prooptiki@msn.com

Απόλυτη ικανοποίηση Καχριμάνη για την έναρξη του μεγάλου έργου της αποχέτευσης

Την απόλυτη ικανοποίηση του για την έναρξη του μεγάλου έργου που αφορά τις υποδομές δικτύου αποχέτευσης αλλά και την αναβάθμιση του βιολογικού Τολού εκφράζει ο τέως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης μετά την σχετική ανακοίνωση. Ο Γιώργος Καχριμάνης αναφέρει :Με μεγάλη χαρά , ικανοποίηση και υπερηφάνεια καλωσορίζω την έναρξη του μεγαλύτερου έργου υποδομών που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα στο Δήμο μας.
Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την διοίκηση της ΔΕΥΑΝ αντιληφθήκαμε την ανάγκη ανάπτυξης των δικτύων αποχέτευσης , την αναβάθμιση της ΕΕΛ ΤΟΛΟΥ , την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.
Έτσι λοιπόν μελετήσαμε και ωριμάσαμε έργο π/υ 21 εκ ευρώ έτοιμο για χρηματοδότηση που περιλάμβανε την λύση όλων αυτών των θεμάτων με νέα δίκτυα και ένα φωτοβολταικό πάρκο.
Στη διαδρομή αυτή από το Μάρτιο του 2022 έως και σήμερα όσο και αν προσπάθησαν να το αποδημήσουν ή ακόμη και να το αμφισβητήσουν σήμερα ανακοινώνουμε και επίσημα την έναρξη των εργασιών.
Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Δ. ΚΩΣΤΟΥΡΟ για την υποστήριξη της αίτησης όπου χρειάστηκε και την εμπιστοσύνη του.
Πολύτιμη και καθοριστική ήταν η συμβολή του κου Διονύση Ξένου άμεσου συνεργάτη μας όπου με τις συμβουλές του και την μοναδική του εμπειρία αποτέλεσε σημαντικό γρανάζι στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας .
Τέλος τις υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για την αμέριστη υποστήριξη αυτής της προσπάθειας και συγκεκριμένα στο όνομα των προϊσταμένων κ.κΜαστορίκο – Δρούλια – Πατάτση – Δεληγιάννη όλων όσων συνέβαλαν με τις γνώσεις τους.
Η πορεία μας εστιάστηκε στον προσδιορισμό των αναγκών σε ύδρευση – αποχέτευση, την εκπόνηση μελετών, την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων , τη διενέργεια διαγωνισμών και την υπογραφή συμβάσεων παραδίδοντας στην κοινωνία , υποδομές και αναπτυξιακά έργα αντάξια του Δήμου μας και της προοπτικής του
Το έργο είναι συνολικής αξίας 21.413.517,44 ευρώ και όπως αναφέρει ο Γιώργος Καχριμάνης : «Την 31η Μαρτίου 2022 υποβάλλαμε στο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας αίτηση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα ‘’ Αναβάθμιση , επέκταση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση νερού’’στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1.4 της πρόσκλησης με κωδικόΤΑ-01ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑΣ.
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ
ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Δ. ΑΣΙΝΗΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΔ ΔΡΕΠΑΝΟΥ . ΒΙΒΑΡΙ , ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΔΔ ΤΙΡΥΝΘΑΣ) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΛΟΥ .
Το έργο αυτό περιλαμβάνει :
• την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Δρεπάνου με την ενσωμάτωση των οικισμών Βιβαρίου και Καλλιθέας
• Νέο αποχετευτικό δίκτυο στην Τ.Κ.. Ασίνης
• Νέο αποχετευτικό δίκτυο στην Τ.Κ. Τίρυνθας
• Κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου ισχύς 1 mw (megawatt)
• Αναβάθμιση βιολογικού Τολού
• Εγκατάσταση Τηλεμετρίας , αυτόματης παρακολούθησης
• Προστασία Βιολογικού Τολού από κατάπτωση βράχων
Το έργο εγκρίθηκε τον Μάιο του 2023 και είχε καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 21/8/2023 και 12/12/2023 υπογράφηκε η σύμβαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

23 συλλήψεις έφερε η έφοδος σε οικισμό Ρομά στο Άργος

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (11.4.2024) το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δράση ευαισθητοποίησης με θέμα «Με πανί, κλωστή, κορδέλα, κούκλες φτιάχνω έλα» στη Ν. Κίο

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου (21 Μαρτίου) υλοποίησε,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »