζει τα οφέλη του και αντί 195.000 ευρώ ετησίως ωφελείται 880.000 ευρώ ετησίως!
Τα δεδομένα αυτά αφορούν μόνο τα πρώτα 10 χρόνια από τα 15 της εγγυημένης λειτουργίας του έργου, καθώς σε αυτά θα αποπληρωθεί το δάνειο και στα επόμενα 5 χρόνια τα κέρδη του Δήμου από την επιλογή αυτή, θα εκτοξευθούν. Ένας μαθητής Λυκείου μπορεί να τα υπολογίσει…
Συμπερασματικά, δεν υποθηκεύσαμε κανένα μέλλον των παιδιών μας, όπως ψευδώς αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για την δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος του Δήμου, όπως αποδεικνύουν και τα απλά μαθηματικά. Δηλαδή το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!
Πληρώναμε τόσα χρόνια λεφτά και σπαταλούσαμε ενέργεια, ενώ πλέον θα εξοικονομούμε χρήματα και θα παρέχουμε καλύτερο φωτισμό. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, αλλά ακολουθήσαμε αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Δείτε τι κάνουν οι περισσότεροι δήμοι…
Στα ψέματα, τις συκοφαντίες και τις μισές αλήθειες,αυτή η απάντηση είναι η μοναδική αλήθεια.
Καμία αύξηση δεν πρόκειται να γίνει στα δημοτικά τέλη. Αντίθετα εξετάζουμε τη μείωση τους και μάλιστα αυτό θα γίνει εφικτό με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των λαμπτήρων!Σημειωτέον ότι το εν λόγω έργο και η οικονομική του ανάλυση έχει όλες τις εγκρίσεις από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων) αλλά και την έγκριση του ΚΑΠΕ!(Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

Όσο για το αν ήξεραν, οι «κλαψουρίζοντες» , αν είχαν το χρόνο να μάθουν ή αν ενδιαφέρθηκαν αυτό το αφήνουμε στην κρίση των δημοτών, αφού πληροφορήσουμε ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτήθηκαν όχι μέρες, όχι μήνες, αλλά χρόνος πλέον του έτους και πολλές αποφάσεις, που σε όλες ψήφιζαν υπέρ(υπέρ ψήφισε σχεδόν το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα 30 από τους 33 παρόντες δημοτικούς συμβούλους)και δεν ενδιαφέρθηκαν να το ελέγξουν! Και τώρα που «το θυμήθηκαν» και ζητάνε την «ανατροπή του», το έργο είναι στη φάση της εκτέλεσης. Πως γίνεται να ανατραπεί; Γιατί λένε τόσο μεγάλα ψέματα;
Επειδή αρέσκονται και στα παραδείγματα, στην περίπτωση αυτού του έργου ισχύει το παρακάτω παράδειγμα: Εκεί που ήμασταν στο ενοίκιο αγοράσαμε ένα σπίτι , μεζονέτα όχι γκαρσονιέρα, και αντί για το ενοίκιο πληρώνουμε τη δόση του δανείου θα μας μείνει το σπίτι (μάλιστα ένα πολύ καλύτερο σπίτι) και θα εξοικονομήσουμε και χρήματα.
Συμπέρασμα: Λαϊκιστές και γραφικοί τύποι δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανέναν!

Κρατήστε αυτά τα στοιχεία και όποιος θέλει να έρθει στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου που οι εργαζόμενοι εκεί είναι ανεξάρτητοι από παρατάξεις και να ρωτήσουν αν είναι αληθινά.

*για τους όψιμους «κομματικούς»: θα πρέπει να είστε πολύ ευχαριστημένοι με την στήριξη που έχετε από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μπράβο σας!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ , ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ και οι κυνηγοί της χαμένου «Κιβωτού»-Γράφει ο π.Διονύσιος Ταμπάκης

ΜΕΤΑ από τους γνωστούς τηλεμαραθωνίους των κυνηγών της χαμένου «Κιβωτού» ας μιλήσουμε για τους πραγματικούς Χριστομαραθωνίους πολύπαθων και αφανών Κληρικών για τους οποίους κανένα συστημικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »