prooptiki@msn.com

Ανδριανός: Δέσμευση που γίνεται πράξη η προκαταβολή 300 ευρώ ανά στρέμμα στους πληγέντες παραγωγούς

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκε στην τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο και αφορά την προκαταβολή του 60% των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς και στην Αργολίδα από τον παγετό του Ιανουαρίου.
Για το θέμα της αποζημίωσης των παραγωγών, ο κ. Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στην τροπολογία με αριθμό 1300/199 που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο αυτό και αφορά το Υπουργείο Οικονομικών, με το άρθρο 3 να αφορά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Αργολίδα, για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τις ζημιές του παγετού που είχαμε τον Ιανουάριο. Αφορά την προκαταβολή 60% των αποζημιώσεων σε δικαιούχους πληγέντες παραγωγούς και στην Αργολίδα – όπως και περιοχές της Λακωνίας επλήγησαν, αλλά η Αργολίδα είχε τη μεγαλύτερη ζημιά – από τους διαδοχικούς παγετούς του Ιανουαρίου. Και όπως είπε πριν από λίγο εδώ ο Υπουργός, υπολογίζεται 15 με 20 εκατομμύρια ότι είναι η ζημιά στην Αργολίδα και στα 300 ευρώ το στρέμμα η αποζημίωση. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να στηρίξουμε αγρότες που έχουν πληγεί.
Και πράγματι, το ότι θα γίνει η καταβολή πολύ σύντομα – γιατί θυμόμαστε όλοι ότι καταβολές στις αποζημιώσεις γινόντουσαν στις 12 με 15 μήνες από την ζημιά και τώρα γίνονται στους 3,4 μήνες – το γεγονός ότι μέχρι τέλος Μαΐου όπως είπε ο Υπουργός θα έχει καταβληθεί αυτή η προκαταβολή, είναι πραγματικά μια ανάσα ζωής για την Αργολίδα η οποία επλήγη από τον παγετό του Ιανουαρίου.
Η δέσμευση, μετά και από τις συναντήσεις που είχα με τον κ. Γεωργαντά, με τον κ. Σκυλακάκη και τον Προέδρο του ΕΛΓΑ τον κ. Λυκουρέντζο, και θέλω από το βήμα αυτό να τους ευχαριστήσω και πάλι, ήταν, όπως είχα αναφέρει και στις 19 Απριλίου σε μια δήλωσή μου, ότι η τροπολογία αυτή θα ψηφιστεί με το πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια μετά το Πάσχα, και είχα αναφέρει συγκεκριμένα 9-10 Μαΐου.
Αυτή λοιπόν η δέσμευση γίνεται σήμερα πράξη. Είναι θέμα αξιοπιστίας και για μένα. Η κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της ώστε η διαδικασία των αποζημιώσεων να ολοκληρώνεται γρηγορότερα από ποτέ άλλοτε – και όπως είπα, πλέον σε 3-4 μήνες και όχι 12 και 15 μήνες όπως γινόταν παλιά.
Έτσι, ένα επιτακτικό αίτημα των παραγωγών γίνεται πράξη και πάνω σ’ αυτή τη διαδικασία οφείλουμε να χτίσουμε ώστε ακόμη περισσότερο να επιταχύνουμε ρυθμούς καθώς δυστυχώς, λόγω και της κλιματικής αλλαγής, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι ζημιές γίνονται τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο συχνά, ολοένα και πιο έντονα και οι πληγές που αφήνουν στους αγρότες μας είναι μεγάλες και πρέπει να τους στηρίξουμε. Αυτό κάνει η Κυβέρνηση και με την τροπολογία αυτή. Και θέλω και πάλι να ευχαριστήσω και τον κύριο Γεωργαντά, και τον κύριο Σκυλακάκη, και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τον κύριο Λυκουρέντζο».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο χαιρετισμός του Γιάννη Ανδριανού στην εκδήλωση του Ελληνικού Ωδείου Άργους

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στην εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ξαρχάκου, που διοργάνωσε το Παράρτημα Άργους του Ελληνικού Ωδείου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γενική Συνέλευση Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος: «Στηρίζουμε, Αναπτύσσουμε, Καινοτομούμε»

Αργολίδα 13 & 14 Μαΐου 2022 Γενική Συνέλευση Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος: «Στηρίζουμε, Αναπτύσσουμε, Καινοτομούμε» Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

2006: Σκοτώνεται ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης μετά τη σύγκρουση ελληνικού και τουρκικού F-16 πάνω από την Κάρπαθο

1430: Η Ιωάννα της Λωρραίνης συλλαμβάνεται από τους Βουργουνδούς. 1453: Ο Μωάμεθ Β’ προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη με ανταλλάγματα, αλλά ο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Άργους Μυκηνών προϋπολογισμού 309.841,28€»

38 ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης και ένα (1) για ΑμΕΑ διεκδίκησε και θα προμηθευτεί ο Δήμος Άργους Μυκηνών μέσω του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »