Αποδεκτή από το Δήμο Ερμιονίδας η πρόταση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.- «Πιλότος» και για τους άλλους Δήμους της Αργολίδας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει πώς, μετά από παρέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.) επετεύχθη να διευθετηθεί το θέμα της οργάνωσης και λειτουργίας των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών με καταβολή των ανάλογων αποζημιώσεων στο Δήμο Ερμιονίδας.

Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία και νίκη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς το εν λόγω ζήτημα εκκρεμούσε χρόνια και ανοίγει ο δρόμος η επίλυση του να επεκταθεί σε όλους τους Δήμους του Νομού Αργολίδας. Συγκεκριμένα, πέραν του Δήμου Ερμιονίδας, θετικά ανταποκρίθηκε ήδη ο Δήμος Επιδαύρου, στην ίδια κατεύθυνση κινείται ο Δήμος Ναυπλιέων, ενώ εκφράζεται η ελπίδα θετικά να ανταποκριθεί και ο Δήμος Άργους-Μυκηνών.

Βάσει της εισήγησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, καθιερώνεται μια φόρμα που θα εξασφαλίζει την πενθήμερη εργασία, χωρίς παρεκκλίσεις όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, με την πρόβλεψη δε ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου θα υπάρξουν οι ανάλογες πιστώσεις για την αποζημίωση της υπερωριακής και της νυχτερινής εργασίας και τις εξαιρέσιμες ημέρες.

Η απόφαση αυτή, μπορεί να αποτελέσει «πιλότο» και για άλλους Δήμους, στους οποίους καταγράφονται ανάλογα προβλήματα. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, τα οποία συνδέονται άμεσα με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παράδοση εξοπλισμού στην ΕΟΔ Αργολίδας

Σύγχρονο επιχειρησιακό εξοπλισμό ορεινής και σε υγρό στοιχείο διάσωσης — ορμητικά νερά και θάλασσα — παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Αντώνης Βαρδάκας εκπροσώπησε τον Δήμο Άργους-Μυκηνών στο ετήσιο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Στο ετήσιο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αλεξανδρούπολη η δημοτική αρχή του Γιάννη Μαλτέζου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους – Μυκηνών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Πολυνίκης Ναυπλίου κόντρα στον Ολυμπιακό Κερατσινίου την Κυριακή στο ΔΑΚ Ναυπλίου

Με συγκέντρωση, ρυθμό και ομαδικότητα, οι αθλητές του Πολυνίκη Ναυπλίου καλούν τους φίλους της ομάδας την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπλίου στις 17:00 μ.μ. για να υποστηρίξουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »