prooptiki@msn.com

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ “ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ”

Άμεση ήταν η αντίδραση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Αργολίδας ,Κασνακτσόγλου Γεσθημανής απέναντι στις καταγγελίες για ελλείψεις στο επιστημονικό προσωπικό.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα :Ως διοίκηση και με βάση τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από μέρους μας προκειμένου να ενισχύσουμε και τις δύο Μονάδες με ιατρούς:
Αναφορικά με την Παιδιατρική κλινική της Ν.Μ. Άργους. Για το νοσοκομείο μας υπήρχε κενή θέση επικουρικού γιατρού από το Μάρτη του 2021 χωρίς κανένας να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Από την άλλη έχουμε αναρτήσει τρεις προσκλήσεις στον τοπικό τύπο και στο Ιατρικό Σύλλογο, για πρόσληψη γιατρού με μπλοκάκι, για τις οποίες δεν υπήρξε ανταπόκριση από κανένα γιατρό. Παράλληλα η προκήρυξη για θέση μόνιμου ιατρού κατέστη άγονη (δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον). Τέλος αναμένουμε την έγκριση για προκήρυξη 3 οργανικών θέσεων από το υπουργείο.
Για την Νευρολογική κλινική, όπως άστοχα αναφέρεται στο δημοσίευμα, σας γνωρίζουμε ότι δεν προέβλεπε ποτέ ο οργανισμός στο Γ.Ν. Αργολίδας τέτοια κλινική, αλλά μόνο 1 θέση νευρολόγου στο νοσοκομείο μας για την οποία έγινε προκήρυξη από όταν συνταξιοδοτήθηκε η απελθούσα γιατρός, αλλά κανένας δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.
Σχετικά με την ουρολογική κλινική, αποτελεί απορία γιατί γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα τη στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία της με 2 υπηρετούντες γιατρούς, ένας Δ/ντη και έναν επικουρικό. Επιπλέον αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη τρίτου μόνιμου Ουρολόγου.
Αναφορικά με τη Μαιευτική/Γυναικολογική κλινική, συνεχίζει τη λειτουργία της ως έχει καθώς εδόθη παράταση στον υπό συνταξιοδότηση Δ/ντη και αναμένεται η ολοκλήρωση της κρίσης για την οργανική θέση Μαιευτήρα/Γυναικολόγου.
Όσον αφορά τη Νεφρολογική, προφανώς το δημοσίευμα αναφέρεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας και πραγματικά δεν κατανοούμε που είναι το πρόβλημα τη στιγμή που καλύπτονται όλα τα περιστατικά.
Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με το δημοσίευμα απορούμε και εμείς οι ίδιοι αν εργαζόμαστε σε ένα τέτοιο νοσοκομείο όπως περιγράφεται ή είμαστε κάπου αλλού. Βάση των αναγραφομένων και εμείς θα θέλαμε να υπάρχουν στο νοσοκομείο μας όλες οι ιατρικές ειδικότητες και να υπάρχουν 100 γιατροί. Αν θεωρεί κάποιος ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο και εφικτό τότε μάλλον ζει στη σφαίρα της φαντασίας του.
Εν κατακλείδι, μην προσπαθούμε να ισοπεδώσουμε συλλήβδην όλα μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων απαξιώνοντας το υπάρχον προσωπικό το οποίο με αυταπάρνηση παρέχει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας.
Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Γ.Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΚΑΣΝΑΚΤΣΟΓΛΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Συνδημότες και συνδημότισσες, Οι προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023 σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας δυναμικής περιόδου για τον Δήμο Ερμιονίδας. Μιας περιόδου κρίσιμης για

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επίδειξη δύναμης με 50 Υπουργούς και Βουλευτές αλλά και χιλιάδες Αρκάδες στην κοπή πίτας ! (ΦΩΤΟ)

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του πολιτικού του γραφείου στην Αθήνα πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης, σε μια εκδήλωση που στέφθηκε από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Π. Νίκας: «Εδώ και 50 χρόνια δεν έχει υπάρξει συστηματική και αποδοτική αγροτική πολιτική»

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε τηνΤετάρτη 25 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντιπροσωπεία αγροτών, οι οποίοι του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »