prooptiki@msn.com

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΔΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ-ΦΩΤΟ

Τέλος Ιουνίου ολοκληρώθηκε μία ακόμη σχολική χρονιά στο σχολείο μας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου – παράρτημα Κρανιδίου,για 15η συνεχή χρονιά προσφέραμε ένα μεγάλο ταξίδι γνώσης, εμπειριών μάθησης,μια νέας μορφής κοινωνικοποίησης και συμβάλλαμε στο να αξιοποιήσουν αυτήν τη μεγάλη δεύτερη ευκαιρία που τους δόθηκε να ολοκληρώσουν οι ενήλικοι μαθητές μας την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Μια σχολική χρονιά στην οποία τηρήσαμε με ευλάβεια τους υγειονομικούς κανόνες, ενεργοποιήσαμε την τοπική μας κοινωνία για να στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο την λειτουργία του σχολείου μας.
Φέτος σιγά σιγά ξανανοίξαμε τα φτερά μας, αναπτύξαμε κοινωνικές δράσεις επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό κέντρο Κρανιδίου,το σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα, μάθαμε την ιστορία του,τις σπηλιές των Διδύμων όπου ενημερωθήκαμε για το γεωλογικό φαινόμενο της καθίζησης του εδάφους, συνεργαστήκαμε με την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ερμιονίδας, διοργανώσαμε επιστημονική εκδήλωση γιατο ταξίδι του Οδυσσέα και την χρονολόγηση των ιστορικών γεγονότων με βάση τη διεπιστημονική προσέγγιση .
Σημαντικό ήταν για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΣΔΕ Κρανιδίου η σύνταξη και η ολοκλήρωση των δύο ομαδικών εργασιών, οι οποίες ενεργοποίησαν τους ενήλικους μαθητές μας να δουλέψουν ομαδικά και να παρουσιάσουν δύο τέλειες εργασίες.
Η πρώτη είχε θέμα «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες:Ερευνώ, μαθαίνω, σχεδιάζω σχετικά με την εξέλιξή τους και την συμβολή τους στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας», το οποίο διαπραγματεύτηκαν οι μαθητές του Α’ κύκλου μάθησης του σχολείου μας.
Η δεύτερη εργασία είχε θέμα «Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και ο σχεδιασμός ενός τοπικού καζαμία», το οποίο διαπραγματεύτηκαν οι μαθητές του Β’ κύκλου μάθησης του σχολείου μας.
Στην γιορτή μας δεν έλειψε κανένας. Ήταν εκείοι μαθητές μας,οι εκπαιδευτές του σχολείου μας,η διευθύντρια μας κ. Έφη Ντασκαγιάννη,οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,η Αντιδήμαρχος κ. Αντωνία Αντωνοπούλου,ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πίτσας,ο Δ.Σ Παναγιώτης Αποστόλου,η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ελένη Στογιάννου, ο Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου κ. Αργύρης Καραγιάννης και οι φίλοι του σχολείου μας που στηρίζουν την δράση του τα τελευταία 15 χρόνια.
Το σχολείο μας υπάρχει και θα υπάρχει με την προϋπόθεση να καλύπτει πραγματικές ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας,να δίνει μία μεγάλη δεύτερη ευκαιρία στους ενηλίκους μαθητές μας να ενταχθούν στο σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και να αποκτήσουν το απολυτήριο του Γυμνασίου,να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση.
Τα τελευταία χρόνια το σχολείο μας άνοιξε βηματισμό, δίνει τη δυνατότητα σε αλλοδαπούς ενηλίκους μαθητές μας να ενταχθούν δυναμικά στην σύγχρονη εκπαίδευση και να κερδίσουν το στοίχημα της ελληνικής παιδείας.
Να ευχηθούμε καλό καλοκαίρισε όλους τους μαθητές μας ,σε όλους τους συναδέλφους,σε όλους τους φίλους μας. Δίνουμε την υπόσχεση να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και μέσο το σχολείο μας, να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία,να σπάσουμε τα στερεότυπα χρόνων και να πείσουμε και άλλους ενδιαφερόμενους ενηλίκους μαθητές να εγγραφούν στο σχολείο μας.
Το χρωστάνε στον εαυτό τους,το χρωστάνε στην τοπική μας κοινωνία γιατί μέσα από την γνώση κερδίζουν μια ακόμη καλύτερη θέση στον σύγχρονο κόσμο.
Ραντεβού το Σεπτέμβρη με δημιουργική και χαρούμενη διάθεση.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΔΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γιάννης Γκιόλας: «Η χώρα διασύρεται-Το λιβάνισμα στην Κυβέρνηση συνεχίζεται»

Λίγο πολύ όλοι παρακολουθήσαμε κατ’ ανάγκη, επί περισσότερο χρόνο την τηλεοπτική κυρίως κάλυψη των γεγονότων κατά το τριήμερο των αργιών. Ειδήσεις για τις οποίες καταβλήθηκε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κατάσχεση αυτοκινήτου και όπλου για παράνομο κυνήγι απο τον κυνηγετικό σύλλογο Αργους

Ο κυνηγετικός σύλλογος Άργους μετά από καταγγελία παράνομης θήρας την νύχτα,έκανε έφοδο  στην συγκεκριμένη περιοχή ευθύνης του με τους θηροφυλακες,Ντόκο Παναγιώτη,Μαστοράκη Γεώργιο,Κατσαρό Κώστα,προκειμένου όπως χαρακτηριστικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »