prooptiki@msn.com

Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας: Οργή για τη μετάθεση 8 αστυνομικών στην Αθήνα-Επιστολή προς Χρυσοχοΐδη

Οκτώ αστυνομικοί μετακινούνται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας στην Αθήνα για τρεις μήνες, με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας με επιστολή της προς τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκφράζει την οργή της και ζητάει την ενίσχυση του νομού με αστυνομικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Η επιστολή προς τον Υπουργό, Μ. Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

“Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για μηδενικές μεταθέσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας επισημαίνουμε τα εξής:

Κύριε Υπουργέ, πρόσφατα μας αναγγείλατε ότι θα προχωρήσετε στον εκσυγχρονισμό του ρόλου του Έλληνα Αστυνομικού, σε σημαντικές αλλαγές που θα εμπεδώσουν την ασφάλεια στον πολίτη και την αύξηση του αριθμού των Αστυνομικών που θα περιπολούν.

Λίγες μέρες μετά αποφασίσατε μαζί με τη φυσική ηγεσία να μας γυρίσετε την πλάτη και να μείνουμε στο μηδέν. Καμία μετάθεση αστυνομικού στο Νομό μας. Στις τάξεις μας επικρατεί μόνο ένα συναίσθημα: ΟΡΓΗ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό με χθεσινή σας διαταγή μετακινήσατε οκτώ (8) αστυνομικούς από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας με δαπάνες του δημοσίου στην Αθήνα για το χρονικό διάστημα των τριών μηνών. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ.

Ποιος είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τον Νομό μας; Ακόμη και αν αυτός υπάρχει πώς θα εφαρμοστεί χωρίς Αστυνομικούς;

Δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες από την παρούσα δύναμη και δεν είναι η πρώτη φορά που κρούομεν τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι εποχές που καταστρατηγούνταν η ισχύουσα νομοθεσία δεν αρμόζει στη σύγχρονη Δημοκρατία. Οι φράσεις και η επίκληση στερεότυπων όπως «το συμβούλιο διέταξε ή λόγω υπηρεσιακών αναγκών κλπ…» στερούν από τον Αστυνομικό την κοινωνία Δικαίου και νομιμότητας.

ΟΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η παραβατικότητα συνεχώς αυξάνεται, το αστυνομικό προσωπικό του Νομού μειώνεται με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και συνάμα αποτελούμε από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

Γιατί αφήνετε απροστάτευτη την περιοχή μας; Γιατί στερείται από τον πολίτη της Αργολίδας την προστασία του;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : Περιμένουμε από τον κ. Μαργέτα να καταδικάσει τη στάση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής του

Για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαργέτας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παρουσιάζει τα γεγονότα όπως τον βολεύουν, σε ανακοίνωσή του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθιμοτυπική συνάντηση Ορφανού με τον Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Από το Δήμο Ναυπλιέων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό επισκέφθηκε σήμερα (11-4-2024) το πρωί, στο Δημαρχείο, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων από την Πελοπόννησο για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »