prooptiki@msn.com

Αποστομωτική δήλωση Χρόνη πρός Γιάννη Σαρρή: ” Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο. Το να την ακολουθείς είναι δύσκολο”

Αποστομωτική είναι η απάντηση του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη απέναντι στους ισχυρισμούς του κατά δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Σαρρή που αποπειράθηκε να κερδίσει προεκλογικές εντυπώσεις δηλώνοντας ότι «ο Δήμος Επιδαύρου χρεώνει τους δημότες 1.497.225€ πίσω από την πλάτη τους»
Ο Τάσος Χρόνης όχι μόνο κατέρριψε τους ισχυρισμούς του Γιάννη Σαρρή με επιχειρήματα αλλά θύμισε ότι μέχρι τώρα λείπει από το αφήγημά του Γιάννη Σαρή μία πρόταση για τον Δήμο που φιλοδοξεί να διοικήσει ενώ κάθε φορά που κάνει δηλώσεις είναι εμφανής η άγνοια που τον διακατέχει για τον διοίκηση ενός Δήμου. Επίσης ο Τάσος Χρόνης υπενθύμισε την μερική αμνησία που παθαίνει ο Γιάννης Σαρρής που ξεχνά τις πολιτικές σχέσεις που είχε με σημερινούς συνεργάτες του και τον κάλεσε να δίνει το παρόν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ώστε να μην παραπληροφορείται και να λέει τις απόψεις του δημόσια
Αναλυτική η δήλωση του Τάσου Χρόνη έχει ως εξής : Δυστυχώς, ο κατά δήλωσή του υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Σαρρής, αποφάσισε να συνεχίσει την τελική στροφή μέχρι τις εκλογές, όπως ακριβώς την ξεκίνησε!
Με διαστρέβλωση της αλήθειας, λαϊκισμό, χωρίς δεύτερη σκέψη και μία ρητορική ανεύθυνης πορείας.
Αναφέρει, ότι στις 5-5-2023 (και όχι 9-5-2023 που είναι το σωστό!) ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο η σύναψη του δανείου για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Ανακριβές! Το θέμα αυτό ξεκινά από πολύ νωρίτερα!
Θα αναφέρω μόνο τις αποφάσεις που αφορούν την περίοδο όπου ο κ. Σαρρής είχε ήδη το προαναγγείλει ότι θα είναι υποψήφιος:
Η με αριθμό 137/11-7-2022 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ:963ΠΩΡΨ-Ε72) όπου αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για την αποδοχή της προσφοράς του επενδυτικού δανείου!
Η ίδια αυτή απόφαση εγκρίνεται με την υπ. αριθμ. 96/5-10-2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ:ΨΓΝΥΩΡΨ-ΗΒΗ). Ως θέμα υπερψηφίζεται και από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι είναι σήμερα υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Σαρρή, όπως η κ. Μπλάτσου και ο κ. Οικονόμου!!
Υπάρχει όμως και η 71/27-3-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επί προηγούμενης Δημαρχίας (ΑΔΑ: ΨΟΒΗΩΡΨ-51Φ), την οποία ψήφισαν, όπως και εμείς ως αντιπολίτευση, οι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του, η κ. Αισώπου (ήταν και Πρόεδρος του Δ.Σ.), ο κ. Οικονόμου (η κ. Μπλάτσου απουσίαζε) αλλά και εμφανείς και αφανείς υποστηρικτές του – τότε αντιδήμαρχοι κλπ- , η οποία έχει ως εξής:
• Εγκρίνει τη σκοπιμότητα υλοποίησης της προμήθειας φωτιστικών οδοφωτισμού νέας τεχνολογίας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση ποιότητας οδοφωτισμού στο Δήμο Επιδαύρου, προϋπολογισμού 2.000.000 €.
• Εγκρίνει την αναγκαιότητα σύναψης δανείου για την προμήθεια φωτιστικών οδοφωτισμού νέας τεχνολογίας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση ποιότητας οδοφωτισμού στο Δήμο Επιδαύρου, ύψους 2.000.000 € κλπ».
Με ίδια μελέτη, ίδια φωτιστικά και αρκετά χρόνια μετά, το χρησιδάνειο που θα πάρουμε θα είναι κατα 500.000€ λιγότερο!
Τι μπορεί να σημαίνει αυτο;;;
Πάντως οχι κατι θετικό για τους συνοδοιπόρους του κ. Σαρρή!
Άρα λοιπόν αδειάζει για μια ακόμα φορά τους συνεργάτες του!
Μήπως σβήσει και αυτή την ανάρτηση όταν το καταλάβει;
Αφού λοιπόν μας εξηγεί ότι φταίνε “πολλοί δυσμενείς εθνικοί παράγοντες, αλλά και ο τρόπος που οι προηγούμενες και η παρούσα δημοτικές αρχές αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τα πολλά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας” – πολλοί από τους οποίους είναι υποψήφιοι στον συνδυασμό του – και νυν δημάρχους και τοπικούς συμβούλους – αλήθεια αυτός ως Περιφερειακός σύμβουλος μήπως είναι στο κάδρο που έχει φτιάξει;;;.
Mας λέει ότι εν αγνοία(!!!) των δημοτών αποφασίζουμε για την τύχη του Δήμου!
• Εν αγνοία των δημοτών με συμβούλια σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο – από τους πρώτους στην Ελλάδα – από την εποχή της πανδημίας???
• Εν αγνοία των δημοτών με κοινοποίηση των θεμάτων και συζήτηση επ΄ αυτών ανοιχτά και με δυνατότητα παρέμβασης?
• Εν αγνοία των δημοτών με δημόσιους και ανοιχτούς απολογισμούς πεπραγμένων?
Πάμε τώρα στα “μεγάλα θέματα” που βάζει ο κ. Σαρρής!
1. Δημόσια διαβούλευση για κάθε θέμα που αφορά χρήματα! Δηλαδή δημόσια διαβούλευση για κάθε σχεδόν θέμα! Μα τα ίδια τα δημοτικά συμβούλια είναι χώρος διαβούλευσης, αν δεν το γνωρίζει!!!
2. Μελέτη άλλων πιθανών χρηματοδοτικών εργαλείων. Μα αυτό ήταν υποχρεωτικό!!! Έγινε πρόσκληση σε όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ως συνήθως, είχε την πιο συμφέρουσα προσφορά!
3. Μιλά για μελέτη κόστους οφέλους! Φυσικά και έγινε και φυσικά είναι υποχρεωτικό!!! (αριθμ. απόφ. 103/2022 ΑΔΑ: ΩΥΨ7ΩΡΨ-Ψ75)!! Αν είχε παρακολουθήσει έστω τη μία σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα άκουγε όσα είπαν οι ειδικοί για το θέμα αυτό και όλα τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασαν!
Κατόπιν μας ψέγει γιατί συμφωνήσαμε 10ετή εγγύηση καλής λειτουργίας, δηλαδή διαχείριση και αντικατάσταση από πιθανές βλάβες με δωρεάν υλικό!!
Μιλά (ή μιλούν) για αντικατάσταση λαμπτήρων, ενώ στην πραγματικότητα είναι αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων! Ενημερωτικά, αντικατάσταση λαμπτήρων έκαναν κάποιοι πριν λίγα χρόνια και τα αποτελέσματα αυτής της ποιοτικής υποβάθμισης πάμε να διορθώσουμε!
Ας επανέλθουμε όμως στην ουσία! Πρόκειται για δανειακή σύμβαση με εξόφληση μέσω των ανταποδοτικών τελών, δηλαδή όπως πληρώνουμε τώρα το δημοτικό ρεύμα θα πληρώνουμε για την εξυπηρέτηση του δανείου και θα έχουμε ποιοτικότερο φωτισμό, πολύ χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μικρότερο ενεργειακό κόστος και αποσύνδεση από τις πιθανές αυξήσεις στην ενέργεια! Καμία, μα καμία επιπλέον επιβάρυνση για τους δημότες μας! Αντίθετα θα έχουμε μείωση του κόστους της ΔΕΗ.
Όσο για τα πρωτότυπα σχέδιά του για ενεργειακή κοινότητα, παραγωγή ενέργειας, κ.λπ., τον προτρέπουμε να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2023 – θέμα 10ο- , γιατί μάλλον δεν τα παρακολουθεί ούτε διαδικτυακά!, για να μπορεί να κατανοήσει ότι ήδη προχωρούμε στην ίδρυση ενεργειακής Κοινότητας!!! Οι προτάσεις του και οι ιδέες του ακολουθούν το δικό μας προγραμματισμό.
Η παραπλάνηση των δημοτών και οι γενικόλογες αόριστες προτάσεις και το “κρυφό ακόμη όραμα”, μπορεί να είναι η πολιτική πρακτική του συνδυασμού του κ. Σαρρή. Εμείς όμως τον καλούμε από τώρα να παίρνει θέση σε ότι συζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο. Ίσως αποφεύγει να παρευρεθεί στα Δημοτικά Συμβούλια καθώς η ευθύτητα και οι κρίσιμες και καθαρές αποφάσεις δεν είναι η πολιτική τους στάση, αλλά έχει σημερινούς εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους ως υποψήφιους και μπορεί να εκφραστεί, εκτός και αν τους αδειάζει μετά.
Χαιρετίζουμε την “ανακάλυψη” νέων ικανών να εργαστούν για τον τόπο μας και στον τόπο μας, διότι μέχρι τώρα στην πολιτική και όχι μόνο πορεία του δεν μπορούμε να πούμε ότι τους είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Τρανό παράδειγμα ότι η στελέχωση του ψηφοδελτίου του γίνεται κυρίως με κριτήρια πέραν την μόνιμης κατοικίας των υποψηφίων!
Τελειώνοντας, εμείς με τη δουλειά μας, τα έργα μας και τη γενικότερη πορεία μας καταφέρνουμε να κάνουμε τον τόπο μας εκτός από #toposnadeis και #toposnazeis τονίζοντας στους δημότες μας ότι η εποχή της μιζέριας και της απραξίας πέρασε και δεν θέλουμε να την ξαναζήσουμε!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ για τη «μάχη» κατά της ακρίβειας, υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Περράκης και Αναγνωσταράς έδωσαν πολιτικό «ρεσιτάλ» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων–Στο κόκκινο η ένταση με παρατηρητή τον Δήμαρχο

Απίστευτες καταστάσεις έζησε για μία ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων αφού τόσο ο ειδικός σύμβουλος Μάνος Περράκης όσο και ο γενικός γραμματέας του Δήμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »