prooptiki@msn.com

Απάντηση υπ. Υγείας σε Πουλά: «Ιδρύουμε ΕΚΑΒ στην Ερμιονίδα αλλά δεν έχουμε προσωπικό για να λειτουργήσει»

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς σχετικά με την δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Κρανίδι του Δήμου Ερμιονίδας το Υπουργείο Υγείας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για τη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της γεωγραφικής κατανομής της Π.Ε. Αργολίδας με την υπ’ αρ. ΣΥΝ 35/11-10-2022 (Θέμα 92) Απόφαση Δ.Σ. ΕΚΑΒ αποφασίσθηκε η ίδρυση Τομέα στην Ερμιονίδα Αργολίδας.

Διευκρινίζεται όμως ότι η πλήρης επιχειρησιακή λειτουργία του Τομέα θα ενεργοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων προσωπικού κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σε πλήρωση κενών οργανικών θέσεων και μετά την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στους ήδη λειτουργούντες Τομείς του ΕΚΑΒ. Στο Νομό Αργολίδας επίσης λειτουργούν το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και το Κ.Υ. Λυγουριού.»

Επιπλέον στην απάντηση του Υπουργείου Υγείας αναφέρονται τα εξής:

«Η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Αργολίδας έχει έκταση 2.156 τ.χλμ. και πληθυσμό 93.282 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», αποτελείται από τέσσερις (4) Δήμους (Άργους-Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας και Ναυπλιέων).

Ο νομός Αργολίδας καλύπτεται επιχειρησιακά από το ΕΚΑΒ σε ό,τι αφορά την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας από τον Τομέα Ναυπλίου. Στον Τομέα ΕΚΑΒ Ναυπλίου υπηρετούν είκοσι επτά (27) μόνιμοι και πέντε (5) επικουρικοί υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και επιχειρούν τρία (3) ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια, δύο (2) ασθενοφόρα στην απογευματινή βάρδια και δύο (2) ασθενοφόρα στη βραδινή βάρδια.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Παράρτημα ΕΚΑΒ Τρίπολης, έχοντας ως γνώμονα την χωροταξική διαμερισματοποίηση του τομέα ευθύνης-δράσης του ΕΚΑΒ 10ης Περιφέρειας με άμεση κάλυψη των περιοχών ευθύνης του από σταθμούς ετοιμότητας για την ποιοτική αναβάθμιση της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, λαμβάνοντας υπόψη δείκτες όπως η ιδιαιτερότητα των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής, η απόσταση από τον κοντινότερο σταθμό ή Τομέα του ΕΚΑΒ, η συχνότητα εμφάνισης περιστατικών στην περιοχή, η πληθυσμιακή κατανομή, ο χρόνος ανταπόκρισης στο επείγον, έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων Τομέων και επιχειρησιακών βάσεων.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νέου Τομέα του ΕΚΑΒ, επισημαίνονται τα εξής:

Η επιχειρησιακή απαίτηση, σε ανθρώπινο δυναμικό, για τη λειτουργία ενός ασθενοφόρου οχήματος σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο, ανέρχεται σε έντεκα (11) εργαζομένους ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Επιπροσθέτως του ανωτέρω ανθρώπινου δυναμικού, απαιτείται η ύπαρξη τόπου εγκατάστασης και λειτουργίας καθώς και εξοπλισμός του χώρου αυτού, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του σκοπού του.

Στο Κ.Υ. Κρανιδίου επιχειρεί ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση και στο Κ.Υ. Λυγουριού λειτουργεί ένα ασθενοφόρο στην πρωινή βάρδια και ένα ασθενοφόρο στην απογευματινή βάρδια τις μισές μέρες του μήνα. Τα εν λόγω Κέντρα Υγείας άμεσα θα μπορούσαν να μεριμνήσουν για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με επικουρικό προσωπικό (οδηγοί – πληρώματα ασθενοφόρων) το οποίο θα προσληφθεί από την 6 η ΥΠΕ και θα στελεχώσει το ασθενοφόρο των Κ.Υ. σε 24ωρη βάση.»

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη 2024 ανά πόλη /χωριό (Δημοτική Κοινότητα) της Περιφ. Πελοποννήσου

Δίνουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ανά Νομό και χωριό της Περιφέρειας Πελοποννήσου μιας και μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά τις εκλογές, δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στο Δήμο Άργους-Μυκηνών ρίχνει το “μπαλάκι” το Υπουργείο για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Απάντηση σε Αντρέα Πουλά: «Στην ευχέρεια του οικείου Δήμου η βελτίωση της κτιριακής υποδομής του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για τη φιλοξενία περισσότερων μαθητών» Σε απάντηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αλλαγή Πορείας-Δημήτρης Καμπόσος: «Άλλο ένα έργο Καμπόσου ολοκληρώθηκε στους Μύλους»

Δελτίο Τύπου της παράταξης «Αλλαγή Πορείας-Δημήτρης Καμπόσος» “Άλλο ένα έργο της δημοτικής αρχής Καμπόσου ολοκληρώθηκε στους Μύλους, αυτό της αστικής οδοποιίας. Μετά τους δρόμους στο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1956: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει τη Σαντορίνη

455: Ο στρατιωτικός διοικητής Άβιτος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 491: Ο Οδόακρος πραγματοποιεί νυχτερινή επίθεση με τους Έρουλους φρουρούς του εναντίον του Θεοδώριχου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »