prooptiki@msn.com

Ανακοίνωση της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» για το φορολογικό νομοσχέδιο

Αυτές τις ημέρες κατατίθεται από την κυβέρνηση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο πλήττει το εισόδημα χιλιάδων ελευθέρων επαγγελματιών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να ξεκινήσει έστω μετά την παρέλευση τεσσερισήμισι χρόνων απραξίας, εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους αξιοποιώντας το σύνολο των ψηφιακών εργαλείων που έχει στη διάθεσή της ώστε να περιορίσει τη συστηματική φοροδιαφυγή, βάζει στο στόχαστρό της το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιβάλλοντας κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση λειτουργεί ισοπεδωτικά, εξισώνοντας τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους με τους επιτήδειους της φοροδιαφυγής. Τιμωρεί συγχρόνως όλους όσοι δεν δηλώσουν το κατώτερο τεκμαρτό εισόδημα με χαμηλότερη μείωση του τέλους επιτηδεύματος, ενός φόρου που τσακίζει πρωτίστως όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Με το νέο φορολογικό ν/σ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, καθιστά το σύνολο των αυτοαπασχολουμένων και των ατομικών επιχειρήσεων «ένοχο» μιας δήθεν συλλογικής ευθύνης, που μας γυρνά στη ρητορική και στις πολιτικές των πρώτων μνημονίων.

Είναι ένα νομοσχέδιο που αποδεικνύει όχι μόνο την αδυναμία, αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησης της Ν.Δ. να ελέγξει την μεγάλη φοροδιαφυγή.

Ένα νομοσχέδιο που αποδεικνύει την πρωτοφανή προεκλογική εξαπάτηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων από την Ν.Δ., σε όλο της το μεγαλείο, την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται και δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για τα υπερκέρδη των μεγάλων ομίλων και των ενεργειακών κολοσσών. Ένα νομοσχέδιο που αποδεικνύει την μετεκλογική του 41% αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη.

Η προσχηματική κυβερνητική προσπάθεια της «δίκαιης φορολόγησης» επιβάλλει, πλέον, ελάχιστο φόρο 1.100 ευρώ σε υψηλό τεκμαρτό εισόδημα σε όλους ανεξαιρέτως.

Στην επιβάρυνση αυτή προστίθενται και τα 650 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο η κυβέρνηση υποσχόταν (από το 2018) να καταργήσει, αλλά το διατηρεί ως σήμερα.

Ο ανήφορος των μικρών και μεσαίων επιτηδευματιών δεν τελειώνει εδώ. Μετά την αύξηση των εισφορών το 2023, φαίνεται πως έρχεται νέα αύξηση στις αρχές του 2024.

Η πρόταση που πρέπει να θεσμοθετηθεί είναι αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως, με όφελος έκπτωσης φόρου 900 ευρώ και επιπλέον ελάφρυνση των 650 ευρώ από τη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Φυσικά παραμένει επίκαιρη η άμεση ανάγκη για συστηματικούς και συνδυασμένους ελέγχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής των μεγάλων συμφερόντων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη και δίκαιο φορολογικό σύστημα, όχι στοχοποίηση και επιπλέον άδικα βάρη.

Μόνο μία λύση υπάρχει: η απόσυρση του ν/σ και η καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και της συστηματικής φοροαποφυγής.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Παρουσίαση βιβλίου για τη Μετακαποδιστριακή περίοδο του Δ. Γιαννακόπουλου

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ, οι Εκδόσεις ΑΣΙΝΗ και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν το βιβλίο «Η Μετακαποδιστριακή περίοδος, Πολιτική Ιστορία του ελληνικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Γαβρήλος: «Τα προβλήματα της λειτουργίας του e- ΕΦΚΑ είναι πολλά, με θύματα τους συνταξιούχους. Η νέα Διοίκηση οφείλει να απαντήσει αναλυτικά»

Μη ικανοποιητικές οι απαντήσεις που έδωσε ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ, κ. Βαρβέρης, στις ερωτήσεις του Τομεάρχη Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργου Γαβρήλου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος, το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος. Το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τρείς συλλήψεις την Παρασκευή και αναζήτηση μητέρας για παραμέληση εποπτείας

Με τρείς συλλήψεις συνοδεύτηκε η δράση της Αστυνομίας στην Αργολίδα την Παρασκευή Το απόγευμα της Παρασκευής 1/12 συνελήφθη στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου -Τα θέματα της συνεδρίασης

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί την 7η Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 4.00 μ.μ, στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »