prooptiki@msn.com

Απόλυτη δικαίωση για τον Γιάννη Ανδριανό η ανακοίνωση για τις αποζημιώσεις των παραγωγών-Ποιές είναι οι αποζημιώσεις

Απόλυτα δικαιωμένος σε ότι έχει σχέση με τις αποζημιώσεις των παραγωγών είναι ο Γιάννη Ανδριανός μετά την ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ . Ο Γιάννης Ανδριανός, που δεν δίστασε να εμφανισθεί στη συγκέντρωση της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ όταν η αμφισβήτηση και η αμφιβολία είχε φτάσει στα ύψη, έχει πλέον κάθε δικαίωμα να δηλώνει ότι πέτυχε όσα υποσχέθηκε στους αγρότες έχοντας σύμμαχο την πολιτική βούληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά και του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζου . Σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική πολιτική νίκη αφού οι αντίπαλοι του καιροφυλακτούσαν για να του καταλογίσουν σημαντικές ευθύνες σε περίπτωση που κάτι θα πήγαινε στραβά. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα : Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιου Γεωργαντά και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής προκαταβολών και αποζημιώσεων στους παραγωγούς εσπεριδοειδών, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον Παγετό του Ιανουαρίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, στο πλαίσιο των διατάξεων, του ν. 4931/13.05.2022, ΦΕΚ Α 94/13.5.2022, αρ. 69, αποφάσισε τα ακόλουθα:
Α. Π.Ε. Αργολίδος
Προκαταβολή αποζημιώσεων ανά στρέμμα για τις αντίστοιχες κατηγορίες καλλιεργειών, η όποια διαμορφώνεται ως εξής:
α. Πορτοκάλια: 300 €,
β. Πορτοκάλια χυμοποιΐας: 130 €,
γ. Λεμόνια: 450 €,
δ. Μανταρίνια: 350 €,
ε. Γκρέιπφρουτ: 200 €,
στ. Κίτρα :160 €.
Β. Στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας, Ηλείας και Αχαΐας στις οποίες επίσης οι καλλιέργειες των εσπεριδοειδών επλήγησαν από τον Παγετό του Ιανουαρίου 2022, θα καταβληθούν προκαταβολές στους παραγωγούς, υπολογιζόμενες ανά στρέμμα και ανά κατηγορία καλλιέργειας, σύμφωνα με τις εκτιμώμενες ζημιές.
Γ. Π.Ε. Άρτας
Το εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ έχει ολοκληρωθεί καθώς και η σύνταξη των πορισμάτων. Οι παραγωγοί θα λάβουν το σύνολο της αποζημίωσης την οποία δικαιούνται, στην αμέσως επόμενη πληρωμή.
Η πληρωμή των προκαταβολών προγραμματίζεται από τον ΕΛΓΑ εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου 2022.
Ο ΕΛΓΑ για τις ζημίες, οι οποίες προκλήθηκαν από τον Παγετό του Ιανουαρίου 2022, καταβάλλει προκαταβολές αποζημιώσεων εντός τριμήνου από την έναρξη του εκτιμητικού έργου, για πρώτη φορά στα χρονικά του Οργανισμού και μάλιστα σε σύγκριση με το παρελθόν, όπου ουδέποτε είχαν δοθεί προκαταβολές και οι αποζημιώσεις καταβάλλονταν στους ασφαλισμένους αγρότες, μετά την πάροδο δεκαοχτώ μηνών.
Στην περίπτωση κατά την οποία ο ασφαλισμένος παραγωγός, λάβει ως προκαταβολή ποσόν το οποίο υπερβαίνει την τελική αποζημίωση την οποία δικαιούται μετά την οριστικοποίηση και εκκαθάριση των πορισμάτων των ελεγκτών του ΕΛΓΑ, οφείλει να επιστρέψει στον Οργανισμό το επιπλέον ποσόν το οποίο έλαβε και σε περίπτωση μη επιστροφής του, αυτό αναζητείται ως αχρεωστήτως καταβληθέν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Προβληματική η κατάσταση με τα κλιματιστικά στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Ναυπλίου

Με επιστολή προς την Eφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας αποφάσισε να πιέσει ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Ναυπλίου π.Διονύσιος Ταμπακης που έχει σαν στόχο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γεωργόπουλος: Το Σ.Ε.Τ.Α. ανέλαβε ρόλο αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας

Το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.), εντελώς απρόκλητα ανέλαβε μεταξύ άλλων και ρόλο αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας, μέσω ενός δελτίου τύπου που εξέδωσε και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »