Σε ανακοίνωση των τεσσάρων ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Επιδαύρου αναφέρονται τα ακόλουθα : Ενημερωθήκαμε από το διαδίκτυο μετά από ανάρτηση του Δήμου Ναυπλιέων ,ότι οι Δήμοι Ναυπλιέων και Επιδαύρου υπέβαλλαν πρόταση χρηματοδότησης για κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων Ζώων συντροφιάς, στο Λυγουριό.
Στα καταφύγια αδέσποτων Ζώων , προσφέρεται προσωρινά άσυλο σε αυτά , καθώς και προληπτική ή θεραπευτική αγωγή μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολίτες για την υιοθεσία τους.
Εμείς από την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ που συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα είχαμε συμφωνήσει για την κατασκευή του καταφυγίου, με την προϋπόθεση ο Δήμος Επιδαύρου να προχωρήσει όλες τις διαδικασίες μόνος του και να μην υπάρχει Διαδημοτική συνεργασία, καθώς οι απαιτήσεις αυτής της σύμπραξης ήταν σε βάρος του Δήμου Επιδαύρου.
Αρχικά είχε προταθεί από τη Δημοτική Αρχή η κατασκευή του , σε περιοχή της κοινότητας Αδαμίου. Με την πάροδο του χρόνου η περιοχή της δημιουργίας του καταφυγίου άλλαξε , λόγω αντιδράσεων των κατοίκων του Αδαμίου και επιλέχτηκε περιοχή στο Αρκαδικό. Οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν και εκεί απόλυτα δικαιολογημένες και κάτω από την κοινωνική πίεση , η Δημοτική Αρχή για τρίτη φορά αλλάζει περιοχή οικοδόμησης του καταφυγίου και καταθέτει πρόταση χρηματοδότησης με περιοχή κατασκευής το Λυγουριό.
Για καμία από τις τρεις προτάσεις ΔΕΝ ρωτήθηκε ποτέ η τοπική κοινωνία.
Ο Κος Δήμαρχος , όπως έχει πράξει σε όλα τα σοβαρά και φλέγοντα ζητήματα (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων-Ανεμογεννήτριες -Ιχθυοκαλλιέργειες) αποφασίζει μόνος του. Λειτουργεί με άκρως αντιδημοκρατικές , φασιστικές και απολυταρχικές διαδικασίες. Εκμηδενίζει τον ρόλο των τοπικών συμβουλίων, στερώντας τους το δικαίωμα της λήψης αποφάσεων. Προχωράει στην αλλαγή τοποθεσίας καταφυγίου χωρίς ενημέρωση των φορέων , χωρίς ενημέρωση των Δημοτών , χωρίς καν το θέμα να έχει έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ.
Στο Λυγουριό αποφάσισε να κατασκευαστεί ο Σ.Μ.Α( Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων).
Στο Λυγουριό αποφάσισε να κατασκευαστεί το καταφύγιο αδέσποτων Ζώων.
Στο Λυγουριό αποφάσισε να θάβονται οι χοίροι που θανατώνονται λόγω πανώλης.
Στο Λυγουριό τα λήμματα του βιολογικού έχουν ξεπεράσει τον Άγιο Μερκούριο και σε λίγο χρόνο το πρόβλημα θα επεκταθεί και στην Κάντια.
Υπάρχει σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων.
Και αναρωτιόμαστε:
Γιατί κύριε Δήμαρχε, το Λυγουριό ένα ιστορικό χωριό με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά να τυχαίνει τέτοιου είδους αντιμετώπιση;
Γιατί τέτοια εμπάθεια προς την έδρα του Δήμου Επιδαύρου;
Έφθασε η ώρα που η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει και να ενδιαφερθεί για τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου της και να μην αφήνει τον Δήμαρχο να παίρνει ερήμην αποφάσεις.
Κα πρόεδρε του Λυγουριού:
Συμφωνείτε με όλες αυτές τις πρακτικές και τις αποφάσεις ή βολεύεστε και εξαργυρώνετε την σιωπή σας λόγω των οικογενειακών σας τακτοποιήσεων;
Έχετε συζητήσει στο συμβούλιο τα θέματα αυτά ; Τι έχετε προτείνει; Αυτό το Λυγουριό θα παραδώσετε στην νέα γενιά;
Εμείς λέμε ΝΑΙ στην κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων Ζώων συντροφιάς μόνο για τον Δήμο Επιδαύρου και σε κατάλληλη περιοχή του Δήμου.
Εφόσον καταλήγετε στη διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων λέμε ΟΧΙ στην κατασκευή καταφυγίου σε περιοχή του Δήμου Επιδαύρου, πόσο μάλλον όταν και στο Δ.Σ του συνδέσμου την πλειοψηφία θα την έχει ο Δήμος Ναυπλιέων και θα αποφασίζει για το συμφέρον του.
H συνεργασία αυτή ΔΕΝ είναι συμφέρουσα για το Δήμο μας.
Να προασπιστείτε το συμφέρον του Δήμου μας , καθώς γι αυτό έχετε εκλεγεί και να επιδιώξετε το καταφύγιο αδέσποτων Ζώων να κατασκευαστεί σε περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων.
Πως γίνεται να βρεθεί κατάλληλη περιοχή στο Δήμο Επιδαύρου και μην υπάρχει κάποια διαθέσιμη Δασική περιοχή στο Δήμο Ναυπλιέων;
Κανένα Ζώο αδέσποτο.
Κανένα Ζώο Κακοποιημένο.
Το Λυγουριό είναι τόπος για να ζεις και οφείλετε να το σεβαστείτε.
Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δήμου Επιδαύρου
Ταμπουρατζής Ηλίας
Ξυπολιάς Ιωάννης
Οικονόμου Αναστάσιος
Μπλάτσου Αναστασία
1944: Οι Γερμανοί εκτελούν στην Καισαριανή 50 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και τη 17χρονη Ηρώ Κωνσταντοπούλου
1698: Σε μία προσπάθεια να απομακρύνει τον λαό του από τα ασιατικά έθιμα, ο τσάρος Πέτρος Α’ της Ρωσίας φορολογεί όσους αφήνουν γενειάδα. 1774: Συγκαλείται