prooptiki@msn.com

Απάντηση Λιβάνιου σε Ανδριανό για την επέκταση του κτιρίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας

 

Στην 19/04-10-2023 Αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με θέμα το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας “ΑΣΤΕΡΙΩΝ” για την ανάγκη επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου, απάντησε ο αρμόδιος αν. υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Οι πρωτοβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), για την εκπλήρωση της αποστολής τους και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, χρηματοδοτούνται ετησίως από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), οι οποίοι εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό που ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Εν συνεχεία, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), καθορίζεται το ύψος των πιστώσεων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λειτουργικών δαπανών.
Ειδικότερα από τους Κ.Α.Π. έτους 2023 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στο Δήμο Άργους-Μυκηνών ποσό ύψους 633.990,00€, για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων και ποσό ύψους 124.600,00€ για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, ενώ ο ανωτέρω Δήμος είχε χρηματοδοτηθεί με ίδια ποσά και κατά το προηγούμενο έτος.
Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων δημοτικών συμβουλίων υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.
Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων με την ονομασία «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με σκοπό την ενδυνάμωση της ισόρροπης ανάπτυξης των Δήμων της Χώρας, τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται:
Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 5133/23-02-2018 Πρόσκληση ΙΙ, με τίτλο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» συνολικού ύψους 50.000.000,00€ με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία ο Δήμος Άργους-Μυκηνών εντάχθηκε με χρηματοδότηση ύψους 204.400,00€.
Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 30292/19-04-2019 (Α.Δ.Α.: 68Γ3465ΧΘ7-Ψ25) απόφαση επιχορήγησης των Δήμων της Χώρας για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, από την οποία ο Δήμος Άργους-Μυκηνών χρηματοδοτήθηκε με ποσό ύψους 699.400,00€.
Η υπ’ αριθμ πρωτ. 29816/18-4-2019 Πρόσκληση VIII, με τίτλο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας» συνολικού προϋπολογισμού 52.500.000,00€, που αφορά στη σύνταξη μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες, στην οποία ο Δήμος Άργους-Μυκηνών εντάχθηκε με ποσό ύψους 231.880,00€.
Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος με την ονομασία «Αντώνης Τρίτσης», έχει εκδώσει την υπ’ αριθμ. πρωτ. 16401/28-08-2020 Πρόσκληση ΑΤ07 με τίτλο «Αξιοποίηση κτιριακού αποθέματος των Δήμων» (Α.Δ.Α.: 65ΕΔ46ΜΤΛ6-8ΟΗ), στην οποία ο Δήμος Άργους-Μυκηνών δεν υπέβαλε σχετική πρόταση.
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι η αρμόδια υπηρεσία έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από το Δήμο Άργους-Μυκηνών με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 85136/05-10-2023 έγγραφο και όταν περιέλθουν θα επανέλθουμε με συμπληρωματική απάντηση»

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τους κοινόχρηστους χώρους στο Άργος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου, η διαβούλευση για τη νέα κανονιστική σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους του Άργους. Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κομισιόν: Η Ελλάδα στέλνει 4 αεροσκάφη στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Κατόπιν αιτήματος της Αλβανίας για παροχή βοήθειας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η Ελλάδα απέστειλε 4 αεροσκάφη για να συνδράμει στην κατάσβεση των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κόρινθος: Σύλληψη 30χρονου μετά από καταδίωξη και σύγκρουση με περιπολικά-Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, σήμερα (6.7.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »