prooptiki@msn.com

Αποστομωτική απάντηση Κωστούρου σε όσους προσπάθησαν να ανέβουν πολιτικά πατώντας πάνω στoυς ευκάλυπτους-Η εξαιρετική Αιγίου στριμώχνει αφόρητα την χωρίς πρόταση αντιπολίτευση!

O λαϊκισμός , η παραπλάνηση ,η συκοφαντία και η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν χωράνε σε μία πόλη που αλλάζει δηλώνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφερόμενος σε όσους προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά πατώντας πάνω στους κομμένους  ευκάλυπτους για να ξαναεπιστρέψουν στο προσκήνιο .
Η αποστομωτική απάντηση Κωστούρου που περιλαμβάνει 29 σημεία και μία πλήρη χαρτογράφηση της προσπάθειας που γίνεται για την αύξηση του πρασίνου στο Δήμο Ναυπλίου κλείνει ως εξής : Η ”λάσπη” σας είναι χρήσιμη για το Δήμο μας για να φυτεύουμε τα δέντρα μας… άλλωστε… ”Μόνο τα δέντρα που έχουν καρπούς πετροβολούν.”
Στην οδό Αγίου βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών ένα πολύ σημαντικό έργο που εκτελείται από το Δήμο μας!
Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
Ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο , πεζόδρομο, χώρους πρασίνου ,φωτισμό, αστικό εξοπλισμό , νέες φυτεύσεις, αντικαταστάσεις δέντρων και διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους της δενδροστοιχίας των ευκαλύπτων!

Αυτά βέβαια είναι γνωστά σε όλους από το 2015-16 με διαβούλευση , παρουσιάσεις , δημοσιευμένες αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και οικονομικής επιτροπής και δελτία τύπου.!

Εδώ και κάποιες ώρες παρατηρούμε τους γνωστούς υστερόβουλους , λαϊκιστές, δικαστές-κανίβαλους του πληκτρολογίου να προβαίνουν σε μία πρωτόγνωρη επίθεση για ορισμένους ευκαλύπτους που κόβονται στην οδό Αιγίου, στο σημείο δηλαδή όπου προχωράει με γοργούς ρυθμούς ένα έργο που αλλάζει εντελώς την εικόνα της περιοχής.

Ένα έργο που δίνει λύση στα χρόνια προβλήματα των επιχειρήσεων αλλά και των μόνιμων κατοίκων της περιοχής καθώς εκεί που υπήρχε σκόνη, χώμα και άναρχα παρκαρισμένα οχήματα, διαμορφώνεται ένας πανέμορφος φωτισμένος δρόμος με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, πραγματικό κόσμημα για την περιοχή και την πόλη ολόκληρη.

Η πόλη γίνεται ομορφότερη όσο και αν κάποιοι θέλουν να παραμείνει στάσιμη στο παρελθόν, όσο και αν εναντιώθηκαν στην μαρίνα , όσο και αν δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι πόλεις εξελίσσονται και εκσυγχρονίζονται.

Πραγματικά δεν είχαμε σκοπό να απαντήσουμε στους επικριτές μας, άλλωστε την περιμέναμε τη στείρα αντιπολίτευση όσο πλησιάζουν οι εκλογές , ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους και οι λασπολόγοι να επιστρέφουν στην αφάνεια που βρίσκονταν χρόνια τώρα και δεν πατούσαν ούτε καν στο δημοτικό συμβούλιο.

Γιατί δεν αναφέρει κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος της δενδροστοιχίας με τους ευκαλύπτους διατηρείται;

Γιατί άραγε δεν σχολίασε κανείς τους για τις δενδροφυτεύσεις που έγιναν;

Γιατί δεν σχολίασε την εικόνα της πόλης και τα φυτά τα οποία είναι πολύ περισσότερα από την ημέρα που αναλάβαμε;

Γιατί δεν επαναφέρει κανείς τις εικόνες από τους ευκάλυπτους απέναντι από τις φυλακές στο δρόμο για την παραλιακή;

Γιατί δεν αναφέρει κανείς τις άστοχες φυτεύσεις (λεύκες μέσα στην πόλη, φίκους ροδίτικους στα πεζοδρόμια του ενάμιση μέτρου ,κανάριους φοίνικες σε πεζοδρόμια κ.α.) πριν από χρόνια που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν ακόμη τους πολίτες και τις διορθωτικές κινήσεις που κάναμε;

Βλέπεις, μία εικόνα ενός κομμένου ευκάλυπτου ίσως πουλάει περισσότερο από τα πραγματικά στοιχεία και ίσως η επίκληση στο συναίσθημα χωρίς στοιχεία δημιουργεί τις βολικές εντυπώσεις για την αντιπολίτευση.

Για να δούμε όπως τι ακριβώς συμβαίνει…

Η λίστα που ακολουθεί θα δώσει την πραγματική εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη μας.

1.Στις νησίδες στην Ασκληπιού φυτεύτηκαν βραχυχίτωνες , κουτσουπιές , δάφνες , μανόλιες και αντικαταστάθηκαν οι λεύκες.

2. Στη νησίδα της Χαρ. Τρικούπη φυτεύτηκαν καλιστήμονες, κερασιές ,

3. Στην οδό Άργους και Χαρ. Τρικούπη δημιουργήσαμε παρκάκια με φυτά

4. Φυτεύσαμε αιωνόβιες ελιές!

5. Φυτεύσαμε λεμονιές στην οδό Ασκληπιού

6. Προχωρήσαμε σε μπόλιασμα από νεραντζιές σε λεμονιές.

7.Στα πεζοδρόμια 25ης Μαρτίου φυτεύσαμε μουριές.

8.Στα πεζοδρόμια της Παλαμηδίου φυτεύσαμε μουριές και προύνους.

9. Στον χώρο του ΟΤΕ αντικαταστάθηκαν οι λεύκες με Γιακαράντες όπως και μπροστά στη ΔΕΥΑΝ.

11.Στο παρκάκι Σαγιά στην Αρβανιτιά αντικαταστάθηκαν οι άρρωστοι φοίνικες με βανίλιες και ορθόκλαρο κυπαρίσσι

12.Στη Συγγρού φυτεύσαμε τις μουριές

13. Στην οδό Μπουμπουλίνας προς τον κόμβο της Πειραιώς δημιουργήσαμε νησίδα με ψευδοπιπεριές και φυτεύσαμε και στα πεζοδρόμια εκεί που δεν υπήρχε καμία φύτευση.

14. Ακτή Μιαούλη Φοίνικες

15. Δίπλα στο κολυμβητήριο αντικαταστάθηκαν 3 ευκάλυπτοι, κόπηκε ένας ξερός και φυτεύτηκαν 25 δέντρα.

16. Στο παρκάκι στην Μπουμπουλίνας: κόπηκαν 2 δέντρα φυτεύτηκαν 13 δέντρα και πάνω από 100 φυτά.

17. Στην Ασκληπιού μπροστά στο ΔΟΠΠΑΤ συμπληρώθηκαν μουριές.

18. Μπροστά στο 2ο νηπιαγωγείο φυτεύτηκαν μουριές.

19. Στην οδό Ωνάση και στο παρκάκι Κανάρη επίσης έγιναν φυτεύσεις.

20.Στο Πάρκο του Κολοκοτρώνη 23 δέντρα θα αντικατασταθούν ή θα μεταφυτευτούν και θα γίνουν 7.500 φυτεύσεις δέντρων , θάμνων και λουλουδιών.

21.Στην οδό Αιγίου θα αντικατασταθούν – κοπούν περίπου 15 δέντρα και θα φυτευτούν πάνω από 95 νέα και μαζί με αυτά, θάμνοι και λουλούδια.

22. Στην Νησίδα στην Άρια έγιναν φυτεύσεις με βραχυχίτωνες.

23. Ακτή Μιαούλη στο παλιό περίπτερο

24. Στην οδό Θεσσαλονίκης φυτεύτηκαν 33 καινούργια δέντρα στα πεζοδρόμια εκεί που δεν υπήρχε κανένα!

25. Στους κοινόχρηστους χώρους που διαμορφώθηκαν στη νέα πόλη Κούρτη φυτεύτηκαν 97 δέντρα σε δύο χώρους που δεν υπήρχε κανένα!

26. Στην οδό Ασκληπιού στη νέα διαμόρφωση του πεζοδρομίου σε λίγο καιρό θα υπάρχουν φυτεύσεις.

27. Δενδροφυτεύσεις σε συνεργασία με το δασαρχείο και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης Α΄θμιας και Β΄θμιας. 1800 νέα δέντρα από τα παιδιά μας!

28. Μην ξεχνάμε ότι τα δύο τρίγωνα δίπλα στη ΔΕΗ θα διαμορφωθούν σε παρκάκια αναψυχής με φυτεύσεις!

29. Ο τεράστιος κοινόχρηστος χώρος που βρίσκεται στην οδό Νέας Κίου διαμορφώνεται και αυτός ως πάρκο αναψυχής με φυτεύσεις ,υπαίθριο γυμναστήριο και παιδική χαρά!

Αυτές είναι κάποιες από τις δικές μας παρεμβάσεις που αφορούν την χλωρίδα της πόλης μας.

Κύριοι της αντιπολίτευσης δεν έχετε καταλάβει ότι ο λαϊκισμός , η παραπλάνηση ,η συκοφαντία και η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν χωράνε σε μία πόλη που αλλάζει και σε ένα τόπο που προχωράει μπροστά όπως βέβαια και οι εκφραστές όλων των παραπάνω.

Η αγάπη για την πόλη δεν είναι οι κραυγές χωρίς ουσία , αλλά η καθημερινότητα και το μέλλον που δημιουργούμε για τις επόμενες γενιές.

Προσέξτε μόνο γιατί ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει και ίσως είναι ο πιο σκληρός κριτής για όλους μας.

Τέλος θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους πολίτες ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πολιτική – στρατηγική που ακολουθούμε στα θέματα πρασίνου όπως και για την εξέλιξη των πολυάριθμων έργων τα οποία έχουν «κατατρομοκρατήσει» την άμοιρη χωρίς πρόταση αντιπολίτευση!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσπαθούμε όπου κόβεται ένα δέντρο να φυτεύονται δύο και αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια. Η ”λάσπη” σας είναι χρήσιμη για το Δήμο μας για να φυτεύουμε τα δέντρα μας… άλλωστε… ”Μόνο τα δέντρα που έχουν καρπούς πετροβολούν.”

Θα επανέλθουμε σύντομα!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργολίδας: Περιοδείες σε χωριά, στο Λυγουριό και το Άργος (φωτο)

Συνεχίζονται οι περιοδείες από τα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργολίδας, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Οι επισκέψεις στα χωριά Σταθέικα, Σχινοχώρι, Μαλαντρένι, Κουτσοπόδι, στο Λυγουριό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΓΑΚ Αργολίδας: Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Βελιώτη στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Το Σωματείο “Φίλοι των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) Αργολίδας” διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Βελιώτη-Γεωργοπούλου, καθηγήτριας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, με τίτλο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »