prooptiki@msn.com

Ανακοίνωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ναυπλιέων

Μετά τη βροχή της Παρασκευής 1/3/2024 γονείς εκπαιδευτικοί και μαθητές βρεθήκαμε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές… πλημμυρισμένα σχολεία, αίθουσες, λυόμενα και προαύλια.
Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τα συσσωρευμένα προβλήματα των σχολείων της πόλης μας.
Αν για κάποιους αυτή η κατάσταση είναι απλά μια αναμενόμενη απόρροια των φυσικών φαινομένων ή των οικονομικών συνθηκών, για μας αποτελεί εγκληματική αδιαφορία για την ασφάλεια πρωτίστως των παιδιών μας αλλά και για την ποιότητα και τις συνθήκες μόρφωσης τους.
Γιατί είναι τουλάχιστον απαράδεκτο το 2024 να βλέπουμε τα σχολεία της πόλης μας σε αυτή την κατάσταση.
Δε θέλουμε να βλέπουμε κτίρια ασυντήρητα αφημένα στη φθορά του χρόνου και της χρήσης, με σαθρούς σοβάδες, ετοιμόρροπες υδρορροές, αίθουσες διδασκαλίας διαβρωμένες από υγρασίες, κλιμακοστάσια που κατακλύζονται με νερά από τις πρώτες βροχές, κουφώματα χωρίς θερμομόνωση, κουφώματα που μπάζουν νερά, καλοριφέρ που αιωρούνται και στάζουν και δεκάδες άλλα οικοδομικά προβλήματα που συχνά καθιστούν το κτίριο όχι μόνο δομικά, αλλά και στατικά επικίνδυνο.
Η λύση είναι μία:
Να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί από την πολιτεία, την Περιφέρεια και το δήμο ένα σχέδιο έτσι ώστε να επισκευασθούν – ενισχυθούν στατικά τα επικίνδυνα σχολεία και να κατασκευαστούν καινούργια.
Η εξασφάλιση σύγχρονων – ασφαλών – δημόσιων σχολικών υποδομών, η λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των ζημιών και τον έλεγχο των σχολικών μονάδων αφορά τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή χιλιάδων παιδιών, εκπαιδευτικών, εργαζόμενων στο χώρο.
Αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας.
Διεκδικούμε:
Να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί από αρμόδιες επιτροπές σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Ο ουσιαστικός – ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει άμεσα σε όλα τα επίπεδα (αντιπλημμυρική προστασία – στατική επάρκεια – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – υγειονομική καταλληλότητα αποχωρητηρίων – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης – επάρκεια αιθουσών και βοηθητικών χώρων)
Να εξασφαλισθούν χρηματοδότηση και επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη και σταθερή βάση. Να σταματήσει η απαράδεκτη μετακύλιση της ευθύνης των ελέγχων από τη μια υπηρεσία στην άλλη.
Η επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων είναι απαραίτητη ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και η συντήρησή τους, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας και για τις ανάγκες των παιδιών μας.

Με τιμή
Το Δ.Σ.
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ναυπλιέων

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι του Ναυπλίου για το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου-Αποχή 12 και 15 Απριλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου κατά την έκτακτη συνεδρίασή του την 10η Απριλίου 2024, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση των μελών του στο υπό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τοποθέτηση Γιάννη Μαργέτα σχετικά με τη διαβούλευση για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Ερμιονίδας εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος για το Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου, αφού στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024 στο Παρίσι

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα προώθησης των τοπικών προϊόντων σε ξένες αγορές, πρόκειται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024, που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υπουργείο Εσωτερικών: Επιχορηγήσεις στους Δήμους της Αργολίδας από τους ΚΑΠ (λίστα)

Την κατανομή του συνολικού ποσού των 144.600.000,00€, στους Δήμους της χώρας, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »