prooptiki@msn.com

Απάντηση Τσιλογιάννη στην «ομάδα των 4» για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο

Την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη κριτικάρει ο Αλέξανδρος Τσιλογιάννης σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Επιδαύρου «Πορεία Δημιουργίας» που απαντά και στην κριτική που άσκησε η ομάδα των 4 όπου αναφέρει τα εξής:
Αφού ευχηθούμε Καλό μήνα στους συνδημότες μας, και με αφορμή την ανάθεση από τον Δήμο σε ιδιώτη εργολάβο την αποκομιδή των απορριμμάτων στα ΔΔ Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου για ένα τρίμηνο (δηλαδή στην αιχμή της τουριστικής περιόδου) έχουμε υποχρέωση ως μείζων αντιπολίτευση να σας γνωστοποιήσουμε την άποψή μας, τη θέση μας, καθώς και την κριτική μας στα τεκταινόμενα γι’ αυτό το θέμα του δήμου μας.
Η άποψή μας λοιπόν είναι ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να απαντά αμέσως, όταν πρόκειται για ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ, με όλες της νόμιμες διαδικασίες.
Η θέση μας είναι ότι ο Δήμος πρέπει να κινείτε με γνώμονα το συμφέρον του δημότη στο χρόνο που πρέπει έτσι ώστε να τον διευκολύνει στην καθημερινότητά του.
Κάνοντας κρητική σε διάφορες απόψεις που κατατέθηκαν με δελτία τύπου έχουμε να παραθέσουμε την πραγματική εικόνα και να μην συμβάλουμε στην παραπληροφόρηση και στην παραπλάνηση των δημοτών μας κάτι που είναι επιβλαβές για την διαμόρφωση της νοοτροπίας της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων μας.
Έτσι λοιπόν:
Δεν συμφωνούμε ότι η ανάθεση αυτή ήταν προεκλογική εφόσον ενημερωθήκαμε επίσημα για τον Δήμαρχο ότι προέκυψε η ανάγκη αυτή και η υπηρεσία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, και επειδή οι εκλογές είναι πολύ μακριά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που προέκυψε αυτή η ανάγκη συνεργασίας με ιδιώτη εργολάβο θυμίζοντας ότι όταν κάηκε το απορριμματοφόρο για ένα χρόνο η αποκομιδή γινόταν από ιδιώτη εργολάβο και πολύ καλά.
Η δαπάνη αυτή δεν επιβαρύνει τον δημότη με επιπλέον δημοτικά τέλη, είναι σε φυσιολογικά πλαίσια και, πληρώνεται από τα ανταποδοτικά , που ούτως ή άλλως ο δημότης επιβαρύνεται.
Είναι αδιανόητο οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι να ρωτούν πόσες απευθείας αναθέσεις έχει υπογράψει ο δήμαρχος όταν οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υπογράψει συμβάσεις πολλές φορές όχι για έκτακτη περίπτωση αλλά για πάγια – τακτική ανάγκη μεταφοράς των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που απαιτείται δημοπρασία.
Είναι αδιανόητο από έμπειρου δημοτικούς συμβούλους να καταθέτουν ένα κείμενο για προβληματισμό από τους συμπολίτες μας χωρίς να καταθέτουν την πρότασή τους , δηλαδή αν ήταν αυτοί τι θα έκαναν;
Είναι αδιανόητο να ζητούν απόφαση δημοτικού Συμβουλίου όταν γνωρίζουν ότι την συγκεκριμένη απόφαση την λαμβάνει η οικονομική Επιτροπή σύμφωνα με νόμο και επίσης όταν οι ίδιοι αφαίρεσαν την θέση τους στη σύνθεση της οικονομικής Επιτροπής, και ταυτόχρονα μια φωνή – άποψη από τι δυνάμεις της αντιπολίτευσης υπέρ της πλειοψηφίας και του δημάρχου.
Είναι αδιανόητο να προσπαθείτε να αρθρώσετε πολιτικό λόγο , διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα διατηρώντας την σκανδαλολογία που μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρει στον τόπο μας.
Εμείς ως δημοτική παράταξη’ ’ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ’’ ο στόχος μας είναι και ο σκοπός μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία μας, να υπηρετούμε τον τόπο μας και το συμφέρον του, να συμβάλουμε σε όποιο αναπτυξιακό και θετικό έργο χωρίς πολιτικαντισμούς, με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, κάνοντας πάντα την αυτοκριτική μας, με σεβασμό στο δημότη και στους θεσμούς και το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον!!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τηλεδιάσκεψη για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ερμιονίδας

Από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Την Τετάρτη, 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1992: Ο υπουργός Οικονομίας, Στέφανος Μάνος, εξαγγέλλει σκληρά μέτρα λιτότητας, προαπαιτούμενα της Συνθήκης του Μάαστριχτ

870: Με τη Συνθήκη του Μέρσεν, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο Γερμανικός και ο ετεροθαλής αδελφός του, Κάρολος ο Φαλακρός, χωρίζουν τη Μέση Φραγκία σε δύο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

2021: Οι κάτοικοι στην Αθήνα καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω των πυρκαγιών στα περίχωρα της πόλης

910: Οι συμμαχικές δυνάμεις της Μερκίας και του Ουέσεξ, με επικεφαλής το βασιλιά Εδουάρδο τον πρεσβύτερο και τον Έθελρεντ, λόρδο της Μερκίας, νικούν στη μάχη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »